Ξεκούραστα στην Ελευσίνα με κέρδος τον Παππά

Written by  Ιαν 26, 2014

Αυτό που είχε εξαρχής στο μυαλό του να κάνει, ο Παναθηναϊκός το πέτυχε μέσα σε λίγα μόλις λεπτά στην αναμέτρησή του με τον Πανελευσινιακό και με την εύκολη επικράτησή του με 54-76 είχε την ευκαιρία να ξεκουράσει βασικά στελέχη του ενόψει της δύσκολης συνέχειας.

 

Ο αγώνας του πρώτου γύρου είχε ολοκληρωθεί με τον Παναθηναϊκό να κάνει το αμυντικό ρεκόρ της ιστορίας της Basket League γεγονός που αποδείκνυε από μόνο του ότι η διαφορά δυναμικότητας μεταξύ των δύο ομάδων ήταν τεράστια. Πριν την έναρξη του παιχνιδιού το ζητούμενο για τους «πράσινους» ήταν να καθαρίσουν από νωρίς και να στραφούν όσο το δυνατόν νωρίτερα στην επικείμενη αναμέτρηση με την Μπαρτσελόνα για την πέμπτη αγωνιστική του Top 16 της Ευρωλίγκα.

Οι πρωταθλητές πέτυχαν το στόχο τους με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, αφού προηγήθηκαν από το ξεκίνημα του αγώνα με το εντυπωσιακό 0-22 (!) και δεν ένιωσαν την ανάσα των γηπεδούχων σε κανένα σημείο της αναμέτρησης. Η χαλάρωση από το εκπληκτικό ξεκίνημα έφερε ένα μικρό σερί του Πανελευσινιακού για το 8-22 του πρώτου δεκαλέπτου που ήταν και η μικρότερη διαφορά από το ξεκίνημα, αφού η δυναμική των δύο ομάδων ήταν τέτοια που δεν θα επέτρεπε στους γηπεδούχους να πλησιάσουν περισσότερο.

Ο Αργύρης Πεδουλάκης τράβηξε νωρίς τον Δημήτρη Διαμαντίδη στον πάγκο, αφήνοντας την οργάνωση του παιχνιδιού στον Νίκο Παππά, ο οποίος τον έβγαλε ασπροπρόσωπο. Ο γκαρντ του Παναθηναϊκού, που στα τελευταία παιχνίδια δεν είχε μεγάλη συμμετοχή ήταν από τους καλύτερους των «πρασίνων» ολοκληρώνοντας τον αγώνα με 15 πόντους, 5 ριμπάουντ, 4 ασίστ, 3 κλεψίματα και 4 λάθη φωνάζοντας «παρών» για τη συνέχεια.

Πολύ καλή εμφάνιση πραγματοποίησε και ο Ραμέλ Κάρι, συνεχίζοντας το θετικό σερί του, ενώ ο Αργύρης Πεδουλάκης είχε την δυνατότητα να μοιράσει το χρόνο συμμετοχής αναλογικά σε όλους τους παίκτες του.

Από τον Πανελευσινιακό, που δεν κατάφερε να αντισταθεί ούτε στην έδρα του ο Τζόουνς πέτυχε και τους 15 πόντους του στο δεύτερο ημίχρονο, ενώ ο Μανώλης Παπαμακάριος σημείωσε άλλους 13.

Ο Παναθηναϊκός στρέφεται πλέον στην δύσκολη αναμέτρηση της Παρασκευής απέναντι στη Μπαρτσελόνα στο ΟΑΚΑ, όπου με νίκη θα έχουν κάνει ένα αποφασιστικό βήμα για την κατάληψη μιας εκ των δύο προνομιούχων θέσεων στον πέμπτο όμιλο του Top 16.

Τα δεκάλεπτα: 8-22, 22-40, 36-58, 54-76

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.