Νέα σελίδα για τον Άρη

Written by  Ιαν 24, 2014

Συνέντευξη Τύπου σχετικά με την επικύρωση της συμφωνίας εξυγίανσης της ΚΑΕ Άρης, έδωσε ο πρόεδρος, Λευτέρης Αρβανίτης, ο οποίος εκτός από τα οικονομικά της ομάδας, αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων και στον τελικό Κυπέλλου με τον Παναθηναϊκό, αλλά και για τον μεγάλο πόθο των φιλάθλων της ομάδας, που δεν είναι άλλος από την επιστροφή του Παναγιώτη Γιαννάκη.

 

Η συνέντευξη πραγματοποιήθηκε στο Αλεξάνδρειο Μέλαθρο, όπου στην αρχική του τοποθέτηση ο πρόεδρος της ΚΑΕ Άρης αναφέρθηκε στην υπαγωγή της ομάδας στο άρθρο 99 και το πως η εταιρεία κατάφερε να το πετύχει.

«Ένας φαύλος κύκλος μη διαχειρίσιμων χρεών και κακοδιαχείρισης κλείνει και τυπικά για την Κ.Α.Ε. ΑΡΗΣ, με την υπαγωγή της στο άρθρο 99. Είχαμε πει ότι σεβόμαστε την κρίση της ελληνικής Δικαιοσύνης, είχαμε πει ότι θα παρουσιάσουμε με απόλυτη σοβαρότητα και ρεαλισμό την κατάσταση της Κ.Α.Ε. ΑΡΗΣ. Πείσαμε για το πλάνο βιωσιμότητας που καταθέσαμε και πήραμε αυτό που περιμέναμε. Το δικαίωμα στην ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο, για έναν ΑΡΗ καθαρό, έναν ΑΡΗ υγιή και πρωταγωνιστή», ανέφερε αρχικά ο κ. Αρβανίτης, ο οποίος στη συνέχεια ευχαρίστησε εκ μέρους όλης της διοίκησης όλους όσοι βοήθησαν στην επίτευξη αυτής της συμφωνίας.

«Για μία ακόμη φορά, οφείλουμε σαν Διοίκηση, να ευχαριστήσουμε όλους όσους συνέβαλλαν στην υπαγωγή της Κ.Α.Ε. ΑΡΗΣ στο άρθρο 99 και εννοώ τον κ. Οικονόμου, τον κ. Γρόλλιο, τον κ. Πρωτογερόπουλο, τον κ. Ρούσσο, την κ. Αντωνιάδου και τον κ. Ψάλλα. Επίσης, θα ήθελα να ευχαριστήσω κάποιους ανθρώπους από τους πιστωτές μας, οι οποίοι πραγματικά έδειξαν πόσο πολύ αγαπούν την ομάδα και πόσο πολύ πιστεύουν στην εξυγίανση του ΑΡΗ, όπως ο Χρήστος Ταπούτος, που είναι ένας λεβέντης Αρειανός, μέσα σε ένα δευτερόλεπτο και δε χρειάστηκε να του πω τίποτα και συμφώνησε αμέσως να υπογράψει τη συμφωνία. Επίσης, ο κ Καλλέργης, βοήθησε και αυτός πάρα πολύ, με τους Βεργίνη και Τσαϊρέλη, ο Μιχάλης Ζορπίδης, μεγάλος πιστωτής και αυτός, που με μία κουβέντα βοήθησε και αυτός με την υπογραφή του, ο κ. Τζελάλης και ο κ. Πετράτος που μετά από μία σκληρή διαπραγμάτευση για πολλούς μήνες, κατάλαβε ότι το συμφέρον των πελατών του ήταν να βοηθήσει την ομάδα αυτή να σταθεί στα πόδια της, να ξεφύγει από τα χρέη του παρελθόντος, να μπορέσει σιγά-σιγά να αποπληρώσει αυτά που τους οφείλαμε».

