Print this page

Η Μπράουν έδωσε στη Νίκη Λευκάδας την τρίτη θέση

Written by  Μαρ 26, 2017

Νίκη και Πρωτέας αγωνίστηκαν στο μικρό τελικό του Final-4 του κυπέλλου Ελλάδας με την ομάδα της Λευκάδας να κατακτά την τρίτη θέση επικρατώντας με σκορ 71-45.

Σε υψηλά επίπεδα κινήθηκε το σκορ στην έναρξη του μικρού τελικού. Η Έλαν Μπράουν είχε ήδη 12 πόντους για τη Νίκη Λευκάδας στο πρώτο δεκάλεπτο ενώ από τον Πρωτέα Βούλας Γουάιτ και Σπυριδοπούλου σκόραραν από 8 και 6 αντίστοιχα για να φτάσουμε στο 21-18 με το οποίο έληξε η πρώτη περίοδος. Για ακόμα ένα παιχνίδι η ατμόσφαιρα που δημιούργησαν οι φίλαθλοι της ομάδας της Λευκάδας ήταν εκπληκτική δίνοντας ζωντάνια και βάζοντας τη δικιά τους πινελιά.  Αγωνιστικά οι παίκτριες του Νίκου Δουβίτσα συνέχισαν να έχουν τον πρώτο λόγο στο παρκέ παίρνοντας μάλιστα μια διαφορά 10 πόντων (28-18 στο 7' 08''). Η διαφορά έφτασε και στον συν 12 (30-18) καθώς οι γηπεδούχες κράτησαν χωρίς σκορ τις παίκτριες του Αλέκου Δάγλα για σχεδόν πέντε λεπτά. Μέχρι το τέλος του ημιχρόνου δεν άλλαξε κάτι με τις δυο ομάδες να πηγαίνουν στα αποδυτήρια με σκορ 40-28.

Χρειάστηκε να περάσουν δυόμιση λεπτά για να πετύχουν οι δυο ομάδες πόντο στο τρίτο δεκάλεπτο με τη Νίκη Λευκάδας να είναι αυτή που βρήκε πρώτη το δρόμο προς το καλάθι και με ένα σερί 6-2 ανέβασε τη διαφορά ακόμα παραπάνω (46-30). Σπυριδοπούλου και Γουάιτ έφτασαν τα τρία φάουλ η καθεμία στα μέσα της περιόδου δυσκολεύοντας ακόμα περισσότερο την προσπάθεια του Πρωτέα ο οποίος αγωνίζεται και χωρίς την αρχηγό του Αγγελική Νικολοπούλου. Το 54-41 με το οποίο ολοκληρώθηκε το τρίτο δεκάλεπτο δίνει σαφέστατο προβάδισμα στην ομάδα της Λευκάδας ώστε να κατακτήσει την τρίτη θέση. Ο ρυθμός στο τελευταίο δεκάλεπτο έπεσε, η ομάδα του Πρωτέα άστοχη και σε όχι και πολύ καλή μέρα, δεν μπόρεσε να ανατρέψει την κατάσταση και έτσι η Νίκη Λευκάδας διατήρησε και αύξησε τη διαφορά που έχτισε μέχρι εκείνο το σημείο και με το τελικό 71-45 πανηγύρισε την τρίτη θέση στο κύπελλο, την κορυφαία μέχρι τώρα στιγμή στην ιστορία της.

Τα δεκάλεπτα: 21-18, 40-28, 54-41, 71-45

Νίκη Λευκάδας (Δουβίτσας): Χαιριστανίδου 6, Τελίδου 4, Καμπουράκη 6, Μπράουν 27, Αρώνη, Γούναρη, Ψυχογιού 6, Κέιντυ 8, Παπαδοπούλου, Λιβιτσάνου, Στάρα 14, Μπάρκα

Πρωτέας Βούλας (Δάγλας): Καρλάφτη 2, Γουάιτ 11, Κίτσιου, Σπυριδοπούλου 15, Κολλάτου 6, Ράτζα 6, Σκμπρα, Τσιχλάκη, Μυλωνάκη 5, Χαυζηγιακουμή, Αναστασοπούλου, Κορρέ