Print this page

Νίκη και άνοδος για την Εθνική, για την πρωτιά με Σερβία

Written by  Αυγ 03, 2019

Η Εθνική Ελλάδας πέτυχε τον στόχο της καθώς με τη νίκη (61-57) επί της Πορτογαλίας ανέβηκε στην Division B, ανεξαρτήτως αποτελέσματος στον σημερινό (16:30) τελικό, με τη Σερβία. Κι αυτή είναι η μεγαλύτερη επιτυχία, από τη στιγμή που ξεκίνησε το άθλημα στη χώρα μας.



Τι κι αν οι Πορτογάλοι ήταν αήττητοι μέχρι να συναντήσουν το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα, τι κι αν ήταν η καλύτερη ομάδα του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, τι κι αν ήταν το αδιαφιλονίκητο φαβορί. Οι διεθνείς μας, υπό τις οδηγίες του Καμουράν Οζντεμίρ, επέβαλλαν από το πρώτο άγγιγμα της μπάλας τον ρυθμό τους και δεν άφησαν τους αντιπάλους τους να πιστέψουν ότι μπορούν να πάρουν την πρόκριση για τον τελικό.

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα προηγήθηκε με 13 πόντους στο ημίχρονο (16-29), διατήρησε αυτή τη διαφορά ως το 30’ (38-51), παρότι είχε περάσει μπροστά ακόμα και με 16 πόντους και άντεξε στη λυσσαλέα αντεπίθεση των Πορτογάλων, νικώντας με 61-57. Ούτε η αποβολή του Μακρή με 5 φάουλ, ήταν ικανή για να ανατρέψει την πορεία μας προς τη νίκη.

Ο Χρήστος Μαρτσάκης έκανε το καλύτερο παιχνίδι του με τη φανέλα με το εθνόσημο, ο Έριοντ Ράσσα πέτυχε σημαντικούς πόντους, ο Γιώργος Μακρής ήταν εξαιρετικός και στις δύο πλευρές του παρκέ, αλλά -τι να λέμε τώρα- όλοι τους ήταν υπέροχοι.

Τα δεκάλεπτα: 8-11, 16-29, 38-51, 57-61.

ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ (Γκαλέγκο): Ντίας 20, Σίλβα, Κορέια 19 (2), Νογκουέιρα 2, Γκόμεζ 14, Ντομίνγκος, Παλμέιρα 2, Σίλβα.

ΕΛΛΑΔΑ (Οζντεμίρ): Τσαουσίδης, Ράσσα 11, Στυλιανακάκης, Μακρής 21, Τσαπανίδης 2, Μαρτσάκης 27.