Print this page

Άνετο προβάδισμα για την Φενερμπαχτσέ

Written by  Απρ 18, 2018

Η Φενερμπαχτσέ πήρε σχετικά άνετα την πρώτη της νίκη στα play off επί της Kirolbet Μπασκόνια με 82-73 και έκανε το πρώτο βήμα για την πρόκριση στο Final Four.

Η ομάδα του Ζέλικο Ομπράντοβιτς παρουσιάστηκε καλύτερα προετοιμασμένη, πήρε από νωρίς μια μεγάλη διαφορά και, παρά την προσπάθεια των Βάσκων που εμφανίστηκαν για πρώτη φορά με το όνομα του νέου τους χορηγού, να μειώσουν, δεν πιέστηκε ουσιαστικά σε κανένα σημείο του παιχνιδιού.

Η Πρωταθλήτρια Ευρώπης μπήκε με περισσότερη ενέργεια στο παρκέ και με σφιχτή άμυνα και πλουραλισμό στην επίθεση, προηγήθηκε πολύ γρήγορα με 12-4 και, χωρίς να κοπιάσει ιδιαίτερα, ολοκλήρωσε το πρώτο δεκάλεπτο με διψήφιο προβάδισμα (21-11).

Με τον Κώστα Σλούκα να μοιράζει αφειδώς ασίστ, η διαφορά έφτασε τους 15 πόντους για την Φενερμπαχτσέ (34-19), ενώ κυριαρχώντας σε όλο το παρκέ, έφτασε ακόμα και το +20 λίγο πριν τη λήξη του ημιχρόνου, που την έβαλε για τα καλά στη θέση του οδηγού.

Η Μπασκόνια μπήκε καλύτερα στο δεύτερο ημίχρονο, μειώνοντας τη διαφορά στους 10 (60-50), ενώ με το ξεκίνημα της τέταρτης περιόδου έφτασε ακόμα και τους 7 (65-58), δίνοντας καινούριο ενδιαφέρον στην αναμέτρηση, όμως, δεν είχε δυνάμεις για κάτι περισσότερο, με την Φενερμπαχτσέ να παίρνει τελικά σχετικά εύκολα τη νίκη.

Ο Κώστας Σλούκας ήταν απολαυστικός για ένα ακόμα παιχνίδι, κάνοντας double-double με 10 πόντους, 4 ριμπάουντ και 11 ασίστ, ηγούμενος της νικηφόρας προσπάθειας της τουρκικής ομάδας, με τον Μπραντ Γουαναμέικερ να είναι ο πρώτος της σκόρερ με 16 πόντους, 5 ριμπάουντ και 3 ασίστ, τον Γιαν Βέσελι να έχει 13 πόντους με 8 ριμπάουντ και τον Τζέημς Νάναλι να προσθέτει 13 πόντους με 3 κλεψίματα.

Από την Μπασκόνια, ο Τόρνικε Σενγκέλια είχε 16 πόντους με 6 ριμπάουντ, ο Ροντρίκ Μπομπουά σημείωσε 13 πόντους με 6 ριμπάουντ και 3 ασίστ, ο Λούκα Βιλτόθα είχε 12 πόντους και ο Ματ Τζάνινγκ πρόσθεσε άλλους 11.

Τα δεκάλεπτα: 21-11, 43-26, 65-52, 82-73

 

Φωτό: euroleague.net