Print this page

Α1 Γυναικών: Τροποποιητική Ειδικής Προκήρυξης

Written by  Μαρ 01, 2021

Στην ανακοίνωση της τροποποίησης της Ειδικής Προκήρυξης του Πρωταθλήματος της Α1 Γυναικών προχώρησε η ΕΟΚ.



Η ανακοίνωση:

Η τροποποίηση της Ειδικής Προκήρυξης του Πρωταθλήματος της Α1 Γυναικών έχει να εξής:

Aρθρο 3ο: Σύστημα διεξαγωγής Πρωταθλήματος
Α’Φάση (Κανονική Περίοδος)

Θα διεξαχθεί ο 1ος Γύρος του Πρωταθλήματος σύμφωνα με το πρόγραμμα που έχει καταρτιστεί. Στη συνέχεια τα σωματεία που θα καταλάβουν τις έξι πρώτες θέσεις μετά το τέλος του πρώτου γύρου θα αγωνιστούν στον 2ο γύρο.

Οι αγώνες του πρωταθλήματος θα διεξάγονται Σάββατο ή Κυριακή και Τετάρτη για την έγκαιρη περάτωσή του πρωταθλήματος.

Η Β’ και Γ’ Φάση των play off και play out δεν θα διεξαχθούν.

Δ’ Φάση play off

Στην φάση αυτή θα αγωνιστούν οι τέσσερις (4) πρώτες ομάδες, οι δύο πρώτες της κανονικής περιόδου για τις θέσεις 1-2 και οι δύο επόμενες για τις θέσεις 3-4.

1ος – 2ος

Νικήτρια ομάδα θα αναδειχθεί εκείνη η οποία θα επιτύχει τρεις νίκες επί της αντιπάλους της μεταφέροντας τις νίκες και ήττες της κανονικής περιόδου (Α’ Φάση).

3ος – 4ος

Νικήτρια ομάδα θα αναδειχθεί εκείνη η οποία θα επιτύχει τρεις νίκες επί της αντιπάλου της μεταφέροντας τις νίκες και ήττας της κανονικής περιόδου (Α’ Φάση).

Αρθρο 6ο:  Δικαιούμενες Συμμετοχής Αθλήτριες
Κάθε ομάδα της Α1 Εθνικής Κατηγορίας Γυναικών έχει δικαίωμα να αντικαταστήσει τις τρεις αθλήτριες μη Ελληνίδες που λόγω της πανδημίας έφυγαν από την ομάδα μέχρι τις 05/03/2021.
Κάθε ομάδα της Α1 Εθνικής Κατηγορίας Γυναικών έχει επίσης το δικαίωμα να κάνει μεταγραφή μίας Ελληνίδας αθλήτριας που δεν έχει συμμετοχή σε πρωτάθλημα την αγωνιστική περίοδο 2020-21.

Άρθρο 7ο: Υποχρεώσεις Σωματείων
Σε περίπτωση που Σωματείο δεν προσέλθει ή αποχωρήσει σε έναν αγώνα της κανονικής περιόδου (Α’ Φάση) του Πρωταθλήματος εκτός από τον μηδενισμό θα υφίσταται μείωση ενός βαθμού από τον βαθμολογικό πίνακα του πρωταθλήματος της Αγωνιστικής Περιόδου 2020-2021 και ενός βαθμού από τον βαθμολογικό πίνακα του αντίστοιχου πρωταθλήματος που θα συμμετάσχει την αγωνιστική περίοδο 2021-2022.

Τα Σωματεία που δεν προσέλθουν ή αποχωρήσουν σε αγώνα των play off θα τους επιβάλλεται ποινή αφαίρεσης δύο βαθμών από το αντίστοιχο πρωτάθλημα που θα αγωνίζονται την επόμενη αγωνιστική περίοδο.

Σε περίπτωση που Σωματείο δεν θα συμμετάσχει στο Πρωτάθλημα της Α1 Εθνικής κατηγορίας θα του επιβληθεί ποινή αφαίρεσης δύο βαθμών από το πρωτάθλημα της αγωνιστικής περιόδου 2021-22.

Άρθρο 12ο: Βαθμολογία – Κατάταξη – Άνοδος – Υποβιβασμός
Δεν θα υποβιβαστεί καμιά ομάδα.