Έπαιξαν στη Χίο για τον Ηλία οι παλαίμαχοι του Ολυμπιακού

Written by  Φεβ 18, 2019

Μέχρι τη Χίο ταξίδεψαν οι Παλαίμαχοι του Ολυμπιακού για να στηρίξουν και να δώσουν χαρά στον πρώην μπασκετμπολίστα, ένθερμο και οργανωμένο φίλαθλο της ομάδας του Πειραιά, Ηλία Πουργιάζο, ο οποίος, μετά από εγχείρηση, έμεινε ανάπηρος.

Ο Γιάννης Παραγυιός, ο Σαράντης Παπαχριστόπουλος, ο Περικλής Δορκοφίκης, ο Γιαννόπουλος, ο Παναγιωτόπουλος, ο Ντάκουλας, ο Πεππές και τα άλλα παιδιά έδωσαν φιλανθρωπικό αγώνα απέναντι στους Παλαίμαχους του ΚΟΦΙΝΑ, τον οποίο συνδιοργάνωσαν ο σύλλογος ΚΟΦΙΝΑΣ Χίου, η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου-Περιφερειακή Ενότητα Χίου και ο Δήμος Χίου.

Η τοπική κοινωνία έσπευσε να «αγκαλιάσει» αυτή την πρωτοβουλία, με τους Χιώτες και τις Χιώτισσες όχι μόνο να γεμίζουν το κλειστό Γυμναστήριο Χίου το Σάββατο (16/2), αλλά και να αγοράζουν τα κουπόνια ενίσχυσης για τον Ηλία Πουργιάζο, τα οποία διέθεταν οι διοργανωτές στην είσοδο του γηπέδου, αλλά και σε πολλά άλλα σημεία στην πόλη. Ο Σύλλογος Βετεράνων Καλαθοσφαιριστών του Ολυμπιακού παρέδωσε στους Παλαίμαχους Χίου της ομάδας του ΚΟΦΙΝΑ τη φανέλα του Γιώργου Πρίντεζη, υπογραμμένη από όλους τους παίκτες των «ερυθρόλευκων», η οποία θα διατεθεί σε λαχειοφόρο αγορά, με τα έσοδα να πηγαίνουν επίσης στον Ηλία Πουργιάζο. Αναμένεται τα έσοδα και από τις δύο αυτές ενέργειες να ξεπεράσουν τις 5.000 ευρώ κι ενώ συνεχίζουν να αγοράζουν οι Χιώτες τα κουπόνια ενίσχυσης για τον Ηλία Πουργιάζο.

Ανάμεσα στις πολλές βραβεύσεις που έγιναν στο ημίχρονο του αγώνα, τιμήθηκε από τον Ηλία Πουργιάζο και ο Χιώτης προπονητής, Βασίλης Γεραγωτέλλης, ο οποίος έχει διατελέσει μέλος του τεχνικού τιμ της ΚΑΕ Ολυμπιακός, ως συνεργάτης του Γιάννη Σφαιρόπουλου, και μέλος του τεχνικού τιμ της εθνικής ανδρών. Λόγω υποχρεώσεων με την Μακάμπι Τελ Αβίβ, στην οποία εργάζεται πλέον, στο πλευρό του Γιάννη Σφαιρόπουλου, το βραβείο παρέλαβε από τον Ηλία Πουργιάζο η μητέρα του.

Ο γενικός γραμματέας του Συλλόγου Βετεράνων Καλαθοσφαιριστών του Ολυμπιακού, Γιάννης Παραγυιός, δήλωσε: «Με ιδιαίτερη χαρά δώσαμε αυτόν τον φιλικό αγώνα απέναντι στον ΚΟΦΙΝΑ για την ενίσχυση του φίλου μας του Ηλία. Η εκδήλωση στέφθηκε από επιτυχία, με όλες τις δυνάμεις του νησιού να συνδράμουν για να στηρίξουμε τον Ηλία. Οι Παλαίμαχοι μπασκετμπολίστες του Ολυμπιακού ευχαριστούμε ιδιαίτερα τους ανθρώπους του ΚΟΦΙΝΑ, τον πρόεδρό του, Φώτη Κουμελά, και τον Αντώνη Καλιμανά για την άψογη διοργάνωση της παραμονής μας, καθώς επίσης την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου-Περιφερειακή Ενότητα Χίου και τον τοπικό Σύνδεσμο Φιλάθλων του Ολυμπιακού που στήριξε αυτόν τον αγώνα».

Με την ομάδα του Συλλόγου Βετεράνων Καλαθοσφαιριστών του Ολυμπιακού αγωνίστηκε και η παλαίμαχος διεθνής μπασκετμπολίστρια, Όλγα Χατζηνικολάου, η οποία φόρεσε τη φανέλα του Ολυμπιακού την τριετία 2015-18 και τώρα εργάζεται ως προπονήτρια στα γυναικεία τμήματα του ΒΑΟΛ Χίου. Στην αποστολή των Παλαίμαχων του Ολυμπιακού στο νησί των ναυτικών συμμετείχε και ο φυσιοθεραπευτής της ανδρικής ομάδας μπάσκετ του Ολυμπιακού τη δεκαετία του '80, Νίκος Ελευθερίου. Τον φιλανθρωπικό αγώνα τίμησαν με την παρουσία τους ο αντιπεριφερειάρχης Σταμάτης Κάρματζης και ο δήμαρχος Χίου, Μανώλης Βούρνος.

Oι συνθέσεις:

ΠΑΛΑΙΜΑΧΟΙ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ: (Θανάσης Ράμμος-Χρήστος Μαργέλης): Παραγυιός, Ντάκουλας, Πεππές, Δορκοφίκης, Παναγιωτόπουλος, Παπαχριστόπουλος, Γιαννόπουλος, Νιάκας, Χατζηνικολάου, Πιτσικάλης

ΠΑΛΑΙΜΑΧΟΙ ΚΟΦΙΝΑ (Αργύρης Στακιάς, Τάσος Σκανδάλης, Σωκράτης Ζαρταλούδης): Καλιμανάς, Μπουλούκης, Παπαδόπουλος, Ζαχαρίας, Βαγιάνος, Τσατσαρώνης, Ψύλλος, Καραμανής, Δέδες, Λουκαράκης, Μουζακίτης, Ρεζνίκος, Γεωργίτσης, Μπελάκης, Κουντουριάδης, Κουμελάς, Λεγάτος, Μουτάφης

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.