Εύκολη νίκη του ΠΑΟΚ, συνεχίζουν ΑΕΝΚ και ΚΑΟΔ

Written by  Ιαν 12, 2014

Το πρώτο πιάτο της τελευταίας αγωνιστικής της Basket League ΟΠΑΠ ολοκληρώθηκε με τις περισσότερες αναμετρήσεις να κρύβουν πλούσιο θέαμα και να διατηρούν ζωντανό το ενδιαφέρον των φιλάθλων. Η αγωνιστική ολοκληρώνεται τη Δευτέρα με την αναμέτρηση του Παναθηναϊκού με τον Απόλλωνα Πατρών.

 

Στη Χαλκίδα, ο ΠΑΟΚ πέρασε ένα ξεκούραστο απόγευμα, αφού απέναντι στον γηπεδούχο Ίκαρο επέβαλε από νωρίς το ρυθμό του και έφτασε τη διαφορά σε πολύ υψηλά επίπεδα, έχοντας διασφαλίσει από νωρίς τη νίκη. Η αντεπίθεση των γηπεδούχων στο τελευταίο δεκάλεπτο δεν ήταν αρκετή για να τον ανησυχήσει κι έτσι, η νίκη με 78-86 ήρθε πολύ φυσιολογικά. Για τον Δικέφαλο που πλέον ισοβαθμεί στην τρίτη θέση μαζί με τον Ολυμπιακό, πρώτος σκόρερ ήταν ο Τσαϊρέλης με 21 πόντους, ενώ για τους γηπεδούχους που παραμένουν στην επικίνδυνη ζώνη της βαθμολογίας ο Ιβάν Άσκα με 20 πόντους και 6 ριμπάουντ, ήταν από αυτούς που προσπάθησαν περισσότερο για την ανατροπή.

Τα δεκάλεπτα: 19-25, 28-54, 45-69, 78-86

Ο Κολοσσός Ρόδου εκμεταλλεύτηκε το άδειο «Αλεξάνδρειο» λόγω της τιμωρίας της έδρας του Άρη από τα επεισόδια στον ημιτελικό του Κυπέλλου με τον Πανιώνιο και πέρασε με νίκη από τη Θεσσαλονίκη με 57-68 και μαζί μια βαθμολογική ανάσα. Αντίθετα, οι «κιτρινόμαυροι» με τη δεύτερη συνεχόμενη ήττα τους δείχνουν ότι δεν βρίσκονται σε ιδιαίτερα καλή κατάσταση και πλέον κινδυνεύουν να μπουν σε περιπέτειες για τη συνέχεια του πρωταθλήματος. Πρώτος σκόρες για τους νικητές ήταν ο Νώντας Παπαντωνίου με 14 πόντους και 6 ριμπάουντ και ο Τέιλορ Σμιθ με 13 πόντους και 7 ριμπάουντ. Από τον Άρη, ο Μιχάλης Πελεκάνος με 15 πόντους και 5 ριμπάουντ ήταν ο πρώτος σκόρερ.

Τα δεκάλεπτα: 13-22, 30-35, 39-46, 57-68

Με οδηγό την εξαιρετική εμφάνιση της περασμένης αγωνιστικής στο ΣΕΦ απέναντι στον Ολυμπιακό, η ΑΕΝΚ κέρδισε και τον Πανελευσινιακό στην έδρα της και ολοκλήρωσε τον πρώτο γύρο του Πρωταθλήματος στην έκτη θέση της βαθμολογίας, πραγματοποιώντας το καλύτερο δυνατό ξεκίνημά της στη νπρώτη της χρονιά στη μεγάλη κατηγορία. Ο Δημήτρης Τσαλδάρης με 20 πόντους ήταν αυτός που έδωσε την ώθηση στην ομάδα του να πάρει τη δύσκολη νίκη, αφού το τελικό 81-73 διαμορφώθηκε μόνο προς το τέλος της αναμέτρησης, ενώ από τους ηττημένους, Παπαμακάριος και Τζόουνς είχαν από 14 πόντους.

Τα δεκάλεπτα: 26-19, 37-35, 57-56, 81-73

Ο ΚΑΟΔ αποτελεί την δεύτερη έκπληξη του πρωταθλήματος, αφού παίζοντας όμορφο μπάσκετ –έχοντας μάλιστα στο ενεργητικό του και την μεγάλη νίκη επί του Ολυμπιακού – ολοκλήρωσαν τον πρώτο γύρο του Πρωταθλήματος από την Πέμπτη θέση και μόλις μία νίκη πίσω από τον τέταρτο ΠΑΟΚ. Οι Δραμινοί δεν αντιμετώπισαν ιδιαίτερες δυσκολίες απέναντι στα Τρίκαλα, τα οποία νίκησαν με 83-70 και συνέχισαν την εξαιρετική τους πορεία. Για τον ΚΑΟΔ, ο Βον έκανε double-doubleμε 20 πόντους και 10 ριμπάουντ, ενώ από τα Τρίκαλα, ο Έβανς έκανε επίσης double-double με 26 πόντους και 12 ριμπάουντ, αλλά δεν είχε στήριξη από τους υπόλοιπους συμπαίκτες του.

Τα δεκάλεπτα: 20-15, 36-31, 53-50, 83-70

Η αγωνιστική συνεχίζεται σήμερα με τις αναμετρήσεις του Πανιωνίου με τον ολυμπιακό και του Ηλυσιακού με το Ρέθυμνο, ενώ ολοκληρώνεται αύριο στο ΟΑΚΑ, όπου ο Παναθηναϊκός υποδέχεται τον Απόλλωνα Πάτρας. 

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.