Print this page

Η FIBA παρουσιάζει την Νίκη Λευκάδας

Written by  Οκτ 06, 2018

Την Τρίτη 9 Οκτωβρίου στις 18:00 στο κλειστό γυμναστήριο της Λευκάδας θα ακουστεί ένα ιστορικό σφύριγμα. Η ομάδα της Νίκης Λευκάδας θα εκπροσωπήσει το μπάσκετ Γυναικών της Ελλάδας στο εξωτερικό καθώς θα πάρει για πρώτη φορά στην ιστορία της μέρος στο Eurocup.  


Αναλυτικά το σχετικό αφιέρωμα της FIBA:

Θα είναι μία τεράστια στιγμή περηφάνιας για την Νίκη Λευκάδας το ντεμπούτο της στο  Eurocup Γυναικών και στις ερχόμενες βδομάδες έχει φιλοδοξία να μεγαλώσει την εικόνα του Ελληνικού μπάσκετ Γυναικών.

Για πρώτη φορά τα τελευταία χρόνια, η χώρα θα έχει δύο ομάδες που θα αγωνιστούν σε Ευρωπαϊκά Κύπελλα, με τη Νίκη Λευκάδας να ακολουθεί τον Ολυμπιακό.

Η Ευρωπαϊκή πρεμιέρα έρχεται παρά τα εμπόδια που έπρεπε να ξεπεραστούν. Πιο συγκεκριμένα λόγω της οικονομικής κατάστασης στην Ελλάδα καθώς και το ότι αποτελεί ένα μικρό νησί της Μεσογείου με πληθυσμό λιγότερο από 25.000 κατοίκους. Ωστόσο παρά το γεγονός αυτό, ο σύλλογος είναι αποφασισμένος να πετύχει. Δεν θέλουν να είναι ένα πυροτέχνημα στην δική τους ευρωπαϊκή περιπέτεια, ενώ έχει φιλοξενήσει διεθνές τουρνουά με ομάδες από τα προκριματικά της Ευρωλίγκα Γυναικών όπως η Ρεγερ Βενέτσια και ο Ολυμπιακός αλλά και η Σπαρτάκ Μόσχας.

Όπως αναμενόταν το τουρνουά κατακτήθηκε από τις Ιταλίδες, με την Ρεγερ Βενέτσια να φθάνει στην κορυφή του βάθρου αφού νίκησε την φιλοξενούμενη Σπαρτάκ με 81-57. Αλλά αναμφισβήτητα το πιο σημαντικό κομμάτι ήταν πως τα νέα κορίτσια βίωσαν αυτήν την εμπειρία του ανταγωνισμού την οποία θ’ αντιμετωπίσουν για πρώτη φορά αυτή την σεζόν.

Η Νίκη Λευκάδας θα κάνει το ντεμπούτο της στο Eurocup Γυναικών την Τρίτη 9 Οκτωβρίου στα προκριματικά εναντίον της Σπαρτάκ Νογκίνσκ από την Ρωσία.

Πηγή: FIBA