Print this page

Δεν κατάφερε την ανατροπή το Περιστέρι – Ήττα από Νίζνι

Written by  Νοε 05, 2019

Το Περιστέρι Winmasters δεν κατάφερε να κάνει την ολική ανατροπή απέναντι στην Νίζνι Νόβγκοροντ, από την οποία γνώρισε την εντός έδρας ήττα με 71-74 και έμεινε στο 2-2 στον Γ’ Όμιλο του Champions League.

Οι παίκτες του Ηλία Ζούρου φάνηκε πως δεν είχαν ξεπεράσει ακόμα την ήττα από τον Προμηθέα για το πρωτάθλημα, καθώς παρουσιάστηκαν με άγχος, νευρικότητα, βιασύνη και αδυναμία διαχείρισης καταστάσεων, δεν προηγήθηκαν ούτε μία φορά στο παιχνίδι, ενώ κάθε φορά που πλησίαζαν, χάριζαν εύκολους πόντους στην ρωσική ομάδα που εκμεταλλεύτηκε κάθε ευκαιρία που της δόθηκε για να φύγει με μια μεγάλη νίκη.

Παρ’όλα αυτά, το Περιστέρι είχε την ευκαιρία να ισοφαρίσει και να στείλει το παιχνίδι στην παράταση, αλλά δεν τα κατάφερε και έμεινε με την πίκρα της άκαρπης προσπάθειας.

Οι φιλοξενούμενοι αιφνιδίασαν την ελληνική ομάδα, καθώς προηγήθηκαν 0-8 στο 3’, ενώ με το Περιστέρι να βρίσκεται σε… άλλο γήπεδο, έφτασε στο 2-12 και το βράδυ φαινόταν πως προμηνύεται δύσκολο.

Τα τρίποντα του Αγραβάνη και του Χάτσερ έδωσαν… ζωή στο Περιστέρι, που μείωσε σε 11-14, αλλά η Νίζνι πατούσε καλύτερα, κράτησε την διαφορά και προηγήθηκε στο τέλος του δεκάλεπτου με 15-21.

Το 6-0 του Περιστερίου με το ξεκίνημα του δεύτερου δεκάλεπτου έφερε την ισοφάριση σε 21-21, αλλά η Νίζνι εκμεταλλεύτηκε κάθε αμυντική αδυναμία της ελληνικής ομάδας για να κάνει σερί 11-0 και να προηγηθεί με 24-35 και να κρατήσει τον έλεγχο του παιχνιδιού μέχρι το ημίχρονο, που την βρήκε να προηγείται με 32-40.

Το Περιστέρι είχε διάθεση να πιέσει και να ανατρέψει την κατάσταση, αλλά η ρωσική ομάδα έβγαζε αντίσταση και βρέθηκε ξανά στο +10 (42-52) και το τρίτο δεκάλεπτο έληξε με τους φιλοξενούμενους να διατηρούν το προβάδισμά τους με 52-58.

Με μεγάλα σουτ από Χάτσερ και Σμιθ, το Περιστέρι μείωσε στο καλάθι (60-62) και έβαλε… φωτιά στην κερκίδα, αλλά για μια ακόμα φορά, κλώτσησε την ευκαιρία του και με συνεχόμενα λάθη επέτρεψε στην Νίζνι να ξεφύγει ξανά, με 60-67 και άρχισε πλέον να παίζει και με αντίπαλο τον χρόνο.

Το μεγάλο τρίποντο του Σμιθ έφερε το Περιστέρι στον πόντο (68-69) και έδωσε την ευκαιρία να διεκδικήσει τη νίκη, αλλά η Νίζνι απάντησε ξανά με σερί 5-0, προηγήθηκε με 68-74 και πλέον η επιστροφή ήταν πολύ δύσκολη για την ομάδα των Δυτικών Προαστίων.

Το τελικό 71-74 ήρθε ως αποτέλεσμα πολλών χαμένων ευκαιριών για να οδηγηθεί η αναμέτρηση στην παράταση, με την Νίζνι να παίρνει μια σημαντική νίκη.

Ο Μπράντον Μπράουν με 21 πόντους, 3 ριμπάουντ και 3 ασίστ ήταν ο κορυφαίος των νικητών, με τον Άλεκ Μπράουν να έχει 14 πόντους με 6 ριμπάουντ και τον Λιούις Κάβανο να προσθέτει 11 πόντους.

Από το Περιστέρι, ο Σκούτσι Σμιθ με 21 πόντους, 5 ριμπάουντ και 3 ασίστ προσπάθησε πολύ, όπως και ο Μόουζες Κίνγκσλεϊ που είχε 11 πόντους με 9 ριμπάουντ και ο Στήβεν Γκρέι που είχε επίσης 11 πόντους, με 2 ριμπάουντ και 4 ασιστ.

Τα δεκάλεπτα: 15-21, 32-40, 52-58, 71-74

Στατιστικά της αναμέτρησης ΕΔΩ

Φωτό: championsleague.basketball