Print this page

Νικηφόρα πρεμιέρα, χωρίς να εντυπωσιάσει για τον Ολυμπιακό

Written by  Οκτ 07, 2018

Ο Ολυμπιακός παρουσίασε για ένα ακόμα παιχνίδι στο ξεκίνημα της σεζόν δύο διαφορετικά πρόσωπα, επικρατώντας στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος του μαχητικού Χολαργού με 88-78 και μπήκε με το «δεξί» στην προσπάθεια να ανακτήσει τα πρωτεία.

Οι «ερυθρόλευκοι» έπαιξαν καταπληκτικά στο πρώτο μέρος, όταν πήραν μεγάλες διαφορές, ενώ με ένα εκρηκτικό δεύτερο δεκάλεπτο, στο οποίο είχαν 6/7 τρίποντα, ανέβασαν τη διαφορά στη μέγιστη τιμή της (58-36), όμως, στο τρίτο δεκάλεπτο ήταν πολύ κακοί, επέτρεψαν στους «νεοφώτιστους», που έπαιξαν με ενθουσιασμό να μειώσουν ακόμα και στους 6 και τελικά να περιορίσουν την έκταση της ήττας στο τιμητικό -10.

Οι παίκτες του Ντέηβιντ Μπλατ μπήκαν με μπόλικη ενέργεια στο παιχνίδι, επέβαλαν από νωρίς το ρυθμό τους και έφτασαν γρήγορα σε διψήφια διαφορά, ενώ έκλεισαν το ημίχρονο με το εντυπωσιακό 58-36, αφήνοντας υποσχέσεις για ένα θεαματικό δεύτερο ημίχρονο.

Αυτό δεν έγινε, αντίθετα, ο Χολαργός ήταν εκείνος που εντυπωσίασε, παίζοντας καλή άμυνα και με επίσης καλά ποσοστά από τα 6,75, άρχισε να κάνει τους γηπεδούχους να… ιδρώνουν, βλέποντας να πλησιάζει στο 70-64.

Στο σημείο εκείνο μίλησε η διαφορά ποιότητας και ο εξαιρετικός Νίκολα Μιλουτίνοφ, ο οποίος σημείωσε σημαντικά καλάθια και διατήρησε τον Ολυμπιακό σε διαφορά ασφαλείας.

Ο Σέρβος σέντερ είχε 24 πόντους με 7 ριμπάουντ και 2 ασίστ, ο Νάιτζελ Γουίλιαμς-Γκος ακολούθησε σε απόδοση με 15 πόντους 3 ριμπάουντ και 4 ασίστ, ο Άξελ Τουπάν είχε 12 πόντους με 4 ριμπάουντ και ο 11 πόντους με 5 ριμπάουντ και 2 ασίστ.

Από τον Χολαργό, ο Τζοβόντε Χόκινς σημείωσε 13 πόντους με 3 ριμπάουντ, ο Θωμάς Κώττας είχε 13 πόντους με 3 ριμπάουντ, ο Βλαδίμηρος Γιάνκοβιτς 12 πόντους με 7 ριμπάουντ και 4 ασίστ και ο Αλέξης Σπυριδωνίδης 12 πόντους με 4/4 τρίποντα και 3 ασίστ.

Τα δεκάλεπτα: 27-22, 58-36, 70-64, 88-78

Στατιστικά: ΕΔΩ

Φωτό: esake