Print this page

Καμπουράκη: «Να κάνεις την δουλειά σου απερίσπαστος»

Written by  Ιουλ 11, 2019

Έχοντας αγωνιστεί με τη φανέλα της Νίκης Λευκάδας, των Μελισσίων, της Λάρισας και του ΔΑΣΑΛ η Δήμητρα Καμπουράκη πέρυσι το καλοκαίρι αποφάσισε να κάνει το βήμα παραπάνω και να δοκιμάσει τις δυνάμεις της στο εξωτερικό.


Έγινε κάτοικος Γερμανίας, μετακομίζοντας στα Βόρεια της χώρας και η απόφαση να αγωνιστεί στους GISA Lions SV Halle τη δικαίωσε. Όντας μέλος μιας ομάδας με πολυμελέστατο τιμ, όπου ο καθένας έχει το δικό του και ξεκάθαρο ρόλο, αγωνίστηκε στην Α2 κατηγορία της Γερμανίας και έχοντας ήδη ανανεώσει το συμβόλαιο της, ετοιμάζεται για μια ακόμα χρονιά στα γήπεδα της Γερμανίας, αυτή τη φορά στην Α1 Εθνική κατηγορία.

Η νεαρή γκαρντ, στο διάστημα που βρίσκεται στην Ελλάδα, συνδυάζοντας ξεκούραση αλλά και δουλειά εν όψει της νέας σεζόν, μίλησε στο agapotobasket.gr, για όσα συνάντησε στην πρώτη της χρονιά στη Γερμανία τόσο σε αγωνιστικό όσο και σε διοικητικό επίπεδο, για τους φιλάθλους της ομάδας αλλά και το μέλλον της στην GISA Lions SV Halle.


Κεφάλαιο Γερμανία: Πως πήρες την απόφαση, πως περίμενες τα πράγματα και πως τελικά τα βρήκες;
Όταν ο μάνατζερ μου, Θωμάς Προδρόμου, μου είπε ότι έχω μια πρόταση από ομάδα της Γερμανίας, δεν το πίστευα και αρχικά φοβήθηκα να κάνω το βήμα αυτό. Ήρθα σε επαφή με τον προπονητή και μόλις μιλήσαμε, χρειάστηκαν μόλις δέκα λεπτά για να κλείσω το τηλέφωνο και να πω το ναι. Μου είπε τα πράγματα ακριβώς όπως θα ήταν, με διπλές προπονήσεις, υψηλό επίπεδο σε σχέση με την Ελλάδα, παρόλο που ήταν Α2 Γερμανίας. Έτσι και ήταν τα πράγματα. Από 7 Αυγούστου που ξεκινήσαμε μέχρι και τον Απρίλιο είχαμε διπλές προπονήσεις. Ο προπονητής της ομάδας ήταν αυτός που με έπεισε.  

Ποιες ήταν οι πρώτες εικόνες και εντυπώσεις σου;
Με το που φτάσαμε στο αεροδρόμιο μας περιμένανε σε μια ζεστή υποδοχή. Μας έδειξαν το σπίτι και μας έδωσαν το αμάξι μας. Γνωρίσαμε όλους τους ανθρώπους της ομάδας, και την αθλητική ψυχολόγο. Έβλεπαν ότι άμα κάποια χρειάζεται κάτι την στήριζαν. Γνωρίσαμε τα πρώτα πρόσωπα της ομάδας. Παθαίνεις σοκ με όλα όσα σου παρείχαν και με τον τρόπο που σε έκαναν να νιώθεις οικεία με όλα. Είδαμε το γήπεδο το οποίο είναι καινούργιο, μόλις τεσσάρων χρόνων και μεγάλο. Είχαμε τα δικά μας αποδυτήρια, τον δικό μας χώρο να αφήσουμε ότι θέλαμε, εξαιρετικές εγκαταστάσεις, γυμναστήριο. Είχες τα πάντα κοντά σου ώστε να κάνεις απλά τη δουλειά σου. Μας έδειξαν την περιοχή ώστε να νιώσουμε άνετα. Υπάρχει πολύ μεγάλη οργάνωση ακόμα και στην παραμικρή λεπτομέρεια. Κάναμε meeting όλη η ομάδα, καθίσαμε όλοι στην αίθουσα του βίντεο και ενημερωθήκαμε για τα πάντα με κάθε λεπτομέρεια, γνωρίσαμε όλα τα άτομα της ομάδας. Ο καθένας μίλησε για τον εαυτό του και τη επόμενη μέρα ξεκινήσαμε προπονήσεις.

