Print this page

Deja vu με δράστη τον Πρίντεζη

Written by  Νοε 18, 2016

Με τον ίδιο σχεδόν τρόπο που πέρσι κατέκτησε το Πρωτάθλημα, αλλά με δράστη αυτή τη φορά τον Γιώργο Πρίντεζη, ο Ολυμπιακός έφυγε και πάλι νικητής από το «Νίκος Γκάλης» επικρατώντας του Παναθηναϊκού Superfoods με 77-79 και έφτασε τις πέντε νίκες στην Ευρωλίγκα.

Σε ένα κατάμεστο γήπεδο ο Ολυμπιακός πήρε μια πολύ μεγάλη νίκη στην Ευρωπαϊκή μονομαχία των δυο αιωνίων αντιπάλων. Οι "πράσινοι" είχαν την τελευταία επίθεση του αγώνα, για να πάρουν τη νίκη στα τρία δευτερόλεπτα, αλλά ο Αντώνης Φώτσης αστόχησε στο τρίποντο που επιχείρησε και έτσι ο Ολυμπιακός έσπασε το εντός έδρας αήττητο του Παναθηναϊκού.

Ο Ολυμπιακός στηρίχθηκε για μια ακόμα φορά στον μεγάλο του αρχηγό που έκανε εκπληκτικά πράγματα και συνεχίζει την καταπληκτική χρονιά του, ενώ είναι χαρακτηριστικό ότι οι «ερυθρόλευκοι» είχαν μόλις 4 λάθη σε ολόκληρη την αναμέτρηση, γεγονός που αποτυπώνει το πόσο συγκεντρωμένοι ήταν στο παιχνίδι.

Από την πλευρά τους οι «πράσινοι» έμειναν στο τέλος από δυνάμεις και δεν έφτασε η καλή εμφάνιση του Αντώνη Φώτση και του Νικ Καλάθη για να αποφύγουν την τέταρτη ήττα τους στο φετινό Μαραθώνιο.

Ο Βασίλης Σπανούλης (7 πόντοι και 5 ασίστ) και ο Κεμ Μπιρτς (8 πόντοι) στο πρώτο δεκάλεπτο συνεργάζονταν άψογα δημιουργώντας πολλά προβλήματα  στην άμυνα του Παναθηναϊκού και με ένα σερί 9-4 πήραν από την αρχή κεφάλι στο σκορ. Ο Παναθηναϊκός αντέδρασε, πέτυχε καλάθια από την περιφέρεια ισορροπώντας την αναμέτρηση και παίρνοντας προβάδισμα 17-13. Το δεκάλεπτο έληξε στο 23-23.

Το δεύτερο  ξεκίνησε με τον ίδιο τρόπο για τον Ολυμπιακό με ένα σερί που του έδωσε αέρα εννιά πόντων (23-32) σε λιγότερο από δύο λεπτά. Οι παίκτες του Γιάννη Σφαιρόπουλου είχαν μόλις 1 λάθος μέχρι την ανάπαυλα. Για την ομάδα του Πακουάλ οι Σίνγκλετον και Γιάννης Μπουρούσης είχαν σχεδόν τους μισούς πόντους της ομάδας τους (10 και 8 αντίστοιχα) χωρίς, ωστόσο, να μπορούν να αλλάξουν την εικόνα του αγώνα. Οι δυο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια με το ταμπλό να γράφει 39-47.

Στην επανάληψη ο Παναθηναϊκός βελτιώθηκε και με τους Ρίβερς και Σίνγκλετον να σκοράρουν από μακριά μείωσαν τη διαφορά κάνοντας το 53-55 στα μέσα της περιόδου. Η λήξη του δεκαλέπτου βρήκε τους πράσινους να προηγούνται με 63-61 με καλάθι του Νίκου Παππά σχεδόν με την εκπνοή.

Το τελευταίο δεκάλεπτο ήταν για γερά νεύρα. Οι "ερυθρόλευκοι" προηγήθηκαν με  (67-71) στα μισά της τέταρτης περιόδου με τον  Παναθηναϊκό να απαντάει και να κάνει αυτός το +4 (76-72). Ο Ολυμπιακός ισοφάρισε με τους Βασίλη Σπανούλη (2/2 βολές) και Γιώργο Πρίντεζη σε 76-76 στο 38'38''. Το έμμεσο τρίποντο του Γιώργου Πρίντεζη, διαμόρφωσε το τελικό 77-79. Η φάση, μάλιστα, λίγο έλειψε να είναι μοιραία για τους φιλοξενούμενους, αφού η εντολή ήταν ο Πρίντεζης να χάσει τη βολή για να μην γίνει η επαναφορά από την πλάγια γραμμή, ωστόσο, παρά το λάθος του υπαρχηγού των Πρωταθλητών Ελλάδας, ο Αντώνης Φώτσης σούταρε στο σίδερο και οι Πειραιώτες πήραν τη νίκη για τρίτη συνεχόμενη παρουσία τους στο «Νίκος Γκάλης».

Ο Βασίλης Σπανούλης ήταν ο κορυφαίος του Ολυμπιακού πετυχαίνοντας 22 πόντους, αλλά έχοντας κυρίως καθοριστικές ασίστ (συνολικά 8) με πιο σημαντική την τελευταία στον Γιώργο Πρίντεζη ο οποίος είχε 16 πόντους. Μεγάλο παιχνίδι έκανε και ο Ντάνιελ Χάκετ με 11 πόντους και 3 ασίστ. Από πλευράς Παναθηναϊκού, ο Νικ Καλάθης πέτυχε 16 πόντους με 9 ριμπάουντ, ο Κρις Σίγκλετον είχε 14 πόντους με 9 ριμπάουντ και ο Αντώνης Φώτσης έκανε εμφάνιση από τα... νιάτα του με 13 πόντους και 8 ασίστ, ενώ με το τρίποντο που σημείωσε για το 76-72, έφτασε τα 300 στην καριέρα του στην Ευρωλίγκα

Τα δεκάλεπτα: 23-23, 39-47, 63-61, 77-79

Παναθηναϊκός Superfoods (Πασκουάλ) : Σίγκλετον 14, Νίκολς, Ρίβερς 14, Μποχωρίδης, Φώτσης 13, Παππάς 9, Φελντέιν 3, Χαραλαμπόπουλος, Μπουρούσης 8, Καλάθης Ν. 16

Ολυμπιακός (Σφαιρόπουλος) :Γκριν 4, Μπίρτς 8, Γιάνγκ, Παπαπέτρου 7, Σπανούλης 22, Μιλουτίνοφ, Πρίντεζης 16, Παπανικολάου 2, Μάντζαρης 3, Χάκετ 11, Λοτζέσκι 6