Παρ’ όλα αυτά, ο πρόεδρος της ΚΑΕ Άρης δεν θέλησε να πείσει ότι όλα τελείωσαν καλώς μόνο και πως ο Άρης από εδώ και πέρα θα διαβεί δρόμους ευημερίας, αλλά εξήγησε πως η ομάδα μπαίνει πλέον καθαρή μεν, αλλά σε ένα δύσκολο και μακρύ διάστημα όπου θα πρέπει, σύμφωνα με τους όρους της συμφωνίας, να καλύψει όλες τις υποχρεώσεις της.

«Θα ήθελα να ξεκαθαρίσω κάτι, καθώς αποτελεί υποχρέωση για εμάς να είμαστε ειλικρινείς απέναντι στον κόσμο του ΑΡΗ, αλλά και συνεπείς απέναντι σε όσους μας εμπιστεύθηκαν στο δρόμο της οικονομικής εξυγίανσης. Για τον ΑΡΗ, τώρα αρχίζουν τα δύσκολα. Η Κ.Α.Ε. τώρα μπαίνει σε ένα δρόμο, που θα χρειαστεί όλες οι δυνάμεις του να ενωθούν και να τον στηρίξουν. Τώρα πρέπει να κρατήσουμε το λόγο μας απέναντι στους πιστωτές μας και στους νόμους του κράτους. Η υπαγωγή στο άρθρο 99, δε σημαίνει και αυτομάτως λύση όλων των προβλημάτων. Έχουμε εκπονήσει ένα συγκεκριμένο πλάνο ενεργειών, προκειμένου να βάλουμε σε μία σειρά τις υποχρεώσεις μας και να είμαστε απολύτως συνεπείς στις δόσεις που απαιτούνται για να ξεκινήσουν να καταβάλλονται οι δόσεις από το Μάιο της φετινής χρονιάς. Είναι πολλά τα χρήματα που απαιτούνται, χώρια από τις τρέχουσες υποχρεώσεις της Κ.Α.Ε., ώστε να μπορέσουμε να τηρήσουμε ευλαβικά το πλάνο μας, όπως είμαστε υποχρεωμένοι να κάνουμε. Για το λόγο αυτό, θα συναντηθούμε την ερχόμενη εβδομάδα με τους μετόχους της Κ.Α.Ε. ΑΡΗΣ, σε συνέχεια της σύσκεψης που είχαμε κάνει όταν ετοιμάζαμε την αίτησή μας για την υπαγωγή στο άρθρο 99», εξήγησε χαρακτηριστικά ο κ. Αρβανίτης.

Παράλληλα, εξέφρασε την ευχή πως όλοι όσοι αγαπούν τον Άρη θα πρέπει να τον βοηθήσουν να ανακάμψει, επισημαίνοντας ιδιαίτερα τις νομικές, αλλά και ηθικές δεσμεύσεις των μετόχων της ομάδας.

