Print this page

Στηρίζουμε την Εθνική Cheerleading, πιστεύουμε στο όνειρο!

Written by  Δεκ 06, 2019

Στο Ορλάντο της Φλόριντας θέλει να ταξιδέψει η 1η Εθνική Ελλάδος στο άθλημα του Cheerleading, προκειμένου να λάβει μέρος στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα που θα πραγματοποιηθεί στις 27-29 Απριλίου 2020.

Το κόστος μιας τέτοιας αποστολής είναι πολύ μεγάλο και η Ελληνική Ομοσπονδία Cheerleading, όντας νεοσύστατη, δεν έχει ακόμα τα απαραίτητα κεφάλαια για να υποστηρίξει μια τέτοια αποστολή, αλλά ούτε έχει λάβει ακόμη κρατική υποστήριξη.

Για το λόγο αυτό δημιουργήθηκε η ιστοσελίδα cheer.socialfund.gr και απευθύνεται σε όλους προκειμένου να υποστηριχθεί η μεγάλη αυτή προσπάθεια, γνωρίζοντας την ευαισθησία και την αγάπη του κόσμου για την Ελλάδα και την νέα γενιά.

Με την συλλογική υποστήριξη, η Εθνική Ομάδα θα καταφέρει να βρεθεί ένα βήμα πιο κοντά στην εκπλήρωση του σημαντικότερου μέχρι τώρα στόχου, που δεν είναι άλλος από την κατάταξη της ανάμεσα στις καλύτερες του κόσμου!

Η Ελληνική Ομοσπονδία Cheerleading έλαβε πρόσφατα την αναγνώριση από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού. Παράλληλα όντας μέλος της Ευρωπαϊκής (ECU) και Παγκόσμιας Ομοσπονδίας (ICU,  έχει χαρακτηριστεί ως η ταχύτερα αναπτυσσόμενη Ομοσπονδία στο άθλημα του Cheerleading.

Η παρουσία των ελληνικών ομάδων στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, καθώς και σε επίσημες Ευρωπαϊκές διοργανώσεις, είναι τα τελευταία χρόνια έντονη και με σημαντικές διακρίσεις. Ο επόμενος μεγάλος στόχος είναι η συμμετοχή στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Cheerleading (ICU World Cheerleading Championships) που είναι η μεγαλύτερη και σημαντικότερη παγκοσμίως επίσημη διοργάνωση του αθλήματος.