Νίκες για Άρη, Απόλλωνα, Ν.Κηφισιά, συνέχεια σε Ν.Σμύρνη, Χαλκίδα και Ρόδο

Written by  Ιαν 19, 2014

Με τρεις αναμετρήσεις συνεχίζεται η 14η αγωνιστική και πρώτη του δεύτερου γύρου του πρωταθλήματος, η οποία ολοκληρώνεται τη Δευτέρα με το μεγάλο ντέρμπι ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ. Νίκες το Σάββατο για Άρη, Απόλλωνα και Ν. Κηφισιά.

 

Αναλυτικά το πρόγραμμα:

Κυριακή 19 Ιανουαρίου

ΔΓ Ν. Σμύρνης 16.00 Πανιώνιος-Πανελευσινιακός (Καρακατσούνης-Ψαριανός-Τσούνας)
ΔΑΚ Κανήθου 16.00 Ίκαρος Χ.-Ρέθυμνο (Πηλοϊδης-Αφεντουλίδης-Μητσόπουλος)
Βενετόκλειο 16.00 Κολοσσός Ρ.-ΠΑΟΚ (Τανατζής-Παναγιώτου-Δέσλης)

Δευτέρα 20 Ιανουαρίου

ΟΑΚΑ 19.30 Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός (Χριστοδούλου-Σχινάς-Αναστόπουλος)

Στα παιχνίδια που διεξήχθησαν χθες, ο Άρης, στο ντεμπούτο του Μίλαν Μίνιτς στον πάγκο της ομάδας, δεν αντιμετώπισε ιδιαίτερα προβλήματα για να επικρατήσει με 77-59 του ΚΑΟΔ που στον πρώτο γύρο ήταν εξαιρετικός και να κάνει το καλύτερο δυνατό ξεκίνημα με τον νέο του προπονητή. Καλύτεροι για τους Θεσσαλονικείς ήταν ο Μιχάλης Πελεκάνος και ο Χρήστος Χαρίσης, που έκανε double-doubleμε 10 πόντους και ισάριθμα ριμπάουντ, ενώ για τους Δραμινούς, που δεν βρέθηκαν σε καθόλου καλή μέρα, ο Τζόουνς σημείωσε 19 πόντους, αλλά υπέπεσε και σε 8 λάθη.

Στο «Ζηρίνειο», η Ν. Κηφισιά συνεχίζει να εντυπωσιάζει στην πρώτη της χρονιά στη μεγάλη κατηγορία, αφού όχι μόνο κατάφερε να νικήσει τα Τρίκαλα με 97-85, αλλά μοίρασε και πλούσιο θέαμα στους φιλάθλους που γέμισαν το γήπεδο, καταφέρνοντας με τη νίκη αυτή να βρεθεί στην πέμπτη θέση της βαθμολογίας. Ο Τόνι Κρόκερ ήταν απολαυστικός με 20 πόντους, 7 ριμπάουντ και 4 ασίστ, ενώ κοντά σε απόδοση ήταν και ο Βασίλιεβιτς με 17 πόντους. Από τα Τρίκαλα, οι Γιούινγκ με 17 και Γκρέιντζερ με 16 πόντους δεν κατάφεραν να κρατήσουν τη νίκη για την ομάδα τους.

Την νίκη της ημέρας πέτυχε ο Απόλλωνας Πάτρας, ο οποίος, μία εβδομάδα μετά το αίτημα του προπονητή του, Νίκου Βετούλα, για συνδυασμό της καλής εικόνας με το αποτέλεσμα, πέρασε με 67-76 από την έδρα του Ηλυσιακού και ξεκόλλησε από τις τελευταίες θέσεις της βαθμολογίας, βυθίζοντας, ταυτόχρονα, τον αντίπαλό του. Οι πατρινοί ευτύχησαν να έχουν σε καλή μέρα την τριάδα των ξένων (Μπολντς, Γουίλσον και Ρος) που πέτυχαν μαζί τους 47 πόντους της ομάδας και κατάφεραν να φύγουν με το «διπλό» από την έδρα ενός αντιπάλου που έχει κοινό στόχο, που δεν είναι άλλος από την παραμονή στην κατηγορία. Οι γηπεδούχοι που πλέον βρίσκονται σε δύσκολη θέση, είχαν τον Άντερσον να είναι «όαση» μέσα στην κακή εικόνα τους, με τον Αμερικανό να πετυχαίνει 24 πόντους.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.