Print this page

Κολοσσός για σωτηρία, ΠΑΟΚ στον βυθό και την αγωνία

Written by  Φεβ 02, 2020

Με τον Λασανά Κρομά να κάνει το παιχνίδι της ζωής του, ο Κολοσσός H Hotels επικράτησε στην Θεσσαλονίκη του ΠΑΟΚ με 88-77 και έκανε ένα μεγάλο βήμα για την σωτηρία του, αφήνοντας τους Θεσσαλονικείς στην τελευταία θέση της βαθμολογίας, μαζί με τον συμπολίτη Άρη και την υποχρέωση πια να αναζητήσουν εκτός έδρας αποτελέσματα, αν δεν θέλουν να γευθούν το πικρό ποτήρι του υποβιβασμού.

Χαμηλός ο ρυθμός στα πρώτα λεπτά, μέχρι οι δυο ομάδες να βρουν τα πατήματά τους, με τον Κολοσσό να προηγείται με 5-10 στο 5’ και να μπαίνει στη θέση του οδηγού, αφού, παρά την πίεση του ΠΑΟΚ, κατάφερε να προηγηθεί στο τέλος του πρώτου δεκάλεπτου με 17-22.

Η δεύτερη περίοδος άνηκε ολοκληρωτικά στους φιλοξενούμενους, που με σερί 8-0 προηγήθηκαν με 17-30 και άρχισαν να βάζουν πολύ δύσκολα στον «Δικέφαλο», ενώ με ένα κρεσέντο από τα 6,75 μ., με τον Κρομά να δίνει ρεσιτάλ, ο Κολοσσός προηγήθηκε με 25-42, έχοντας κυριαρχήσει ολοκληρωτικά στο παρκέ.

Μέχρι το τέλος του ημιχρόνου, το παιχνίδι εξελίχθηκε σε… διαγωνισμό τριπόντων, με τον ΠΑΟΚ να προσπαθεί ανορθόδοξα να πλησιάσει και τους Ροδίτες να ελέγχουν τα ριμπάουντ, αλλά να παρασύρονται από τον ενθουσιασμό της διαφοράς και το ημίχρονο έκλεισε με το σκορ στο 33-48.

Ο Κολοσσός εκμεταλλεύτηκε τον πανικό των γηπεδούχων να μειώσουν γρήγορα, που τους οδηγούσε σε βιαστικές και επιπόλαιες επιλογές για να προηγηθεί με 37-55 και να γίνει το απόλυτο αφεντικό της αναμέτρησης, όμως, ο ΠΑΟΚ σοβαρεύτηκε, κυκλοφόρησε την μπάλα καλά και με σερί 11-2 μείωσε σε 48-57 και ξαναέδωσε ενδιαφέρον στην αναμέτρηση.

Ο ΠΑΟΚ είχε βρει ρυθμό και μεταφέροντας το άγχος στον Κολοσσό, κατάφερε να μειώσει στο τέλος του δεκάλεπτου σε 58-64, ελπίζοντας πια βάσιμα για την ανατροπή.

Οι γηπεδούχοι μείωσαν σε 63-66, πλησίασαν και στο καλάθι (71-73), αλλά οι φιλοξενούμενοι αντέδρασαν με ψυχραιμία και καθαρό μυαλό και με σερί 5-0, ανέβασαν τη διαφορά στο 71-78 και έκοψαν τις ελπίδες των παικτών του Κώστα Χαραλαμπίδη.

Με τον πανικό να έχει μεταφερθεί πια στον «Δικέφαλο του Βορρά», ο Κολοσσός επανέλαβε την διαφορά σε διψήφια επίπεδα και έφυγε νικητής με 77-88, κάνοντας ένα τεράστιο βήμα για την σωτηρία του.

Μεγάλος πρωταγωνιστής της σπουδαίας νίκης των Ροδιτών ήταν ο Λασανά Κρομά, που τελείωσε με 31 πόντους (4/4 δίποντα, 6/11 τρίποντα), με 3 ασίστ και 2 κλεψίματα, ο Ζερμαίν Λαβ είχε 20 πόντους με 6 ριμπάουντ, ο Μάλκολμ Γκρίφιν σημείωσε 16 πόντους με 4 ασίστ και ο Τράβις Ντάνιελς πρόσθεσε 15 πόντους με 8 ριμπάουντ.

Από τον ΠΑΟΚ, ο Μπόμπι Μπράουν είχε 19 πόντους με 5 ριμπάουντ, ο Μ. Τζ. Ρετ είχε 12 πόντους με 5 ριμπάουντ και ο Τζακόρι Γουίλιαμς πρόσθεσε 12 πόντους με 6 ριμπάουντ.

Τα δεκάλεπτα: 17-22, 33-48, 58-64, 77-88

Στατιστικά της αναμέτρησης ΕΔΩ

Φωτό: ΕΣΑΚΕ