Print this page

Νικολίνα Ιωαννίδου: «Είναι τιμή η ευκαιρία να αγωνίζεσαι στην Εθνική»

Written by  Ιουν 20, 2014

Ταλέντο, σκληρή δουλειά, επιμονή και πείσμα. Είναι τα στοιχεία που συνθέτουν την προσωπικότητα της Νικολίνας Ιωαννίδου και που την έχουν οδηγήσει στη μέχρι σήμερα πορεία της στον χώρο του μπάσκετ.

 

Λίγες μέρες μετά την υπογραφή της συμφωνίας της με τον Αθηναϊκό, η όμορφη 20χρονη αθλήτρια από την Καστοριά μίλησε στο agapotobasket.gr και την Σεβαστή Βρακατσέλη για την πορεία της, το όνειρό της με την Εθνική Ομάδα, τη νέα πρόκληση στην καριέρα της, αλλά και την συμβουλή της μητέρας της που κουβαλά πάντα μαζί της.

 ioannidou nikolina2

 

Από τον Πανιώνιο στον Αθηναικό. Μόλις στα 20 σου και από ένα ιστορικό σωματείο θα αγωνιστείς σε ένα άλλο. Ποια τα συναισθήματα σου και ποιοι οι στόχοι σου για την επόμενη σεζόν;

«Φέτος αγωνίστηκα με την ομάδα του Πανιωνίου και θεωρώ ότι ήταν μια πολύ καλή χρονιά τόσο για μένα όσο και για το σωματείο, καθώς με βοήθησε να δουλέψω σκληρά πάνω στις αδυναμίες μου και στην θέση της
playmaker. Η επόμενη σεζόν στον Αθηναϊκό είναι μια πρόκληση για μένα και αυτό με γεμίζει ενθουσιασμό στο να συνεχίσω να δουλεύω σκληρά. Επίσης, με χαροποιεί το γεγονός ότι με εμπιστεύτηκε ο coach Κεραμιδάς. Όσο για τον στόχο μου την επόμενη χρονιά είναι ομαδικά να φτάσουμε σαν ομάδα στην υψηλότερη θέση και προσωπικά να γίνομαι κάθε μέρα και καλύτερη.

Πως μπήκε το μπάσκετ στην ζωή σου;

«Η αλήθεια είναι ότι από μικρή αγαπούσα πολύ τον αθλητισμό. Έκανα δυο χρόνια στίβο, αλλά στην
πορεία με... έκλεψε το μπάσκετ και σε αυτό έπαιξε ρόλο ο coach Δημητριάδης από την Καστοριά που με έκανε να το αγαπήσω και να κάνω τα πρώτα μπασκετικά μου βήματα».

ioannidou nikolina

Πως ήταν η διαδρομή σου από την Καστοριά στην Αθήνα;

«Η διαδρομή μου από την Καστοριά στην Αθήνα ήταν ένα μεγάλο βήμα. Την πρώτη μου χρονιά αγωνίστηκα στις Εσπερίδες παίρνοντας το πανελλήνιο κορασίδων. Μετά, άλλαξα γειτονιά και για τέσσερα χρόνια έπαιξα με τα
Λιόσια κατακτώντας τρία σχολικά πρωταθλήματα και πρώτη θέση στο πανελλήνιο νεανίδων. Την τελευταία μου χρονιά στην ομάδα αγωνίστηκα και στην Α1. Μέσα από όλα αυτά, μου δόθηκε η ευκαιρία να αγωνιστώ στην Εθνική Πανκορασίδων, Κορασίδων, Νεανίδων και Νέων Γυναικών που είμαι τώρα».

Πως είναι να φοράς την γαλανόλευκη φανέλα;

«Πολύ μεγάλη τιμή και νιώθω υπερήφανη που έχω την ευκαιρία να φοράω την φανέλα της και να αγωνίζομαι για την χώρα μου».

Ονειρεύεσαι να αγωνιστείς και στην Εθνική Γυναικών κάποια στιγμή;

«Εννοείται πως είναι ένας από τους μεγαλύτερους στόχους μου και θα δουλέψω σκληρά για να τον πετύχω».

ioannidou nikolina4

Ποιο είναι το πιο τρελό μπασκετικό σου όνειρο;

«Να καταφέρω να παίξω μπάσκετ και στο εξωτερικό σε μια πολύ καλή ομάδα».

Ποιο ήταν το πρότυπο σου ξεκινώντας την ενασχόληση σου με το άθλημα;

«Ο TonyParker»

ioannidou nikolina3

Ποια είναι η συμβουλή που κουβαλάς σαν φυλαχτό και δεν θα ξεχάσεις ποτέ;

«Κάτι που δεν θα ξεχάσω ποτέ είναι η συμβουλή της μητέρας μου : "Ό,τι κερδίζεις με την αξία σου στην ζωή δεν θα το χάσεις ποτέ και να σέβεσαι πάντα τους ανθρώπους"».


Μια ευχή για το μέλλον;

«Να είμαι υγιής πάνω από όλα και να κάνω τα όνειρα μου πραγματικότητα».

 

ioannidou nikolina5

 

*Φωτογραφίες που συνοδεύουν τη συνέντευξη έχουν χρησιμοποιηθεί από τον προσωπικό λογαριασμό της Νικολίνας Ιωαννίδου στο Facebook έπειτα από σχετική δική της άδεια. Ευχαριστούμε για την παραχώρησή τους. 

Σεβαστή Βρακατσέλη

Αγαπώ τον αθλητισμό ---> Αγαπώ το μπάσκετ ---> Βρίσκομαι εδώ!



Η τρέλα για τον αθλητισμό και τα media έβαλε μέσα της το μικρόβιο της δημοσιογραφίας.Το μεράκι έγινε πράξη όταν πέρασε τη πόρτα του Κέντρου Αθλητικού Ρεπορτάζ . Το ταξίδι στο χώρο της δημοσιογραφίας μόλις είχε αρχίσει. Λίγα χρόνια μετά με την φλόγα να μένει ακόμα ζωντανή μικρότερες και  μεγαλύτερες διαδρομές σε μονοπάτια του έντυπου και ηλεκτρονικού τύπου και του ραδιοφώνου οδήγησαν στη συνεργασία με το "Αγαπώ το μπάσκετ"
             
Ένα ζευγάρι παπούτσια, μία μπάλα, ένα γήπεδο και... όλα αρχίζουν! 
Και επειδή η μαγεία των σπορ δεν έχει τελειωμό, η πορτοκαλί θεά είναι ανεξάντλητη  με  το θέαμα στο επίκεντρο και κάθε γωνιά της γης έχει κάτι διαφορετικό είμαστε εδώ για να σας παρουσιάσουμε μέσα από την δικιά μας οπτική κάθε της γωνιά!