Print this page

Στην Πολκοβίτσε τη νέα σεζόν η Καλτσίδου

Written by  Ιουν 01, 2018

Στην Πολωνία και στην ομάδα της Πολκοβίτσε θα είναι ο επόμενος σταθμός της καριέρας της Στέλλας Καλτσίδου. Η πολύπειρη διεθνής παίκτρια, μετά από δυο χρονιές στην ομάδα του Ολυμπιακού με τον οποίο κατέκτησε ισάριθμα πρωταθλήματα και κύπελλα, αποφάσισε να ακολουθήσει εκ νέου τον δρόμο της… ξενιτιάς με την Πολωνική ομάδα να ανακοινώνει την απόκτηση της. Η Ελληνίδα φόργουορντ θα ενσωματωθεί στην νέα της ομάδα αμέσως μετά την ολοκλήρωση των υποχρεώσεων της με το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα της Τενερίφης. 

Η ανακοίνωση της Πολκοβίτσε:

Η πολύπειρη Στυλιανή Καλτσίδου θα παίξει στο Polkowice. Η Ελληνίδα αγωνίστηκε τις δύο τελευταίες σεζόν στον Ολυμπιακό Πειραιά.

Η Στυλιανή Καλτσίδου έχει αγωνιστεί σε γνωστά ευρωπαϊκά σωματεία και στην Εθνική Ελλάδας. Κατά τη διάρκεια των τελευταίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων με τα εθνικά χρώματα, έχει μέσο όρο 13,7 πόντους και 5,6 ριμπάουντ. Γεννημένη στη Θεσσαλονίκη, η νέα παίκτρια ς της CCC έχει αγωνιστεί στο παρελθόν, μεταξύ άλλων, στη Bourges και στο ESBVA-LM. Η λίστα των επιτυχιών της είναι μεγάλη.

Κατά τη διάρκεια της περασμένης σεζόν στον Πειραιά στο EuroCup είχε κατά μέσο όρο 13,6 πόντους, προσθέτοντας 4,5 ριμπάουντ και 3.3 ασίστ και στο Ελληνικό πρωτάθλημα 12,3 πόντους, 3,7 ριμπάουντ και 3 ασίστ ανά παιχνίδι. Με τον Ολυμπιακό κατέκτησε δύο φορές στο ελληνικό πρωτάθλημα και το κύπελλο. Οι προπονητές της CCC Polkowice πιστεύουν ότι η εμπειρία που έχει η ύψους 1,88. Ελληνίδα θα είναι ένα ισχυρό χαρτί της ομάδας. Η Καλτσίδου βρίσκεται ανάμεσα στις κορυφαίες παίκτριες της Ευρώπης τα τελευταία χρόνια και θα έρθει στην Polkowice Stella το Σεπτέμβριο μετά το τέλος του Παγκοσμίου Κυπέλλου, όπου θα παίξει με την εθνική ομάδα της Ελλάδας.

Η σύνθεση της CCC Polkowice: Miljana Bojović, Temi Fagbnenle, Weronika Gajda, Karolina Puss, Sofija Aleksandravicius, Agnieszka Kaczmarczyk, Styliani Kaltsidou.

Πηγή: kosz.mkspolkowice