Print this page

Δεν επανέλαβε το λάθος η Ρεάλ

Written by  Απρ 11, 2015

Η Ρεάλ Μαδρίτης είχε, όπως και πέρσι το περιθώριο να επιλέξει αντίπαλο στα φετινά play off, ωστόσο, αυτή τη φορά δεν έπαιξε με την ιστορία της, επικράτησε της Ζαλγκίρις Κάουνας με 99-83 και θα αγωνιστεί απέναντι στην Αναντολού Εφές για την πρόκριση στο Final Four, στέλνοντας τη Μπαρτσελόνα, όπως αναμενόταν, απέναντι στον Ολυμπιακό.

 

Η διαφορά ώρας στη διεξαγωγή των αναμετρήσεων της τελευταίας αγωνιστικής δίνει το περιθώριο στις ομάδες να επιλέξουν την τύχη τους, ωστόσο, αυτή τη φορά η Ρεάλ δεν θέλησε να ρισκάρει και έκανε το καθήκον της, προσφέροντας και πάλι σκορ και θέαμα.

Η Ζαλγκίρις Κάουνας έπαιξε για την ιστορία της, αντιστάθηκε για τρία δεκάλεπτα, όμως, στο τέλος, δεν άντεξε την πίεση και την ανωτερότητα της «Βασίλισσας», που αγωνίστηκε χωρίς τον Ρούντι Φερνάντεθ. Η Ρεάλ Μαδρίτης είχε τέσσερις παίκτες με διψήφιο αριθμό πόντων, προσφέροντας κατά διαστήματα πλούσιο θέαμα. Ο Ρέγες ήταν πρώτος σκόρερ με 17 πόντους, ο Ροντρίγκεθ είχε 16 πόντους και 7 ασίστ, ο Κάρολ είχε 16 πόντους και ο Ρίβερς 12 πόντους με 9 ριμπάουντ.

Ο Άντερσον με 17 πόντους, ο Τσέρι με 16 και ο Γκουντάιτις με 14 πόντους και 6 ριμπάουντ κράτησαν ψηλά το γόητρο της λιθουανικής ομάδας, μένοντας σε ανταγωνιστικά επίπεδα για τρία δεκάλεπτα.

Η Ρεάλ πλέον περιμένει την Αναντολού Εφές του Ντούσαν Ίβκοβιτς για να πάρει την πρόκριση στο Final Four, όπου θα αγωνιστεί μπροστά στο κοινό της, ελπίζοντας πως θα είναι εκείνη που θα ανέβει στην κορυφή της Ευρώπης έπειτα από 20 χρόνια.

Τα δεκάλεπτα: 21-12, 40-43, 68-62, 99-83

Η Μπαρτσελόνα γνώριζα πριν την έναρξη της αναμέτρησης με την διαλυμένη Γαλατασαράι πως η τύχη της ήταν στα χέρια της Ρεάλ ανεξάρτητα από το δικό της αποτέλεσμα και γι’ αυτό έκανε απλά το καθήκον της παίρνοντας την νίκη με 65-88.

Οι «Μπλαουγκράνα» που χρειάστηκε απλώς να περιμένουν περίπου δύο ώρες μέχρι να επιβεβαιώσουν πως θα φιλοξενήσουν τον Ολυμπιακό στα playoff, μπήκαν «χλιαροί» στο πρώτο ημίχρονο επιτρέποντας στους γηπεδούχους να μένουν κοντά στο σκορ, όμως, στο δεύτερο αποφάσισαν να πατήσουν το «γκάζι» και να τελειώσουν την υποχρέωση νωρίτερα.

Ο Άντε Τόμιτς ήταν πρώτος σκόρερ για τη Μπαρτσελόνα με 20 πόντους, ενώ ο Τίμπορ Πλάις έκανε double-double με 12 πόντους και 12 ριμπάουντ.

Για την Γαλατασαράι που ολοκλήρωσε μια δύσκολη χρονιά με πολλά προβλήματα στην Ευρωλίγκα, ο Βλαντιμίρ Μίτσοφ ήταν ο μόνος που σημείωσε διψήφιο αριθμό πόντων, έχοντας 10 στο τέλος της αναμέτρησης.

Τα δεκάλεπτα: 17-21, 34-39, 51-64, 65-88  

Φωτό: Euroleague Basketball