Ακολούθησε μια δύσκολη και απαιτητική αγωνιστική σεζόν.
Η ομάδα είχε πέσει στην Α2 για πρώτη φορά μετά από 11 χρόνια και από την αρχή ο στόχος ήταν ξεκάθαρος, να πάμε στους τελικούς και να ανέβουμε κατηγορία. Ήμασταν από τα φαβορί. Οι υπεύθυνοι της ομάδας  είχαν εντοπίσει τα λάθη τους που τους οδήγησαν στη Α2 και αυτό που ήθελαν ήταν να χτίσουν μια ομάδα η οποία θα αποτελείται από καλές παίκτριες αλλά κυρίως καλούς χαρακτήρες που θα τραβήξουν τον κόσμο στο γήπεδο. Αγωνιστικά ήμασταν από τις ομάδες που πιέζαμε πάρα πολύ στην άμυνα. Παίζαμε σαν να αγωνιζόμασταν στην Α1. Η ομάδα έπρεπε να τελειώσει στην πρώτη θέση με βάση τη δυναμική της αλλά είχαμε τους τραυματισμούς και ένα δυο άτυχα αποτελέσματα στην παράταση και τερματίσαμε τρίτες. Έστω και έτσι ο στόχος επετεύχθη και ανεβήκαμε κατηγορία.

Προσωπικά ήταν μια δύσκολη χρονιά. Αγωνιστικά ξεκίνησε πολύ καλά και στην προετοιμασία και στα φιλικά αλλά προβλήματα τραυματισμών στο γόνατο και στη μέση με κράτησαν πίσω. Οι άνθρωποι της ομάδας ήταν συνέχεια δίπλα μου, μου παρείχαν τα πάντα και μου έδειξαν εμπιστοσύνη. Μετά τα Χριστούγεννα κατάφερα να παίξω μπάσκετ και ουσιαστικά τότε ξεκίνησε η χρονιά για μένα. Η ομάδα ήταν στο πλευρό μου όλο το διάστημα παρέχοντας μου τα πάντα. Ήταν μια πολύ δύσκολη περίοδος μέσα από την οποία βγήκα πιο δυνατή και αποφασισμένη να δείξω στο παρκέ αυτό που μπορούσα.

Σε κάθε γωνιά της Γερμανίας, επιβεβαιώνεται ότι είναι πολύ έντονο και το Ελληνικό στοιχείο.
Μετά από την περιπέτεια της υγείας μου γνώρισα και τους Έλληνες που ζούσαν εκεί και άρχισαν να έρχονται στο γήπεδο δημιουργώντας ένα μικρό ελληνικό κομμάτι στις εξέδρες, δίνοντας τον δικό τους παλμό. Έρχονταν για φωτογραφίες, να μας γνωρίσουν, κάτι που με έκανε να νιώθω ακόμα πιο όμορφα.

Η ομάδα κέρδισε τους φιλάθλους της αλλά και γενικότερα έδειχνε μια μοναδική ομοιογένεια σε όλα τα επίπεδα. Από την ομάδα οργάνωναν γνωριμία με τους φιλάθλους, μετά τους αγώνες, σε αίθουσα VIP  όπου πηγαίναμε και μιλάγαμε μαζί τους, μας γνώρισαν και μας αγκάλιασαν.  Είχαμε μασκότ και έγινε παρουσίαση όλης της ομάδας, μαζί και με την ομάδα χάντμπολ των γυναικών με την οποία μοιραζόμαστε το γήπεδο. Διοργανώθηκαν πολλά event , μαζεύαμε σταφύλια, μαθαίνοντας πως γίνεται η διαδικασία κλπ. Πήγαμε για bowling με τους φιλάθλους, στον ζωολογικό κήπο, τον μεγαλύτερο του Χάλε και γνωρίσαμε τα ζώα αλλά και βοηθήσαμε στην φροντίδα τους.  Όλα αυτά τα event ήταν προγραμματισμένα από την αρχή της σεζόν και τα είχαμε στο πλάνο που μας είχαν δώσει από το πρώτο meeting.

