Print this page

Κύπελλο Γυναικών: Οι 4 φιναλίστ μέσα από τη ματιά της Δήμητρας Τελίδου

Written by  Μαρ 21, 2018

Η Νίκη Λευκάδας την περσινή σεζόν αποτέλεσε την ευχάριστη έκπληξη του Κυπέλλου Ελλάδας φτάνοντας μέχρι την κατάκτηση του χάλκινου μεταλλίου στο θεσμό. Φέτος η ομάδα του νησιού του Ιονίου είχε την "ατυχία" να κληρωθεί με τον κάτοχο του τίτλου Ολυμπιακό στα προημιτελικά και το "ταξίδι" της ολοκληρώθηκε νωρίς.

Λίγες ώρες πριν το πρώτο τζάμπολ του 19ου Final-4 του Κυπέλλου Ελλάδας, η αρχηγός της Νίκης Λευκάδας, Δήμητρα Τελίδου, με την τεράστια εμπειρία της στα παρκέ, μοιράζεται μέσω του agapotobasket.gr τις σκέψεις της για τις τέσσερις ομάδες που θα διεκδικήσουν τον φετινό τίτλο.

Ολυμπιακός: Το απόλυτο φαβορί. Υπερτερεί σε όλες τις θέσεις, σε αθλητικότητα, δύναμη, εμπειρία και φυσικά σε βάθος ράστερ απέναντι σε οποιαδήποτε ομάδα του ελληνικού πρωταθλήματος. Αποτελείται από ένα σύνολο αθλητριών που γνωρίζουν πολύ καλά πως να αγωνίζονται και να κερδίζουν τέτοιου είδους κρίσιμα παιχνίδια. Οποιαδήποτε ήττα του Ολυμπιακού θα είναι μεγάλη έκπληξη σε όλο το χώρο του γυναικείου αθλητισμού....

Φάρος Κερατσινίου: Ο Φάρος είναι μια πολύ δυνατή ομάδα που βρίσκεται άξια στην δεύτερη θέση του πρωταθλήματος. Αποτελείται από πολύ έμπειρες αθλήτριες στην θέση των γκαρντ, που είναι ο κινητήριος μοχλός της ομάδας, αφού δημιουργούν όλο το παιχνίδι. Οι δυο Αμερικανίδες παίκτριες είναι η δύναμη του κάτω από το καλάθι. Θα έλεγα ότι είναι η άτυχη ομάδα του Final-4 αφού κληρώθηκε με τον Ολυμπιακό.

Αθηναϊκός: Η δύναμη του Αθηναϊκού είναι οι τρεις Αμερικανίδες παίκτριες του. Είναι εξαιρετικές αθλήτριες που έχουν δημιουργήσει μεταξύ τους ένα πολύ δεμένο σύνολο αφού βρίσκονται και οι τρεις στις πρώτες θέσεις της στατιστικής υπηρεσίας σε σκορ, ριμπάουντ και κλεψίματα. Υστερεί σαφώς σε βάθος πάγκου, κάτι όμως που δεν φάνηκε καθόλου στο μεταξύ μας παιχνίδι, αφού μέσα στην έδρα του πραγματοποιήσαμε την χειρότερη φετινή μας εμφάνιση.

ΠΑΟΚ: Δεν μπορώ να είμαι αντικειμενική με την ομάδα του ΠΑΟΚ αφού έζησα εκεί τρία υπέροχα χρόνια πετυχαίνοντας σπουδαία πράγματα τόσο εντός όσο και εκτός παρκέ. Θα έλεγα ότι έχει από τα πιο έμπειρα γκαρντ της κατηγορίας που δημιουργεί όλο το παιχνίδι της ομάδας, τρεις Αμερικανίδες παίκτριες πολύ αθλητικές που του δίνουν δύναμη κοντά στο καλάθι αλλά και πολύ ενέργεια σε άμυνα και επίθεση. Επίσης έχει ένα σύνολο ταλαντούχων νεαρών αθλητριών που συμμετέχουν ενεργά στο rotation της ομάδας. Θεωρώ ότι η θέση που βρίσκεται στην κατάταξη του πρωταθλήματος τον αδικεί και εύχομαι να πάει τελικό.

Τέλος θα ήθελα να πω ότι οι προπονητές είναι αυτοί που γνωρίζουν καλύτερα από όλους μας τις ομάδες τους. Ξέρουν πολύ καλά τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα τους καθώς και πως θα παρατάξουν τις ομάδες τους στο παρκέ και τι πλάνο θα ακολουθήσουν για να πετύχουν τον στόχο τους.

Εύχομαι καλή επιτυχία σε όλες τις ομάδες. Να δούμε ανταγωνιστικά και όμορφα παιχνίδια, άξια του θεσμού, σε γεμάτο γήπεδο από  φιλάθλους όλων των ομάδων με κόσμια συμπεριφορά.