«Θεωρούμε ότι πλέον ήρθε η στιγμή, όλοι μας να αναλάβουμε τις ευθύνες μας απέναντι στον ΑΡΗ και να πράξουμε τα αυτονόητα. Η νομική και ηθική υποχρέωση των μετόχων της Κ.Α.Ε. ΑΡΗΣ είναι επιβεβλημένη για να μπορέσει ο ΑΡΗΣ να σταθεί ξανά στα πόδια του και να απαλλαγεί από τα βαρίδια του παρελθόντος. Οι μέτοχοι είχαν δηλώσει πολλές φορές τη συμπαράστασή τους στην προσπάθειά μας και περιμένουμε πλέον και εμπράκτως να την παρέχουν στη Διοίκησή μας. Είμαι πεπεισμένος ότι και τα μέλη του ARIS GOLDEN CLUB θα βγουν δυναμικά πιο μπροστά και θα στηρίξουν το συγκεκριμένο πλάνο. Συνεργαζόμαστε με το εμπορικό τμήμα για να εκμεταλλευτούμε κάθε ευκαιρία εισροή χρημάτων. Πρόκειται να ανακοινωθεί μια χορηγία με την Τράπεζα Πειραιώς. Πρόκειται για μια σπουδαία και μεγάλη συμφωνία, που θα αποφέρει στην Κ.Α.Ε. περίπου 200.000 ευρώ τον χρόνο. Η συμφωνία αυτή λειτουργεί γεωμετρικά και σε βάθος χρόνου πενταετίας. Η Διοίκηση φροντίζει και για το μέλλον, σε αντίθεση με αυτό που παραλάβαμε εμείς. Όλα αυτά, όμως, δεν θα γίνουν πραγματικότητα αν ο Αρειανός λαός δεν έρθει κοντά μας και δεν στηρίξει την ομάδα Κάνουν το έργο μας ευκολότερο αν έρθουν και αγοράσουν έστω και ένα διαρκείας», ανέφερε ο πρόεδρος της ΚΑΕ Άρης.

Το λόγο στη συνέχεια πήραν οι νομικοί της ομάδας, με πρώτο τον κ. Γιώργο Οικονόμου, ο οποίος μίλησε για τα σημεία «ορόσημα» της πορείας μέχρι την υπαγωγή στο άρθρο 99. « Η προσωρινή διαταγή που πήραμε τον Δεκέμβριο του 2012, με απόλυτη μυστικότητα. Το επόμενο σημείο κλειδί ήταν η επίτευξη συμφωνίας με κάποιους από τους μεγάλους πιστωτές και η συμφωνία με το Δημόσιο. Αντιλήφθηκαν όλοι ότι το συμφέρον του Δημοσίου είναι η υπαγωγή της Κ.Α.Ε. στο άρθρο 99 και αντιλήφθηκε όλη η μπασκετική αγορά, όλοι οι προμηθευτές ότι έχουμε μια ειλικρινή Διοίκηση και πως αυτό που θα υποσχεθεί, θα το τηρήσει. Θα ήθελα ιδιαίτερα να ευχαριστήσω όλους τους πρώην παίκτες του ΑΡΗ, που συνέπραξαν σε αυτές τις συμφωνίες», δήλωσε ο κ. Οικονόμου, ο οποίος ευχαρίστησε, παράλληλα, όλο το προσωπικό της Κ.Α.Ε. ΑΡΗΣ, «γιατί είναι αυτοί που μαζί με τον Πρόεδρο, εργάζονται και τρέχουν την εταιρεία σε πολύ δύσκολες και αντίξοες συνθήκες».

Από την πλευρά του, ο επίσης, νομικός, Χρήστος Γρόλλιος, εμφανίστηκε πολύ χαρούμενος για αυτήν την εξέλιξη, αναφέροντας χαρακτηριστικά πως δεν μπορεί να περιγράψει αυτό το συναίσθημα. «Το παρομοιάζω με το συναίσθημα των αθλητών όταν κερδίζουν έναν μεγάλο αγώνα και είναι κάτι δύσκολο να το περιγράφεις. Είναι αυτό που εισπράττεις στο βλέμμα των Αρειανών και αυτή είναι η μεγαλύτερη ανταμοιβή. Εκτιμώ ότι αυτό που έπεισε το δικαστήριο και έγινε δεκτή η αίτηση, ήταν το πλάνο βιωσιμότητας που παρουσιάστηκε, κυρίως του οικονομικού και λογιστικού τμήματος της Κ.Α.Ε. Η εικόνα που παρουσιάσαμε, με σωστή οικονομική πολιτική, απέδειξε ότι μπορεί να έχει μια ανταγωνιστική ομάδα και παράλληλα να υπάρχουν και χρήματα για τις παλιές οφειλές. Εύχομαι να είμαστε συνεπείς σε αυτά που έχουμε δεσμευτεί και να μη χρειαστεί ποτέ ξανά να αναζητήσουμε μια παρόμοια λύση. Αυτό είναι το μεγαλύτερο στοίχημα. Πρέπει, την αξιοπιστία που νιώθουμε, να την εκπέμπουμε. Η συνδρομή του κόσμου δεν είναι μόνο η οικονομική, είναι και η συνεχής παρουσία κι έτσι μπορούμε να προσελκύσουμε κι άλλους χορηγούς. Η εξυγίανση έχει χρονικό ορίζοντα 4-5 ετών, υπάρχει μια συμφωνία με το ελληνικό δημόσιο 7,5 ετών και για 5 χρόνια με το ΙΚΑ. Η προσπάθεια τώρα ξεκινάει. Θα πρέπει να είμαστε όλοι απερίσπαστοι και συγκεντρωμένοι, ώστε να πληρωθεί και το τελευταίο ευρώ», ήταν τα λόγια του κ. Γρόλλιου.