Η ομάδα επίσης έχει ακαδημίες και υπήρχε παίκτρια ξένη που ήξερε Γερμανικά και ασχολήθηκε. Μας έδειχναν και με αυτόν τον τρόπο ότι δεν μας ήθελαν στην ομάδα μόνο για μια χρονιά. Εφόσον ταιριάζαμε στο σύλλογο ήθελαν να επενδύσουν σε εμάς και να μας απορροφήσουν. Είδαν ότι επηρεάζουμε τους φιλάθλους και τους εμπνέουμε να έρθουν στο γήπεδο. Ακόμα και οι εμφανίσεις μας στο τέλος της σεζόν πουλήθηκαν σε δημοπρασία.

Η σεζόν ολοκληρώθηκε και άμεσα ήρθε και η πρόταση ανανέωσης.
Με το που τελειώσαμε τη σεζόν κατευθείαν μου έγινε η πρόταση ανανέωσης. Στο τελευταίο μίτινγκ της ομάδας με έπιασε η πρόεδρος και ζήτησε να συναντηθούμε πριν φύγω. Σε εκείνη τη συνάντηση μου είπαν ότι ενδιαφέρονται να συνεχιστεί και την επόμενη σεζόν η συνεργασία μας. Έστειλαν την πρόταση στον μάνατζερ μου, παρόλο που ακόμα δεν ξέραμε αν η ομάδα θα είναι στην Α1 ή στην Α2, τα συζητήσαμε και τα βρήκαμε. Συμφώνησα και μετά μας ενημέρωσαν ότι τελικά η ομάδα θα αγωνιστεί στην Α1. Δεν χρειάστηκε να το σκεφτώ πολύ για να απαντήσω θετικά, με όλα όσα είχα ήδη ζήσει και την εμπιστοσύνη και στήριξη που μου έδειξαν.

Ποιοι είναι πλέον οι στόχοι σου για τη νέα σεζόν;
Αυτό που θέλω πάνω από όλα είναι να είμαι υγιής. Όλο αυτό το διάστημα δουλεύω πάνω σε όλα τα κομμάτια, διατροφής, φυσικής κατάστασης κλπ. Θέλω να ανέβω επίπεδο αγωνιστικά και να βοηθήσω την ομάδα να παραμείνει αρχικά στη κατηγορία. Είναι επαγγελματίες όλοι στην ομάδα και θέλω να τους βγάλω ασπροπρόσωπους για την εμπιστοσύνη που μου έδειξαν. Είναι ένα απόλυτα υγιές σωματείο που σου παρέχουν τα πάντα και αυτό δεν μπορείς να μην το εκτιμάς. Αυτό αναζητάει κάθε αθλητής. Να μπορεί να κάνεις την δουλειά σου απερίσπαστος. Ο προπονητής μας με βοήθησε πάρα πολύ να βελτιωθώ σαν point guard και του χρωστάω πάρα πολλά για την εξέλιξη μου. Δούλεψε πολύ μαζί μου σε πράγματα που χρειαζόμουν βελτίωση. Μέσα σε 1,5 ώρα προπόνησης δεν μπορείς να δουλέψεις με τον κάθε παίκτη χωριστά, γιαυτο και κάναμε και ατομικές προπονήσεις η καθεμια με τον coach.

Σεβαστή Βρακατσέλη

Αγαπώ τον αθλητισμό ---> Αγαπώ το μπάσκετ ---> Βρίσκομαι εδώ!



Η τρέλα για τον αθλητισμό και τα media έβαλε μέσα της το μικρόβιο της δημοσιογραφίας.Το μεράκι έγινε πράξη όταν πέρασε τη πόρτα του Κέντρου Αθλητικού Ρεπορτάζ . Το ταξίδι στο χώρο της δημοσιογραφίας μόλις είχε αρχίσει. Λίγα χρόνια μετά με την φλόγα να μένει ακόμα ζωντανή μικρότερες και  μεγαλύτερες διαδρομές σε μονοπάτια του έντυπου και ηλεκτρονικού τύπου και του ραδιοφώνου οδήγησαν στη συνεργασία με το "Αγαπώ το μπάσκετ"
             
Ένα ζευγάρι παπούτσια, μία μπάλα, ένα γήπεδο και... όλα αρχίζουν! 
Και επειδή η μαγεία των σπορ δεν έχει τελειωμό, η πορτοκαλί θεά είναι ανεξάντλητη  με  το θέαμα στο επίκεντρο και κάθε γωνιά της γης έχει κάτι διαφορετικό είμαστε εδώ για να σας παρουσιάσουμε μέσα από την δικιά μας οπτική κάθε της γωνιά!