Print this page

Δεύτερη ήττα για τον ΠΑΟΚ, κατέρρευσε ξανά στο τέλος

Written by  Οκτ 22, 2019

Ο ΠΑΟΚ για ένα ακόμα παιχνίδι κατέρρευσε στην τελευταία περίοδο και γνώρισε την δεύτερη ήττα του σε ισάριθμα παιχνίδια στο Basketball Champions League, αυτή τη φορά με 66-76 από την Σζομπατέλι Φάλκο και εξακολουθεί να προβληματίζει με την απόδοσή του στο ξεκίνημα της χρονιάς.

Ο «Δικέφαλος του Βορρά» δεν εκμεταλλεύτηκε το καλό του ξεκίνημα στην αναμέτρηση, στο δεύτερο μέρος χάθηκε και στο τέλος κινδύνευσε και με ακόμα πιο βαριά ήττα, δείχνοντας πως πρέπει να αλλάξει πολλά, αν θέλει να έχει συνέχεια στην ευρωπαϊκή του πορεία.

Με καλή άμυνα και έλεγχο του ρυθμού, ο ΠΑΟΚ προηγήθηκε γρήγορα με 2-7, με τους γηπεδούχους να ισοφαρίζουν σε 9-9, όμως, η ελληνική ομάδα είχε καλύτερη παρουσία και ξαλή επιθετική λειτουργία, πήρε ξανά προβάδισμα που έφτασε και το +9 (11-20) πριν μειώσει η Σζομπατέλι σε 16-20 στο τέλος της πρώτης περιόδου.

Το σερί των γηπεδούχων έφτασε το 10-0 για να κάνουν την ανατροπή και να προηγηθούν με 21-20, όμως, και πάλι ο ΠΑΟΚ δεν έχασε τον έλεγχο του ματς, και, παρ’ όλο που τα ποσοστά του δεν ήταν ιδιαίτερα υψηλά, έκλεισε το ημίχρονο με προβάδισμα 32-34.

Το παιχνίδι κινήθηκε στην απόλυτη ισορροπία σε όλη τη διάρκεια του τρίτου δεκάλεπτου, με τις δυο ομάδες να πηγαίνουν πόντο πόντο και το προβάδισμα να αλλάζει χέρια εναλλάξ, με τον ΠΑΟΚ να καταφέρνει να προηγηθεί στη λήξη της περιόδου με 55-56.

Ο «Δικέφαλος του Βορρά» έχασε την επαφή με το καλάθι για περίπου 3’ στην τελευταία περίοδο και βρέθηκε να κυνηγάει το σκορ, με την Φάλκο να δημιουργεί διαφορά και στο τέλος να βλέπει την ελληνική ομάδα να καταρρέει, φτάνοντας ακόμα και το +13 (76-63) πριν πάρει τη νίκη με το τελικό 76-66 που, όπως εξελίχθηκε η αναμέτρηση, ήταν ό,τι καλύτερο μπόρεσε να κερδίσει ο ΠΑΟΚ με την εμφάνισή του στην τελευταία περίοδο.

Ο Ζόλταν Περλ «εκτέλεσε» τον ΠΑΟΚ με 23 πόντους, 9 ριμπάουντ και 5 ασίστ, ο Σζίλαρντ Μπένκε είχε 15 πόντους και ο Κουίντον Χούκερ 10 πόντους με 8 ριμπάουντ και 5 ασίστ.

Από την ελληνική ομάδα, ο Άνταμ Σμιθ σημείωσε 13 πόντους με 4 ασίστ και ο Άαρον Μπεστ με τον Αμάνζε Εγεκέζε είχαν από 11 πόντους με 4 ριμπάουντ.

 

Τα δεκάλεπτα: 16-20, 32-34, 55-56, 76-66

Στατιστικά της αναμέτρησης ΕΔΩ

Φωτό: paokbc.gr