Print this page

«Όλοι μαζί μια αγκαλιά για την Ασπασία»

Written by  Φεβ 14, 2020

Ο αθλητισμός και ο πολιτισμός ενώθηκαν, για ακόμα μια φορά, με μοναδικό σκοπό την ενίσχυση της Ασπασίας Μπόγρη. 

 
Η δράση «Όλοι μαζί μια αγκαλιά για την Ασπασία», πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων των 25ου και 174ου Δημοτικών Σχολείων Αθηνών, μετά από πρωτοβουλία της προπονήτριας της ομάδας μπάσκετ του σχολείου, των  «Wolves Academy», Σταυρούλας Γκρίτζαλη και των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων των δυο σχολείων. Το κοινωνικό πρόσωπο του αθλητισμού παρουσιάστηκε και πάλι, σε μια διαφορετική εκδήλωση, όπου νικητές ήταν μόνο η αγάπη και η αλληλεγγύη. Οι Wolves φιλοξένησαν τις εκδόσεις Υδροπλάνο και το βιβλίο "Επιβάτες των Χριστουγέννων" τα έσοδα του οποίου πηγαίνουν στην Ασπασία Μπόγρη, που δίνει την δική της μάχη για τη ζωή, στέλνοντας ένα ηχηρό μήνυμα ότι όλοι μαζί μπορούμε να καταφέρουμε πολλά.
 
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους από την τοπική αυτοδιοίκηση του Δήμου Αθηναίων η Άννα Βλάχου, Πρόεδρος Σχολικής Επιτροπής της 5ης Δημοτικής Κοινότητας Δήμου Αθηναίων και ο αντιδήμαρχος Δήμου Αθηναίων Πράσινου και Ηλεκτροφωτισμού κ. Κολλάτος.  Από το Δήμο Γαλατσίου ο Δήμαρχος Γαλατσίου, Γιώργος Μαρκόπουλος, ο αντιδήμαρχος Διεύθυνσης Περιβάλλοντος και ποιότητας ζωής, Παναγιώτης Ροπόδης και ο Γιάννης Μανιάτης, Δημοτικός Σύμβουλος.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης βραβεύτηκαν η συγγραφέας Αναστασία Κορινθίου, ο Διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Ευρυπίδης Μπιλιράκης, ο δημοσιογράφος και συγγραφέας Γιώργος Αράπογλου, οι οποίοι ήταν και οι κεντρικοί ομιλητές στέλνοντας το δικό τους μήνυμα σε μικρούς και μεγάλους για την αξία της προσφοράς και της ενίσχυσης των συνανθρώπων μας που το έχουν ανάγκη.Βραβεύτηκαν επίσης ο εκδοτικός οίκος "Υδροπλάνο" για την συλλογική του προσπάθεια, η Ασπασία Μπόγρη-Φατούρου, οι υποστηρικτές της εκδήλωσης Γιάννα Ρήγα, πρώην διεθνής καλαθοσφαιρίστρια και δημοτικός σύμβουλος Μεγαρέων, Δώρα Παντέλη, πρώην διεθνής καλαθοσφαιρίστρια και αθλητικογράφος, Ελένη Καπογιάννη, προπονήτρια της ομάδας μπάσκετ Γυναικών του Παναθηναϊκού, Χρήστος Παππούς, πρόεδρος του Εύνικου ΓΣ, οι εκπρόσωποι του ΣΕΠΚ Γιάννης Χρυσανθόπουλος και Νίκος Αποστολίδης, η Pressing Team, που ηγείται της καμπάνιας Pressing στον Αθλητισμό και τον Πολιτισμό καθώς και οι ηλεκτρονικές ιστοσελίδες, agapotobasket.gr και sportstories.gr, χορηγοί επικοινωνίας της εκδήλωσης.  
 
Η εκδήλωση έκλεισε στο γήπεδο, όπου οι μικροί αθλητές αντιμετώπισαν τους συγγραφείς τους βιβλίου, σκοράροντας στην ανθρωπιά, ενισχύοντας παράλληλα την βιβλιοθήκη τους με βιβλία των εκδόσεων Υδροπλάνο, για κάθε καλάθι που έμπαινε.
 
 
1 ευρώ για κάθε πόντο που θα σκοράρουν Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός
 
Με αφορμή την εκδήλωση «Όλοι μαζί μια αγκαλιά για την Ασπασία», η Δώρα Παντέλη, προχώρησε σε μια «συμβολική» προσφορά για την Ασπασία, καθώς θα δωρίσει σε αυτήν, 1 ευρώ για κάθε πόντο που θα σκοράρουν οι 2 ελληνικές ομάδες που αγωνίζονται στην Euroleague (Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός)  κατά την διάρκεια της 24ης αγωνιστικής.
 
«Αρχικά θα ήθελα να συγχαρώ την Σταυρούλα Γκρίτζαλη καθώς και τους 2 Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων και να τους ευχαριστήσω  για την τιμή που μου έκαναν να με καλέσουν και να είμαι μέρος αυτής της προσπάθειας.  Θεωρώ ηθική υποχρέωση μου να «δίνω» πίσω, όσα έχω πάρει από τον αθλητισμό προσφέροντας με όποιο τρόπο μπορώ και βοηθώντας αυτούς που έχουν πραγματικά ανάγκη. Είναι κάτι που με γεμίζει να το κάνω μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας αλλά μερικές φορές πρέπει να δημοσιοποιείται γιατί καλώς ή κακώς όλοι εμείς που έχουμε κάποια προβολή μικρή ή μεγάλη ανάλογα με το επάγγελμα μας, αποτελούμε πρότυπα στα νέα παιδιά και πρέπει πάντα να σκεφτόμαστε πως οι πράξεις μας έχουν επίδραση πάνω τους, άρα κατά μία έννοια διαμορφώνουμε το μέλλον και συνδράμουμε στην εξέλιξή τους ως μέλη της κοινωνίας. Το μπάσκετ με έμαθε ότι με την συνεισφορά στο σύνολο μαθαίνεις να αγαπάς και να νοιάζεσαι για τους άλλους ανιδιοτελώς και έτσι μόνο γίνεσαι καλύτερος άνθρωπος. Και επειδή πιστεύω ακράδαντα ότι ο κόσμος δεν αλλάζει με τα λόγια μας, αλλά με τις πράξεις μας θα ήθελα μέσα από αυτή μου την κίνηση να ευαισθητοποιηθούν και άλλοι άνθρωποι του χώρου και να βοηθήσουν ο καθένας με τον δικό του τρόπο, όχι μόνο την Ασπασία αλλά ΚΑΘΕ συνάνθρωπο μας που έχει ανάγκη» ανέφερε χαρακτηριστικά.