Print this page

Α1 Γυναικών: Η βαθμολογία του Β γύρου

Written by  Μάι 09, 2021

Με τη διεξαγωγή της 5ης αγωνιστικής ολοκληρώθηκε ο Β γύρος και παράλληλα η κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος της Α1 Γυναικών.

Ο Ολυμπιακός κατέκτησε την πρώτη θέση και το πλεονέκτημα έδρας στη σειρά τον τελικών, μετά τη νίκη του κόντρα στον Παναθηναϊκό, ο οποίος τερμάτισε στη δεύτερη θέση. Τρίτη θέση στην κανονική περίοδο για τον ΠΑΟΚ, που επικράτησε εκτός έδρας του ΕΦΑΟΖ, ενώ τα Χανιά, που μπορεί να ηττήθηκαν στα Ιωάννινα, "σφράγισαν" και τυπικά την τέταρτη θέση.  ΠΑΣ Γιάννινα και ΕΦΑΟΖ ολοκλήρωσαν την παρουσία τους στο φετινό πρωτάθλημα και κατέκτησαν την πέμπτη και έκτη θέση αντίστοιχα. Για την ομάδα του Ζωγράφου,να σημειώσουμε ότι, αυτή ήταν και η παρθενική συμμετοχή της στην Α1 Γυναικών.

Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός θα διεκδικήσουν το πρωτάθλημα, με τον τίτλο να κρίνεται στις τρεις νίκες και την ομάδα του Πειραιά να έχει το πλεονέκτημα της έδρας. Η σειρά των τελικών θα ξεκινήσει την προσεχή Τετάρτη (12/05) στην έδρα του Ολυμπιακού, ενώ υπολογίζονται και οι νίκες από την κανονική περίοδο με τις δύο ομάδες να είναι στο 1-1. Η σειρά των μικρών τελικών δεν θα πραγματοποιηθεί και έτσι την τρίτη θέση για την αγωνιστική σεζόν 2020-21 κατέκτησε ο ΠΑΟΚ και την τέταρτη ο ΟΑ Χανίων.

Βαθμολογία
1. Ολυμπιακός 27 (13-1)
2. Παναθηναϊκός 26 (12-2)
3. ΠΑΟΚ 24 (10-4)
4. ΟΑ Χανίων 22 (8-6)
5.ΠΑΣ Γιάννινα 21 (7-7)
6. ΕΦΑΟ Ζωγράφου 18 (4-10)