Print this page

«Αντιμετωπίζω μια θλιβερή αλήθεια για το τοπίο του γυναικείου μπάσκετ το 2020»

Written by  Νοε 10, 2020

Όλο και περισσότερες αθλήτριες εκφράζουν δημόσια την αντίθεσή τους στο «λούκετο» στον ερασιτεχνικό αθλητισμό και στη διαφορετική αντιμετώπιση που έχει η Basket League και η Α1 Γυναικών. Η Αμερικανίδα σούτινγκ γκαρντ του Ολυμπιακού, Τζόρι Ντέιβις, με ανάρτηση της στον προσωπικό της λογαριασμό σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, στέκεται επίσης και στο πως θα μπορέσει να εμπνεύσει την επόμενη γενιά νεαρών κοριτσιών που θέλουν να παίξουν μπάσκετ, όταν αυτό που κάνει εδώ και μια δεκαετία θεωρείται στη χώρα μας ερασιτεχνικό.


Αναλυτικά η δημοσίευση της Τζόρι Ντέιβις:

«Όταν ξεκίνησα την καριέρα μου πριν από δέκα χρόνια θεωρήθηκα επαγγελματίας. Τώρα το έτος 2020 αντιμετωπίζω μια θλιβερή αλήθεια για το τοπίο του γυναικείου μπάσκετ στο εξωτερικό.

Δεν είμαι επαγγελματίας.

Και είμαι γυναίκα, που για κάποιο λόγο δεν αξίζω τα ίδια ΒΑΣΙΚΑ δικαιώματα με τους αδελφούς μου που επίσης αγωνίζονται. Συμφωνήσαμε να ακολουθήσουμε τα ίδια πρωτόκολλα. Πού είναι λοιπόν το πρόβλημα;

Πώς μπορώ να εμπνεύσω την επόμενη γενιά νεαρών κοριτσιών που θέλουν να παίξουν μπάσκετ, όταν οι ηγέτες της βιομηχανίας και οι αληθινοί χορηγοί θεωρούν τον αθλητισμό μας ερασιτεχνικό; Δεν έχουν τίποτα να περιμένουν επίσης.

Αυτό είναι μεγαλύτερο και δεν είναι μόνο αυτής της σεζόν. Αυτή η κατάσταση αποκαλύπτει ένα σημαντικό ζήτημα στον αθλητισμό στο εξωτερικό. Γυναικεία ισότητα. Στέκομαι δίπλα στις ελληνίδες αδελφές μου από την εθνική ομάδα που έχουν κάνει μια δήλωση σχετική».