Print this page

Τόλης Κουτρούλιας: «Έχω σχέση αγάπης με το μπάσκετ»

Written by  Μαρ 04, 2015

Άλλοι στην ηλικία του θα είχαν «κρεμάσει τα παπούτσια τους», όμως, εκείνος συνεχίζει να κοσμεί τα παρκέ της Α2 και με επιδόσεις που θα ζήλευαν αρκετοί. Πρόσφατα ανέβηκε στη δεύτερη θέση των σκόρερ όλων των εποχών στην Α2 ξεπερνώντας «ιερά τέρατα» της κατηγορίας. Η σχέση του με το μπάσκετ είναι σχέση αγάπης και αυτό είναι που τον κάνει να μην θέλει να σταματήσει.

 

Ο 38χρονος σέντερ του Παγκρατίου, Αποστόλης Κουτρούλιας, μιλά αποκλειστικά στο www.agapotobasket.gr και στο Θάνο Φωτόπουλο για για τις καλύτερες στιγμές της καριέρας του και τα μελλοντικά του σχέδια και δίνει τη δική του ευχή για το μέλλον του μπάσκετ στη χωρά μας.

Αποστόλη πρόσφατα ανέβηκες στη δεύτερη θέση των σκόρερ στην Α2. Τι σημαίνει για σένα αυτή η διάκριση και που την αφιερώνεις;

«Η διάκριση αυτή είναι μια επιβράβευση για τα τόσα χρόνια που έχω αφιερώσει στο άθλημα.  Το επίτευγμα αυτό το χρωστώ και το αφιερώνω στην οικογένεια μου που με στηρίζει όλα αυτά τα χρόνια.»

Φέτος, το πρωτάθλημα της Α2 είναι ένα από τα δυσκολότερα των τελευταίων ετών, καθώς σε κάθε αγωνιστική αλλάζουν τα δεδομένα τόσο στην κορυφή όσο και στην ουρά της βαθμολογίας. Έχεις ξεχωρίσει κάποια ομάδα που θεωρείς φαβορί για την άνοδο;

«Η Καβάλα είναι η μοναδική ομάδα που εχει κερδίσει με το «σπαθί» της την άνοδο στην Α1. Από εκεί και περά, Λαύριο, Ψυχικό, Αρκαδικός και Λευκάδα θα παλέψουν για μια θέση.»

koutroulias2

 Αγωνίζεσαι σε μια πολύ ιστορική ομάδα, όπως είναι το Παγκράτι, με πιστούς οπαδούς και δυνατή έδρα. Ποιοι είναι οι στόχοι σου με την ομάδα και μέχρι που μπορεί να φτάσει ο σύλλογος;

«Αγωνίζομαι σε μια πολύ ιστορική ομαδα όπως είναι το Παγκράτι που προσπαθεί πάλι να βρει το μονοπάτι που οδηγεί στην Α1. Ελπίζω ότι με τη βοήθεια μιας ισχυρής διοίκησης καθώς και των πιστών φίλαθλων της θα το βρει το μονοπάτι αυτό. Θα ήθελα πολύ να το βρει και να ήμουν και εγώ μέλος της ομάδας.»

 Έχεις τεράστια εμπειρία από το μπάσκετ. Ποια είναι τα προβλήματα που μαστίζουν το χώρο και τι μπορεί να γίνει ούτως ώστε να αποκτήσει κάτι από τη λάμψη του παρελθόντος;

«Αυτό που λείπει από το μπάσκετ, δυστυχώς, είναι η παρουσία σωστών παραγόντων και η φερεγγυότητα. Ακόμα, όμως, και όταν υπήρχε άφθονο χρήμα, δεν μπήκαν οι σωστές βάσεις που θα «θωράκιζαν» το άθλημα στις δύσκολες σημερινές εποχές.»

Ποιο είναι το κίνητρο σου για να συνεχίζεις να αγωνίζεσαι τη στιγμή που άλλοι αθλητές στη δική σου ή και σε μικρότερη ηλικία έχουν ήδη σταματήσει από την ενεργό δράση;

«Η σχέση μου με το μπάσκετ δεν ήταν πότε επαγγελματική ήταν μια σχέση κυρίως αγάπης. «I love this game» για αυτό και συνεχίζω.»

 Ποια στιγμή θυμάσαι πιο έντονα από την καριέρα σου;

«Ξεχωρίζω τη θητεία μου στον  Άρη και τους Ευρωπαϊκούς αγώνες στο ULEB και στο FIBA Cup. Τα χρόνια μου επίσης στον Πανελλήνιο ήταν και αυτά ιδιαιτέρα».

 Έχεις σκεφτεί την επόμενη μέρα; Είναι στο μυαλό σου η προπονητική καριέρα ή θα αφοσιωθείς στις επιχειρηματικές σου δραστηριότητες στο Λουτράκι;

«Ναι, έχω αρχίσει έντονα να σκέφτομαι το επόμενο μου βήμα που είναι η προπονητική, άλλωστε, έχω εδώ και χρόνια δίπλωμα προπονητή και σκέφτομαι να ξεκινήσω».

koutroulias3

Πως βλέπεις το επίπεδο του ελληνικού μπάσκετ. Υπάρχουν στην κατηγορία ταλέντα που θα μπορούν να στελεχώσουν το πρωτάθλημα της Α1;

«Υπάρχουν αρκετά παιδιά που μπορούν να στελεχώσουν τις ομάδες της Α1. Οι οικονομικές συνθήκες που επικρατούν στο πρωτάθλημα της Α1 είναι ευκαιρία, άλλωστε, για τα ελληνόπουλα να πάρουν συμμέτοχες και να έχουν εξέλιξη στην καριέρα τους.».

Ποιος ήταν ο δυσκολότερος αντίπαλος που έχεις κληθεί να αντιμετωπίσεις ;

«Δεν μπορώ να πω κάποιον συγκεκριμένο καθώς τόσο στην Α1 όσο και στην Ευρώπη υπήρχαν «τεράστιοι» παίκτες με μεγάλα κορμιά που ήταν πολύ δύσκολο να τους αντιμετωπίσω».

 Κλείνοντας, θα ήθελα μια ευχή σου για το μέλλον του Ελληνικού μπάσκετ. Τι πιστεύεις και τι ελπίζεις από το άθλημα;

«Εύχομαι και ελπίζω σύντομα να ισχύσουν οι νόμοι, να ανεβούν οι υγιείς ομάδες και να υποβιβαστούν όσες αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα. Αυτό θα είναι ένα πολύ καλό βήμα, καθώς το μπάσκετ είναι μεγάλη υπόθεση για την Ελλάδα και όλοι μας,από το δικό μας μετερίζι θα πρέπει να το προστατέψουμε και να το προωθήσουμε.».

*Οι φωτογραφίες που συνοδεύουν τη συνέντευξη είναι από τον προσωπικό λογαριασμό του Τόλη Κουτρούλια στο Facebook και έχουν χρησιμοποιηθεί έπειτα από άδειά του. Ευχαριστούμε για την παραχώρησή τους.