Print this page

Αρχίζουν τα...ξεκαθαρίσματα στην Ευρωλίγκα

Written by  Νοε 27, 2014

Μπορεί η αναμέτρηση του Ολυμπιακού με την Λαμποράλ Κούτσα να μονοπωλεί το ελληνικό ενδιαφέρον στην σημερινή πρώτη μέρα της 7ης αγωνιστικής της Ευρωλίγκα, ωστόσο, το πρόγραμμα περιλαμβάνει πολλές ακόμα σπουδαίες αναμετρήσεις, κάποιες από τις οποίες θα σηματοδοτήσουν την πορεία των ομάδων στην συνέχεια της διοργάνωσης.

 

Για τον Α’ Όμιλο, η Ρεάλ Μαδρίτης υποδέχεται την Ούνικς Καζάν που, μετά την νίκη της περασμένης εβδομάδας επί της Αρμάνι Μιλάνο, έχει αρχίσει να ελπίζει και πάλι ότι μπορεί να διεκδικήσει την τέταρτη θέση που οδηγεί στο Top16. Από την πλευρά τους, οι Μαδριλένοι, μετά την ήττα από την Αρμάνι και την πολύ δύσκολη νίκη επί της Ζαλγκίρις, θα επιδιώξουν μια άνετη νίκη και να προσφέρουν θέαμα στους φιλάθλους τους, καθώς και να δηλώσουν σε όσους το αμφισβητούν  πως είναι οι απόλυτοι κυρίαρχοι του ομίλου.

Για τον Β’ Όμιλο, η Πρωταθλήτρια Ευρώπης Μακάμπι Τελ Αβίβ θα προσπαθήσει να σπάσει το αήττητο της ΤΣΣΚΑ Μόσχας, ενώ την ίδια ώρα, η Μάλαγα θα προσπαθήσει στην έδρα της Άλμπα Βερολίνου να εκμεταλλευτεί πιθανή ήττα των γηπεδούχων προκειμένου να πάρει σημαντικό προβάδισμα για την κατάληψη της δεύτερης θέσης. Από την πλευρά τους, οι Γερμανοί με νίκη αγκαλιάζουν την τέταρτη θέση και θα χάσουν την πρόκριση αν «αυτοκτονήσουν».

Για τον Γ’ όμιλο, η Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ υποδέχεται την Τουρόφ με στόχο τη νίκη που θα της επιτρέψει να πάρει προβάδισμα για την δεύτερη θέση, τουλάχιστον μέχρι την αυριανή αναμέτρηση του Παναθηναϊκού με την Μπάγερν Μονάχου στο ΟΑΚΑ.

Για τον Δ’ όμιλο, τέλος, εκτός από την αναμέτρηση του Ολυμπιακού, που θα επιδιώξει να διευρύνει το αήττητό του στην Βιτόρια απέναντι στην Λαμποράλ Κούτσα, ο Ερυθρός Αστέρας και η Νεπτούνας θα αναζητήσουν την νίκη που θα δώσει προβάδισμα για τη δεύτερη θέση του ομίλου.