Παίρνοντας ξανά τον λόγο, ο πρόεδρος της ΚΑΕ Άρης αναφέρθηκε στην κατάσταση που συνάντησε η νέα διοίκηση όταν ανέλαβε τα καθήκοντά της και τις προσπάθειες που οδήγησαν στην επίτευξη της συμφωνίας.

«Τον Οκτώβριο του 2012 ξεκίνησε το σχέδιο για την υπαγωγή της Κ.Α.Ε. στο άρθρο 99. Με έξυπνη στρατηγική και απόλυτη μυστικότητα καταθέσαμε την αίτηση την παραμονή των Χριστουγέννων και μετά πήραμε την προσωρινή διαταγή και φτάσαμε μέχρι το τέλος. Στις 23 Μαΐου 2012 παραλάβαμε 5,5 εκατομμύρια χρέη. Όταν έγινε η κατάθεση για την υπαγωγή της Κ.Α.Ε. στο άρθρο 99, τα χρέη είχαν μειωθεί στα 4,7 εκατομμύρια ευρώ κι αυτό, διότι είχαν αποπληρωθεί κάποια πράγματα, όπως μέρος χρέους απέναντι στο Δημόσιο, διακανονισμοί με τους κ.κ. Χατζηβρέττα, Ηλιάδη, Σούμποτιτς, όπως τα δάνεια στις τράπεζες. Συνολικά ήταν 380.000 ευρώ, εκ των οποίων 120.000 ευρώ στη Μιλένιουμ και 258.000 ευρώ στη Τράπεζα Πειραιώς. Πλέον, 65.000 ευρώ είναι στη Μιλένιουμ και 80.000 ευρώ στη Πειραιώς. Συνολικά, στο άρθρο 99 έχουν συμπεριληφθεί χρέη 3,5 εκατομμυρίων ευρώ, δεν βάλαμε ένα ποσό της τάξεως των 800.000 ευρώ», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Αρβανίτης.

Αναφερόμενος σε αγωνιστικά ζητήματα, η πρόκληση του τελικού Κυπέλλου απέναντι στον Παναθηναϊκό είναι μπροστά και, όπως ήταν φυσικό, δεν θα μπορούσε να μην γίνει αναφορά. Το ζήτημα που απασχόλησε ήταν το γεγονός ότι καμία ομάδα δεν πήρε εισιτήρια, σύμφωνα με την απόφαση της ΕΟΚ, κάτι που δεν ικανοποίησε την διοίκηση του Άρη.

