Print this page

Ο Τζέημς «σκότωσε» την Ζαλγκίρις στην εκπνοή της παράτασης

Written by  Δεκ 05, 2019

Ο Μάικ Τζέημς έκανε και πάλι τρομερό παιχνίδι, ειδικά στο επιπλέον πεντάλεπτο της παράτασης χαρίζοντας τη νίκη με τρίποντο στην εκπνοή του αγώνα της ΤΣΣΚΑ Μόσχας με την Ζαλγκίρις Κάουνας με 85-82 και οδήγησε την Πρωταθλήτρια Ευρώπης στο 8-4 μετά από ένα παιχνίδι με συγκλονστική εξέλιξη.

Η ομάδα του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους έβγαλε την… ψυχή στους παίκτες του Δημήτρη Ιτούδη, διεκδικώντας στα ίσια τη νίκη και λίγο έλειψε να στείλει το παιχνίδι σε δεύτερη παράταση, όμως, ο Αμερικανός γκαρντ είχε άλλη άποψη και σημειώνοντας τους 10 τελευταίους πόντους της ομάδας του, ήταν αυτός που την οδήγησε στη νίκη με τον πιο θεαματικό τρόπο.

Η ΤΣΣΚΑ έπαιξε τρομερή άμυνα στο πρώτο πεντάλεπτο, κρατώντας πολύ χαμηλά την Ζαλγκίρις (6-2), όμως, δεν φρόντισε να συνεχίσει με τον ίδιο τρόπο, με τους φιλοξενούμενους να… ξυπνούν, να κάνουν ένα εντυπωσιακό σερί 15-0, χάρη στο οποίο προηγήθηκαν με 6-17 και να κλείνουν το πρώτο δεκάλεπτο με προβάδισμα 9-17.

Οι γηπεδούχοι έτρεξαν ένα συνολικό επιμέρους 7-0 για να μειώσουν σε 13-17, αλλά η λιθουανική ομάδα βρισκόταν σε καλή μέρα, ανέβασε ξανά την διαφορά σε διψήφια επίπεδα (15-25) και έδειξε ικανή να αντέξει στην πίεση.

Αυτό, ωστόσο, δεν συνέβη, με την «αρκούδα» να ξυπνά στα τελευταία λεπτά του πρώτου ημιχρόνου, μείωσε σταδιακά και με τρίποντο του Μπέικερ στην εκπνοή έκλεισε το δεύτερο δεκάλεπτο με προβάδισμα 32-31.

Η ΤΣΣΚΑ μπήκε καλύτερα στο δεύτερο ημίχρονο και με όπλο και πάλι την άμυνα προηγήθηκε για πρώτη φορά με +7 (44-37), αλλά αυτή τη φορά ήταν η σειρά της Ζαλγκίρις να επιστρέψει, μειώνοντας σε 46-45 και το τρίτο δεκάλεπτο έληξε με τους γηπεδούχους να προηγούνται με 51-50.

Η τελευταία περίοδος, όπως αναμενόταν, είχε συγκλονιστική εξέλιξη, ενώ όσο πλησίαζε προς το τέλος, η αγωνία χτύπησε κατακόρυφο.

Με τρίποντο του Γουόλκαπ, η Ζαλγκίρις ισοφάρισε σε 67-67, ο Μάικ Τζέημς με 2/2 βολές έβαλε την ΤΣΣΚΑ μπροστά με 69-67 μπαίνοντας στο τελευταίο λεπτό, με τον Λούκας Λεκβίτσιους να ισοφαρίζει στα 45’’ σε 69-69, που έμελλε να είναι και το τελικό σκορ της κανονικής διάρκειας, αφού οι… ηρωισμοί του Τζέημς δεν κατάφεραν να χαρίσουν την νίκη στους γηπεδούχους και το παιχνίδι οδηγήθηκε στην παράταση.

Στον επιπλέον χρόνο, οι δυο ομάδες συμβάδισα και εναλλάσσονταν συνεχώς στο σκορ, με τον Τζέημς να σημειώνει 7 συνεχόμενους πόντους για να δώσει προβάδισμα στην ΤΣΣΚΑ με 82-80, αλλά ο Γουόλκαπ ισοφάρισε και πάλι στα 4’’ σε 82-82 και όλα φάνηκαν πως το παιχνίδι θα οδηγούταν σε δεύτερη παράταση.

Ο Μάικ Τζέημς, όμως, είχε άλλη άποψη και κατάφερε να σκοράρει με μεγάλο τρίποντο στην εκπνοή της αναμέτρησης, χαρίζοντας τη νίκη στην ομάδα του με 85-82, πιστοποιώντας πως σε τέτοιες καταστάσεις είναι ο παίκτης που τρελαίνεται να αναλαμβάνει την ευθύνη.

Ο Αμερικανός τελείωσε με συνολικά 19 πόντους, 3 ριμπάουντ και 2 ασίστ, πρώτος σκόρερ της ΤΣΣΚΑ ήταν ο Γιάνις Στρέλνιεκς, ο οποίος σημείωσε 20 πόντους με 4 ασίστ, ο Τζόελ Μπολομπόι σημείωσε 12 πόντους με 6 ριμπάουντ, ο Ρον Μπέικερ 13 πόντους με 3 ριμπάουντ και ο Ντάνιελ Χάκετ είχε 11 πόντους με 3 ριμπάουντ, 6 ασίστ και 3 κλεψίματα.

Για την Ζαλγκίρις, που μετά και από αυτή την ήττα έμεινε στο 4-8, ο Τόμας Γουόλκαπ είχε 19 πόντους με 7 ριμπάουντ και 6 ασίστ, ο Λούκας Λεκαβίτσιους είχε 15 πόντους με 3 ασίστ, ο Τζοκ Λαντέιλ έκανε double-double με 12 πόντους και 11 ριμπάουντ και ο Ζακ Λεντέι είχε 11 πόντους με 9 ριμπάουντ.

Τα δεκάλεπτα: 9-17, 32-31, 51-50, 69-69, 85-82 (παρ.)

Στατιστικά της αναμέτρησης ΕΔΩ

Φωτό: euroleague.net