Print this page

Παπαμιχαήλ: «Στόχοι και φιλοδοξίες δεν έχουν τέλος για έναν αθλητή»

Written by  Αυγ 16, 2017

Το φετινό μεταγραφικό καλοκαίρι αποτέλεσε μια από τις πιο ηχηρές μετακινήσεις στο χώρο του γυναικείου.



Η Πελαγία Παπαμιχαήλ μετά από δυο χρόνια στον Ολυμπιακό και την κατάκτηση ισάριθμων νταμπλ ανοίγει καινούργια σελίδα στην καριέρα της θέτοντας νέους στόχους και μετακομίζει στο Κερατσίνι για να φορέσει τη φανέλα του Φάρου με τη νεοφώτιστη ομάδα να έχει βάλει ψηλά τον πήχη την πρώτη της χρονιά στην Α1.

Η έμπειρη φόργουορντ μίλησε στο agapotobasket.gr για τον Ολυμπιακό, το Φάρο, τους στόχους της αλλά και την Εθνική ομάδα.

Ένας κύκλος στον Ολυμπιακό έκλεισε. Ποια είναι τα συναισθήματα και οι σκέψεις σου;
Στον Ολυμπιακό ήταν δυο πολύ όμορφα χρόνια. Ειδικά η πρώτη χρονιά θα μου μείνει αξέχαστη. Όπως είπες και εσύ όμως έκλεισε αυτός ο κύκλος με εξαιρετικές σχέσεις με τους ανθρώπους της ομάδας και τις κοπέλες φυσικά. Είναι έτσι και αλλιώς είναι στην καρδιά μου αυτή η ομάδα και αυτό είναι κάτι που δεν αλλάζει!

Νέα σεζόν και επόμενος σταθμός ο νεοφώτιστος Φάρος. Τι είναι αυτό που σε κέρδισε και είπες το ναι;
Το ότι ο Φάρος είναι νεοφώτιστη ομάδα είναι γεγονός όμως είναι επίσης γεγονός ότι προσεγγίζει την κατηγορία με τρόπο που δείχνει σοβαρότητα και φιλοδοξία. Είναι πολύ σημαντικά αυτά τα συστατικά για μένα. Οι άνθρωποι που με πλησίασαν με κέρδισαν από την πρώτη στιγμή και δεν μου άφησαν περιθώριο να σκεφτώ κάτι παραπάνω πέρα από το ότι ήταν επιθυμία μου να παίξω για τον Φάρο.

Ποιοι είναι οι στόχοι και οι φιλοδοξίες σου;
Στόχοι και φιλοδοξίες είναι ένα κομμάτι που δεν έχει τέλος για έναν αθλητή. Έχω την τύχη να έχω πανηγυρίσει τίτλους και  επιτυχίες σε συλλογικό και σε επίπεδο εθνικών ομάδων αλλά δεν χορταίνω ποτέ. Ένα μετάλλιο με την εθνική ομάδα είναι ένα όνειρο μου. Τα κορίτσια έφτασαν πολύ κοντά φέτος αλλά δεν τα κατάφεραν οπότε υπάρχουν ανοιχτοί λογαριασμοί! Από εκεί και πέρα θέλω κάθε χρονιά να βελτιώνω πράγματα στο παιχνίδι μου.

Δεν μπορώ να μην σε ρωτήσω πως είδες την Εθνική γυναικών στο Ευρωμπάσκετ της Τσεχίας.
Πώς να την είδα?? Ήταν απίστευτα τα κορίτσια. Δεν περιγράφεται με λόγια η υπέρβαση που έγινε από αυτή την ομάδα. Είναι πολύ δύσκολο να καταφέρουμε ως εθνική Ελλάδας να χτυπήσουμε ομάδες που υπερτερούν σωματικά από εμάς και όμως απέδειξαν για άλλη μια φορά πόσο ρόλο παίζει η τακτική, η προετοιμασία ενός παιχνιδιού που σε συνδυασμό με την θέληση και το ταλέντο έφεραν αυτή την τεράστια επιτυχία. Όλες οι κοπέλες έκαναν την υπέρβαση τους και τους αξίζει να το χαρούν με την καρδιά τους.

Πως πιστεύεις ότι μπορεί να εξαργυρωθεί αυτή η επιτυχία; Μπορεί να αλλάξει η εικόνα του γυναικείου και να υπάρχει μια συνέχεια σε όλο αυτό;
Έχω ξαναπεί πως δεν βλέπω πως μπορεί να αλλάξει η κατάσταση προς όφελος του γυναικείου μπάσκετ. Είναι πολλά που χρειάζεται να γίνουν και η οικονομική κατάσταση της χώρας και του χώρου δεν μπορεί να επηρεαστεί από την επιτυχία της εθνικής ομάδας. Έκαναν θόρυβο οι κοπέλες και ίσως ακουστεί λίγο περισσότερο το άθλημα αλλά δεν πιστεύω ότι θα αλλάξει κάτι σε αυτά που θα έκαναν τη διαφορά. Μακάρι να διαψευσθώ βέβαια. Αυτό που θα ήθελα και ελπίζω να γίνει είναι να αποτελέσει πόλο έλξης η επιτυχία για τα νέα κορίτσια, να θελήσουν να ασχοληθούν  με το μπάσκετ. Και να πεισμώσει αυτά που ήδη ασχολούνται να δουλέψουν να βάλουν στόχο να αγωνιστούν στην εθνική και να φέρουν κι άλλες επιτυχίες στο μέλλον.

Μια ευχή για τη νέα σεζόν.
Η ευχή μου για την νέα χρονιά είναι να είμαστε όλοι υγιείς γιατί αυτό είναι το πιο σημαντικό. Από εκεί και πέρα να εκπληρώσουμε τους στόχους μας με τον Φάρο και φυσικά να ευχηθώ καλή επιτυχία στον Ολυμπιακό στην Ευρώπη γιατί αξίζει η δουλειά και η αφοσίωση κάποιων ανθρώπων να εξαργυρωθεί με μια καλή πορεία στο Eurocup.

Σεβαστή Βρακατσέλη

Αγαπώ τον αθλητισμό ---> Αγαπώ το μπάσκετ ---> Βρίσκομαι εδώ!



Η τρέλα για τον αθλητισμό και τα media έβαλε μέσα της το μικρόβιο της δημοσιογραφίας.Το μεράκι έγινε πράξη όταν πέρασε τη πόρτα του Κέντρου Αθλητικού Ρεπορτάζ . Το ταξίδι στο χώρο της δημοσιογραφίας μόλις είχε αρχίσει. Λίγα χρόνια μετά με την φλόγα να μένει ακόμα ζωντανή μικρότερες και  μεγαλύτερες διαδρομές σε μονοπάτια του έντυπου και ηλεκτρονικού τύπου και του ραδιοφώνου οδήγησαν στη συνεργασία με το "Αγαπώ το μπάσκετ"
             
Ένα ζευγάρι παπούτσια, μία μπάλα, ένα γήπεδο και... όλα αρχίζουν! 
Και επειδή η μαγεία των σπορ δεν έχει τελειωμό, η πορτοκαλί θεά είναι ανεξάντλητη  με  το θέαμα στο επίκεντρο και κάθε γωνιά της γης έχει κάτι διαφορετικό είμαστε εδώ για να σας παρουσιάσουμε μέσα από την δικιά μας οπτική κάθε της γωνιά!