«Θέλουμε να ζητήσουμε συγνώμη από τους κατόχους διαρκείας και τους οπαδούς μας, που δεν καταφέραμε να ικανοποιήσουμε μια επιθυμία μας. Δυστυχώς, η ΕΟΚ δεν μας άφησε περιθώρια. Ήμασταν αντίθετοι και ζητήσαμε 1500 εισιτήρια. Καταλαβαίνω τον κόσμο, ωστόσο υπάρχουν στιγμές που πρέπει να λειτουργήσεις ως Πρόεδρος, βάζοντας την άκρη το οπαδικό συναίσθημα. Πρέπει να δεις το συμφέρον της ομάδας. Θεωρώ ότι δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι περισσότερο. Λειτουργώντας χωρίς λαϊκισμό, η ομάδα θα πάει να διεκδικήσει έναν τίτλο. Εισπράττω ύβρεις, αλλά δεν είναι σωστές και είναι αδύνατο να μην κατεβεί η ομάδα, αν αναλογιστεί κανείς τις κυρώσεις. Πρόκειται για αφαίρεση βαθμών από το Πρωτάθλημα, 50.000 € τιμωρία, καθώς και κάποιες άλλες τιμωρίες. Μιλήσαμε με την ΕΟΚ, της ζητήσαμε να διασφαλίσει την ουδετερότητα, αλλά σαφέστατα και θεωρούμε ότι δεν υπάρχει ισονομία. Ο ΑΡΗΣ είναι αδικημένος από αυτή την υπόθεση. Θυμάστε επίσης τι έγινε το 2005, στον πόλεμο που είχε ξεσπάσει στον υγιή και δυνατό ΑΡΗ τότε με την ΕΟΚ λόγω της έδρας και θυμάστε ποιο ήταν το αποτέλεσμα», εξήγησε ο πρόεδρος της ΚΑΕ Άρης.

Ο κ. Αρβανίτης ρωτήθηκε και για τον διακαή πόθο τον φίλων του Άρη που είναι η επιστροφή του Παναγιώτη Γιαννάκη στην πάγκο της ομάδας, με τον πρόεδρο της ΚΑΕ Άρης να εξηγεί πως υπάρχει μεν στις σκέψεις της διοίκησης, ωστόσο, άφησε να φανεί πως είναι πολύ νωρίς ακόμα για πιθανές εξελίξεις.

 «Καταρχήν, έχουμε προπονητή τον κύριο Μίνιτς μέχρι το τέλος της σεζόν. Ο Παναγιώτης Γιαννάκης αποτελεί μεγάλο κεφάλαιο για τον ΑΡΗ. Του αρέσει αυτό που συμβαίνει στον ΑΡΗ, τον ενδιαφέρει η προοπτική, αλλά δεν γινόταν να υπάρξει συνεργασία, λόγω της συμφωνίας του με την Εθνική Κίνας. Είναι ένα μεγάλο κεφάλαιο για τον ΑΡΗ που τώρα μόλις άνοιξε», τόνισε.

Ολοκληρώνοντας την συνέντευξη Τύπου, ο ορκωτός λογιστής, Δημήτρης Πρωτογερόπουλος, παρουσίασε το πλάνο προς την εξυγίανση των οικονομικών της ομάδας: «Το πλάνο συντάχθηκε από το λογιστήριο και από μας. Εχει γίνει με συντηρητική δομή, βασιζόμενο σε συμβάσεις και σε δεδομένα έσοδα. Σ' αυτά, δεν έχουμε συνυπολογίσει έσοδα που θα ανακοινωθούν στο μέλλον ή από πωλήσεις κάποιων παικτών. Με τη λογική αυτή και τους θετικούς ισολογισμούς, το πλάνο δείχνει ότι η εταιρία είναι βιώσιμη και θα πορευθεί. Φαίνεται ότι θα μπορεί να αποπληρώνει τις τρέχουσες υποχρεώσεις. Κατά το πρώτο έτος, θα απαιτηθούν 90.000€, τα επόμενα τρία έτη 487.000€, τον επόμενο χρόνο 299.000€ . Τα επόμενα τρία έτη 110.000 € και την τελευταία χρονιά 27.000 €».

 

Πηγή: arisbc.gr

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.