Print this page

Με νίκες συνέχισαν Χίμκι, Αναντολού Εφές και Ρεάλ Μαδρίτης

Written by  Ιαν 15, 2016

Μεγάλοι κερδισμένοι της τρίτης αγωνιστικής του Top 16 ήταν οι Χίμκι, Αναντολού Εφές και Ρεάλ Μαδρίτης, που πήραν σημαντικές νίκες επί των Λαμποράλ Κούτσα, Νταρουσάφακα και Ζαλγκίρις Κάουνας αντίστοιχα και «ανακάτεψαν» την κατάταξη στους δυο ομίλους.

Η Χίμκι επέστρεψε στις νίκες, αφού σε ένα αμφίρροπο παιχνίδι που κρίθηκε κυρίως στην εκπληκτική της τρίτη περίοδο επικράτησε της Λαμποράλ Κούτσα με 76-68 και έφτασε στο 2-1 στον έκτο όμιλο του Top 16. Οι γηπεδούχοι έκαναν το ιδανικότερο τρίτο δεκάλεπτο όταν έπαιξαν εξαιρετική άμυνα και κράτησαν μια φύσει επιθετική ομάδα, όπως η ισπανική μόλις στους 9 πόντους, «χτίζοντας» στο διάστημα αυτό την διαφορά που κατάφερε να διατηρήσει ως το τέλος. Ο Αλεξέι Σβεντ με 24 πόντους, 5 ριμπάουντ και 5 ασίστ ήταν ο πρώτος σκόρερ των νικητών που είχαν επίσης τον Τζέημς Ογκουστίν με 22 πόντους και 8 ριμπάουντ, αλλά και τους Ταϊρίς Ράις με 7 πόντους και 13 ασίστ και Τάιλερ Χόνεϊκατ με 7 πόντους, 9 ριμπάουντ, 3 κλεψίματα και 2 κοψίματα. Από την Λαμποράλ Κούτσα που ηττήθηκε για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι και έμεινε στο 1-2, ο Φαμπιέν Κοσέρ είχε 9 πόντους και 8 ριμπάουντ και ο Άνταμ Χανγκά 9 πόντους με 6 ριμπάουντ, ενώ ο Γιάννης Μπουρούσης κινήθηκε σε πολύ «ρηχά» νερά με μόλις 3 πόντους και 4 ριμπάουντ.

Η Αναντολού Εφές ήταν η νικήτρια στον τουρκικό «εμφύλιο» του πέμπτου ομίλου, καθώς επικράτησε της Νταρουσάφακα με 84-71 και πήρε την δεύτερη νίκη της στο Top 16. Ο Τζέησον Γκρέϊντζερ έκανε μεγάλο παιχνίδι με 15 πόντους 5 ριμπάουντ και 8 ασίστ, ενώ ο Ντέρρικ Μπράουν είχε 13 πόντους με 8 ριμπάουντ, ο Τσεντί Οσμάν είχε 12 πόντους και 6 ριμπάουντ, ενώ ο  Τόμας Ερτέλ 3 πόντους, αλλά και 10 ασίστ. Από την Νταρουσάφακα, ο Σκότι Γουίλμπεκιν είχε 20 πόντους και 4 ασίστ.

Η Ρεάλ Μαδρίτης δυσκολεύθηκε πολύ απέναντι στην μαχητική Ζαλγκίρις Κάουνας, ωστόσο, στο τέλος κατάφερε να κάμψει την αντίστασή της και να πάρει τη δεύτερη νίκη της στο Top 16, αφήνοντας την λιθουανική ομάδα μόνη στην τελευταία θέση του ομίλου και χωρίς νίκη μετά από τρεις αναμετρήσεις. Οι γηπεδούχοι έκαναν καλή ξεκίνημα στην πρώτη και την τρίτη περίοδο, παίρνοντας μικρές διαφορές, τις οποίες κατάφεραν να διατηρήσουν με δυσκολία, ενώ η τελευταία περίοδος της αναμέτρησης ήταν εντυπωσιακή με τις δυο ομάδες να ολοκληρώνουν με επιμέρους σκορ 27-33. Ο Φελίπε Ρέγες ήταν εντυπωσιακός για την Ρεάλ ολοκληρώνοντας με 24 πόντους, 6 ριμπάουντ και 3 ασίστ, ο Γκουστάβο Αγιόν σκέπασε όλα τα καλάθια κάνοντας ένα εκπληκτικό double-doubleμε 16 πόντους και 13 ριμπάουντ, ενώ ο Κέι Σι Ρίβερς πρόσθεσε 14 πόντους για την Πρωταθλητές Ευρώπης. Από την Ζαλγκίρις Κάουνας, οι Βένε, Μότουμ, Χάνλαν και Ουλανόβας είχαν από 10 πόντους. 

Φωτό:Euroleague