Print this page

Η Pressing Team σκόραρε ξανά για καλό σκοπό

Written by  Ιουν 11, 2019

Το κοινωνικό πρόσωπο του αθλητισμού παρουσιάστηκε και πάλι, σε έναν διαφορετικό αγώνα μπάσκετ, όπου νικητές ήταν μόνο η αγάπη, η αλληλεγγύη και τα παιδικά χαμόγελα.

Οι δημοσιογράφοι – μέλη της ομάδας Pressing Team, φιλοξενήθηκαν σε φιλανθρωπικό αγώνα που συνδιοργάνωσαν οι Σύλλογοι γονέων και κηδεμόνων των 25ου και 174ου δημοτικών σχολείων Αθηνών και ο αθλητικός τους Σύλλογος, «Wolves Academy», με σκοπό την ενίσχυση του συλλόγου «ΕΛΠΊΔΑ», φίλων παιδιών με καρκίνο.

Αντίπαλοι στο παρκέ βρέθηκαν οι δημοσιογράφοι που αποτελούν την Pressing Team, με μικτή ομάδα All Stars αποτελούμενοι από πρώην και νυν διεθνείς αθλητές όπως οι Άρτεμις Σπανού, Αφέντρα Παπαδήμου, Κατερίνα Χαλικιά, Αφεντούλα Μαγαλιού, Άγγελο Τσίκληρα, με προπονητές τον Αχιλλέα Δεμέναγα & τον Παναγιώτη Γκρίτζαλη.

Στο περιθώριο της εκδήλωσης βραβεύθηκαν οι Νίκος Αποστολίδης (Καθηγητής Πανεπιστημίου Αθηνών-ΤΕΦΑΑ, πρώην παίκτης) και Βαγγέλης Ζιάγκος (προπονητής Ρέθυμνο Cretan Kings-Α1) οι οποίοι πραγματοποίησαν και τις βραβεύσεις στους μικρούς αθλητές της ακαδημίας Wolves, που συμμετείχαν στο παιχνίδι και βρέθηκαν μαζί στο παρκέ με τις δύο ομάδες, αποδεικνύοντας πως, εκτός από πλούσιο αθλητικό ταλέντο, διαθέτουν πάνω από όλα Παιδεία και αξίες που θα τους βοηθήσουν στην υπόλοιπη ζωή τους εντός και εκτός αγωνιστικών χώρων.

Αντί εισιτηρίου οι διοργανωτές συγκέντρωσαν μαρκαδόρους, ξυλομπογιές, μπλοκ ζωγραφικής, μικρούς καμβάδες ζωγραφικής, επιτραπέζιες κορνίζες, πόκετ επιτραπέζια (διαφόρων ηλικιών), πόκετ Playmobile, βιβλία δραστηριοτήτων, είδη για κατασκευές(χαρτόνια, κόλλες, αυτοκόλλητα κλπ), πλαστελίνες, βρεφικά παιχνίδια, βρεφικές πάνες, ενώ πραγματοποιήθηκε και λαχειοφόρος αγορά, τα έσοδα της οποίας διατέθηκαν για την ενίσχυση των σκοπών του Συλλόγου Φίλων Παιδιών με Καρκίνο «Ελπίδα».

Εμπνευστής της προσπάθειας ήταν η προπονήτρια καλαθοσφαίρισης της ομάδας  των  δύο Συλλόγων “Wolves Academy”, Σταυρούλα Γκρίτζαλη.

Η Pressing Team, όπως ονομάζεται η ομάδα που ηγείται της καμπάνιας «Pressing στον Αθλητισμό και τον Πολιτισμό», δημιουργήθηκε από δημοσιογράφους και ανθρώπους του ευρύτερου πολιτιστικού και αθλητικού χώρου με σκοπό τη διοργάνωση πολιτιστικών και αθλητικών δραστηριοτήτων για την ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης για κοινωνικά ζητήματα, όπως η φτώχεια, η αστεγία και ο κοινωνικός αποκλεισμός, καθώς και την αξιοποίηση του αθλητισμού ως εργαλείο στον αγώνα για μια καλύτερη κοινωνία.

