Ο τίτλος είναι κοντά, αλλά θέλει ένα βήμα ακόμα

Written by  Ιουν 01, 2014

Η Σεβαστή Βρακατσέλη γράφει στο agapotobasket.gr για το πλεονέκτημα του Ολυμπιακού για την κατάκτηση του τίτλου, αλλά και την παγίδα που μπορεί να κρύβει ο ενθουσιασμός από την «απόδραση» από το ΟΑΚΑ.

 

Το τέταρτο παιχνίδι της σειράς των τελικών θα διεξαχθεί σε λίγες ώρες στο ΣΕΦ. Μια αναμέτρηση που ή θα αναδείξει τον Πρωταθλητή της φετινής σεζόν ή θα γίνει ένα ακόμα break και η σειρά θα επιστρέψει στο ΟΑΚΑ.

Ο γηπεδούχος πλέον Ολυμπιακός, μετά την έστω και αγχωτική στο τέλος νίκη του στον τρίτο αγώνα της σειράς των τελικών, έχει το πλεονέκτημα με το μέρος του και την ευκαιρία να πανηγυρίσει το Πρωτάθλημα μπροστά
στους φιλάθλους του.

Μια ομάδα που ξεκίνησε με -2 βαθμούς ξέροντας σχεδόν από την αρχή ότι δύσκολα θα έχει το πλεονέκτημα έδρας στους μεγάλους τελικούς, πράγμα που συνέβη. Μια ομάδα που είχε την παράδοση εναντίον της, με 27 αλλεπάλληλες ήττες σε εκτός έδρας τελικούς σε ένα  σερί που κρατούσε εδώ και 21 χρόνια, στον φετινό τρίτο τελικό μπόρεσε να κάνει πράξη το γνωμικό ότι  οι παραδόσεις δημιουργούνται για να σπάνε κάποια στιγμή, κερδίζοντας την περασμένη Πέμπτη τον αιώνιο αντίπαλο στο σπίτι του και, ταυτόχρονα, στερώντας του το ψυχολογικό και γηπεδικό πλεονέκτημα.

Το πλεονέκτημα που φαίνεται να έχει δεν πρέπει, όμως, να αποδειχτεί παγίδα και αυτό θέλει προσοχή και σωστή διαχείριση αγωνιστική και ψυχολογική για να γίνει. Όλα παίζονται μέσα στο παρκέ στα 40 αγωνιστικά λεπτά. Ούτε πριν, ούτε μετά, ούτε στα αποδυτήρια, ούτε στις
κερκίδες και αυτό είναι που πρέπει να έχουν όλοι στο νου τους, αφήνοντας τους παίκτες να παίξουν, τους προπονητές να κοουτσάρουν, τους διαιτητές να σφυρίζουν και τους φιλάθλους να "σπρώχνουν¨ την ομάδα τους με την φωνή τους και μόνο.

Τίποτα  δεν τελείωσε, ούτε και έχει κριθεί ο τίτλος του Πρωταθλητή, καθώς ποτέ καμία ομάδα δεν το κατέκτησε με 2-1 νίκες. Με το break στο ΟΑΚΑ ο Ολυμπιακός αναμφισβήτητα έκανε ένα τεράστιο βήμα ώστε να πετύχει τον στόχο του, αλλά για να τα καταφέρει θα πρέπει να κάνει το 3-1. Οι «ερυθρόλευκοι» βρίσκονται σε καλύτερη αγωνιστική κατάσταση, διαθέτουν ανώτερη ομάδα, παίκτες με περισσότερο ταλέντο, είναι πλέον φαβορί για να πάρουν τον τίτλο, αλλά όλα αυτά οφείλουν και πρέπει να τα αποδείξουν στην πράξη.

Σε μια χρονιά όχι και τόσο καλή για καμία από τις δυο ομάδες, ο Ολυμπιακός έχει δείξει ότι στέκεται καλύτερα εντός των τεσσάρων γραμμών και οι οπαδοί του πρέπει να τον αφήσουν να το δείξει προκειμένου να τους χαρίσει το πολυπόθητο Πρωτάθλημα. Αυτή η ομάδα
χρειάζεται πρωτίστως υγιείς φιλάθλους στο πλευρό της, που σε καμία περίπτωση δεν θα διακινδυνεύσουν την ομαλή έκβαση του αγώνα και την επανάληψη των περσινών εκτρόπων.

Με αυτή την ευχή, λοιπόν, θα κατηφορίσουμε όλοι την Κυριακή το βραδάκι στο φαληρικό στάδιο, θέλοντας να δούμε ένα παιχνίδι αντάξιο της ιστορίας των δυο ομάδων, για το οποίο, μόλις ακουστεί η κόρνα της λήξης, όλοι ανεξαρτήτως αποτελέσματος και χρωματικών προτιμήσεων θα έχουν να λένε ότι κέρδισε ο καλύτερος.

Σεβαστή Βρακατσέλη

Αγαπώ τον αθλητισμό ---> Αγαπώ το μπάσκετ ---> Βρίσκομαι εδώ!



Η τρέλα για τον αθλητισμό και τα media έβαλε μέσα της το μικρόβιο της δημοσιογραφίας.Το μεράκι έγινε πράξη όταν πέρασε τη πόρτα του Κέντρου Αθλητικού Ρεπορτάζ . Το ταξίδι στο χώρο της δημοσιογραφίας μόλις είχε αρχίσει. Λίγα χρόνια μετά με την φλόγα να μένει ακόμα ζωντανή μικρότερες και  μεγαλύτερες διαδρομές σε μονοπάτια του έντυπου και ηλεκτρονικού τύπου και του ραδιοφώνου οδήγησαν στη συνεργασία με το "Αγαπώ το μπάσκετ"
             
Ένα ζευγάρι παπούτσια, μία μπάλα, ένα γήπεδο και... όλα αρχίζουν! 
Και επειδή η μαγεία των σπορ δεν έχει τελειωμό, η πορτοκαλί θεά είναι ανεξάντλητη  με  το θέαμα στο επίκεντρο και κάθε γωνιά της γης έχει κάτι διαφορετικό είμαστε εδώ για να σας παρουσιάσουμε μέσα από την δικιά μας οπτική κάθε της γωνιά!

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.