Ήταν…Κολοσσός απέναντι στον ΠΑΟΚ, ξέσπασε ο Πανιώνιος

Written by  Ιαν 20, 2014

Μπορεί το ντέρμπι των «αιωνίων» στο ΟΑΚΑ να μονοπωλεί το ενδιαφέρον στην 14η αγωνιστική του πρωταθλήματος, ωστόσο, η μεγάλη έκπληξη ήρθε από τη Ρόδο, όπου ο Κολοσσός πήρε σπουδαία νίκη απέναντι στον απογοητευτικό ΠΑΟΚ. Ξέσπασε στον Πανελευσινιακό ο Πανιώνιος, νίκη-ανάσα για Ίκαρο.

 

Στη Ρόδο, ο Κολοσσός αναζητούσε μία καλή νίκη για να συνεχίσει το σερί του των δύο προηγούμενων εβδομάδων και το κατάφερε απέναντι σε έναν ΠΑΟΚ, που με τον MVPτου πρώτου γύρου, Ντι Τζέι Κούπερ, να είναι εκτός κλίματος, δεν βρήκε λύσεις για να απαντήσει. Το τελικό 62-49 ήταν ενδεικτικό της εικόνας του παιχνιδιού, με τον Κολοσσό Ρόδου να πανηγυρίζει την τρίτη συνεχόμενη νίκη του στο πρωτάθλημα και τον ΠΑΟΚ να χάνει μία καλή ευκαιρία να μείνει κοντά στη διεκδίκηση της τρίτης θέσης στο πρωτάθλημα. Κορυφαίος για τους νικητές ήταν ο Νώντας Παπαντωνίου με 15 πόνους και 7 ασίστ, ενώ ο Μπαμπαλέ Όσμπι προσέθεσε 14 πόντους και 8 ριμπάουντ. Από το «ναυάγιο» του ΠΑΟΚ, διασώθηκε μόνο ο Πέιν με 11 πόντους και 7 ριμπάουντ.

Ο Πανιώνιος γνώρισε τη συντριβή την Τρίτη στην Ισπανία από την Μπιλμάο και χρειαζόταν μία νίκη που θα του ανέβαζε την ψυχολογία του ενόψει της προσεχούς αναμέτρησης με τον Ερυθρό Αστέρα για την τρίτη  αγωνιστική του Eurocup. Μπροστά του βρέθηκε ο Πανελευσινιακός, ο οποίος δεν κατάφερε να αντισταθεί στο ξέσπασμα των «κυανέρυθρων», οι οποίοι πήραν μια εύκολη νίκη με 92-70 και πλέον έχουν το βλέμμα στραμμένο και στο ντέρμπι του ΟΑΚΑ, όπου με ήττα του Ολυμπιακού θα βρεθούν στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας. Ο Έρικ ΜακΚόλουμ ήταν για μια ακόμα φορά ο κορυφαίος του Πανιωνίου με 18 πόντους, ενώ κοντά σε απόδοση ήταν ο Ούρος Ντούβνιακ με 17. Ο Μανώλης Παπαμακάριος με 15 πόντους και ο Λάζεριτς Τζόουνς με 14 πόντους και 9 ριμπάουντ ήταν οι καλύτεροι για την ομάδα του Γιάννη Σκαραφίγκα.

Στο ντεμπούτο του στον πάγκο του Ρεθύμνου ο Γιώργος Καλαφατάκης βρέθηκε απέναντι στην ομάδα με την οποία ξεκίνησε τη χρονιά, ωστόσο, οι πρώην παίκτες του δεν του χαρίστηκαν. Ο Ίκαρος Χαλκίδας πήρε μια σπουδαία  νίκη νε 89-78 και μαζί μια σημαντική βαθμολογική ανάσα, αφού η ομάδα του Άρη Λυκογιάννη σε περίπτωση ήττας θα έμενε κολλημένη στον πάτο της βαθμολογίας και θα γινόταν αυτόματα το πρώτο φαβορί για τον υποβιβασμό. Κορυφαίοι για τον Ίκαρο Χαλκίδας ήταν ο Ιβάν Άσκα με 15 πόντους και 8 ριμπάουντ και ο Ρίτσαρντς με 15 πόντους επίσης. Για την κρητική ομάδα, που περνά μια περίοδο κρίσης, η εκπληκτική εμφάνιση του Ράιτ που πέτυχε 31 πόντους με 5.8 τρίποντα πήγε χαμένη έπειτα από την ήττα που τη σπρώχνει ακόμα πιο χαμηλά στη βαθμολογία. 

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.