Ενδεικτικά, ορισμένες από τις δράσεις της στην παρακάτω σελίδα:

https://www.facebook.com/pressing.ston.athlitismo/

Δηλώσεις των Πρωταγωνιστών

Βαγγέλης Ζιάγκος: «Οι διοργανωτές είναι άξιοι συγχαρητηρίων. Έστησαν και υλοποίησαν μια πολύ ωραία εκδήλωση. Τους ευχαριστούμε που μας τίμησαν. Που μας θύμισαν ότι αφετηρία και προορισμός του αθλητισμού είναι η προσφορά στον άνθρωπο και στην κοινωνία με οποιαδήποτε έκφανση του και πέρασαν και το μήνυμα στα νέα παιδιά, που είναι να χαρούν το παιχνίδι. Η ικανοποίηση, η χαρά, το συναίσθημα που προκαλεί η συμμετοχή σε ένα αθλητικό γεγονός και στο παιχνίδι αυτό καθε αυτό είναι κάτι το οποίο δεν μπορεί να συγκριθεί με κάποια άλλη ικανοποίηση. Η χαρά του παιχνιδιού είναι η μεγαλύτερη ικανοποίηση και το μεγαλύτερο όφελος που μπορεί να πάρει ένα παιδί»

Άγγελος Τσίκληρας: «Ίσως να ήταν ένα από τα πιο ευχάριστα απογεύματα που έχω ζήσει. Τέτοιες εκδηλώσεις για παιδιά και ειδικά με αυτό τον τρόπο και έτσι όπως διοργανώθηκε σε γεμίζουν με μεγάλη χαρά και θέλεις να συμμετέχεις. Πολλά μπράβο στην Σταυρούλα την Γκρίτζαλη για αυτό που εμπνεύστηκε και διοργάνωσε. Μακάρι να μπορούμε να συμμετέχουμε όλοι σε τέτοια παιχνίδια. Κάνουμε τα παιδιά να είναι πολύ χαρούμενα. Ο αθλητισμός σου προσφέρει τόσο όμορφα συναισθήματα και δείχνει ότι μπορεί ο ένας να στηριχτεί στον άλλον. Είναι επίσης πολύ σημαντικό που οι γονείς συμμετείχαν σε αυτό και είναι δίπλα στα παιδιά». 

 Άρτεμις Σπανού: «Είναι πολύ σημαντικό να γίνονται τέτοιες διοργανώσεις και περνάει μήνυμα αγάπης, αλληλεγγύης και ενδιαφέροντος για το παιχνίδι, την άθληση και βοηθάει για το μέλλον μας. Τα παιδιά είναι το μέλλον και θα είμαστε πάντα δίπλα τους σε ότι μας χρειαστούν. Τα χαμόγελα τους είναι το μεγαλύτερο όφελος μας και οφείλουμε να το διασφαλίζουμε».

Αφεντούλα Μαγαλιού: «Μια πολύ όμορφη συνάντηση όλων μας εδώ. Παίκτες, προπονητές, παιδιά, γονείς και κόσμος που ήρθε στο γήπεδο γίναμε ένα. Είναι όμορφες αυτές οι στιγμές για τα παιδιά και δίνουμε Ελπίδα σε όλους. Θα πρέπει να προσπαθούμε περισσότερο για αυτά τα παιδιά που κάθε μέρα δίνουν τον δικό τους αγώνα και η συμμετοχή μας σε τέτοιους αγώνες, είναι το λιγότερο που μπορούμε να κάνουμε».

 Γιώργος Αράπογλου: «Οι δημοσιογράφοι έχουμε πει πολλές φορές πως δεν ζουν εκτός κοινωνίας. Είμαστε μέλη αυτής, βιώνουμε καθημερινά τις συνθήκες της κοινωνικής και οικονομικής κρίσης και παλεύουμε για αξιοπρέπεια και για τις αξίες που πρεσβεύουν τον αγώνα για μια καλύτερη ζωή. Έχουμε καθήκον, όσοι είμαστε σε μια καλύτερη κατάσταση από άλλους, να μην ξεχνάμε ποτέ πως υπάρχουν συμπολίτες μας που έχουν την ανάγκη μας και να προσφέρουμε με όποιον τρόπο μπορούμε. Ένας αγώνας μπάσκετ για να συγκεντρωθούν κάποια είδη που θα φέρουν χαμόγελο σε παιδιά που δοκιμάζονται, είναι το λιγότερο. Οι συντονιστές της καμπάνιας «Pressing στον Αθλητισμό και τον Πολιτισμό» θέλουμε να ευχαριστήσουμε από καρδιάς για την πρόσκληση, αλλά πάνω από όλα τους καλούς φίλους και συναδέλφους που εδώ και χρόνια στηρίζουν με κάθε τρόπο τις προσπάθειές μας. Οι αγώνες θα συνεχιστούν με στόχο έναν καλύτερο κόσμο για όλους».