Print this page

Μάλτση: «Έχω τον ίδιο ενθουσιασμό και την ίδια αγωνία»

Written by  Νοε 26, 2018

Ισπανία, Γαλλία, Αμερική, Τσεχία, Πολωνία, Τουρκία και τώρα Ουγγαρία. Η Εβίνα Μάλτση έχει αγωνιστεί σε πολλά κορυφαία πρωταθλήματα της Ευρώπης αλλά και στο κορυφαίο όλων, το WNBA. Μετά την επιστροφή της στην Ελλάδα, όπου αγωνίστηκε δυο χρόνια στον Ολυμπιακό, η διαδρομή αυτή τη φορά γράφει Ελλάδα-Ουγγαρία. Η ΖΤΕ ΝΚΚ, στην πόλη   Ζαλαέγκερσεγκ, θα είναι ο επόμενος σταθμός της πλούσιας καριέρας της.

Η Εβίνα Μάλτση, μίλησε στο agapotobasket.gr, για αυτή τη νέα σελίδα στην καριέρα της, την επιλογή της ΖΤΕ ΝΚΚ αλλά και την "μονομαχία" της με την Άρτεμις Σπανού.  

«Νέος σταθμός στην καριέρα μου αλλά για μένα δεν αλλάζει κάτι από τις προσδοκίες που είχα πάντα μέχρι σήμερα, από τη διάθεση και την όρεξη που έχω να αγωνιστώ για μια ομάδα, για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Θέλω να βοηθήσω την ομάδα μου να πετύχει τους στόχους της, να είμαι κομμάτι που θα βοηθήσει το σύνολο να γίνει καλύτερο αλλά και η ομάδα μου εμένα για να γίνω και εγώ καλύτερη μέσα από αυτήν. Έχω τον ίδιο ενθουσιασμό και την ίδια αγωνία που είχα όλα αυτά τα χρόνια και ανυπομονώ να ενταχθώ στην ομάδα μου και να ξεκινήσουν οι αγώνες».

Πριν από δυο χρόνια επέστρεψε στην Ελλάδα και τώρα κάνει ξανά το αντίστροφο δρομολόγιο, αυτή τη φορά με προορισμό την Ουγγαρία.

«Η αλήθεια είναι ότι γυρνώντας πίσω στην Ελλάδα, δεν περίμενα ότι θα ξανά έφευγα αλλά αυτό δεν προσθέτει καμία δυσκολία στην απόφαση μου να συμφωνήσω με την ΖΤΕ ΝΚΚ. Από τη στιγμή που, σαν επαγγελματία, το ελληνικό πρωτάθλημα δεν με καλύπτει ώστε να συνεχίσω να αγωνίζομαι σε αυτό, είχα αποφασίσει από πολύ νωρίς ότι θέλω να συνεχίσω στο εξωτερικό και περίμενα απλά να έρθει μια πρόταση που εμένα θα με καλύπτει και θα με ικανοποιεί ώστε να την αποδεχτώ. Η πρόταση αυτή, για κάποιους μπορεί να άργησε, για εμένα όμως όχι. Ήρθε και χωρίς δεύτερη σκέψη συμφώνησα και αποφάσισα να φύγω. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα μου λείψουν κάποια πράγματα από την Ελλάδα, αλλά είμαι επαγγελματίας και αυτά έρχονται σε δεύτερη μοίρα».

Τι είναι όμως αυτό που έκανε την Εβίνα Μάλτση να πει το ναι σε αυτή την πρόταση, έχοντας απορρίψει αρκετές το καλοκαίρι.

«Η ομάδα είναι πολύ καλή, έχω ακούσει πολύ θετικά πράγματα για αυτή, από ανθρώπους που γνωρίζουν το Ουγγρικό πρωτάθλημα, τον προπονητή, την ομάδα, τον τρόπο λειτουργίας της γενικότερα, οπότε δεν υπήρχε κάτι να με αποτρέψει από το να αποδεχτώ αυτή την πρόταση. Επίσης παίζει πάντα ρόλο το timing και το feeling όταν έρθει μια πρόταση. Ήταν η ιδανική πρόταση, την σωστή στιγμή για εμένα και θα έχω την ευκαιρία να αγωνιστώ στο Ουγγρικό πρωτάθλημα που δεν είχα παίξει μέχρι τώρα. Οι φιλοδοξίες και οι στόχοι που έχει η ομάδα σε πρωτάθλημα και κύπελλο, όπου διεκδικεί υψηλές θέσεις, συνέβαλλαν ώστε να πάρω αυτή την απόφαση».

Σε αυτή τη νέα σελίδα, την περιμένει και μια "ιδιαίτερη" μονομαχία. Εβίνα Μάλτση και Άρτεμις Σπανού, έχουν μάθει να αγωνίζονται δίπλα δίπλα με τη φανέλα της Εθνικής ομάδας, αλλά στις 19 Ιανουαρίου, θα βρεθούν αντίπαλες για 40 λεπτά, αγωνιζόμενες για την ZTE NKK και τη Γκιόρ αντίστοιχα.

«Θα βρεθώ αντίπαλη με την Άρτεμις Σπανού, αλλά αυτό που έχει μεγαλύτερη σημασία είναι ότι θα είμαστε στην ίδια χώρα με μια πολύ μικρή χιλιομετρική απόσταση μεταξύ μας κάτι που θα μας δίνει τη ευκαιρία να συναντιόμαστε πάρα πολύ συχνά και αυτό με κάνει πάρα πολύ χαρούμενη. Θα είμαι σε μια ξένη χώρα και θα έχω ένα δικό μου άνθρωπο εκεί. Το παιχνίδι μεταξύ μας θα είναι πολύ "ιδιαίτερο". Θα είναι πολύ σημαντική μέρα που θα έχει πολύ ανάμεικτα συναισθήματα. Ήδη υπάρχει πολύς κόσμος από την Ελλάδα που θέλει να δει αυτό το παιχνίδι. Θα είναι διασκεδαστικό από κάθε άποψη. Με την Άρτεμις δεν μπορούμε να είμαστε "εχθροί" σε καμία περίπτωση. Θα είμαστε αντίπαλοι για 40 λεπτά και θα έχει ενδιαφέρον αν χρειαστεί να μαρκάρει η μια την άλλη. Ανυπομονώ για αυτό το παιχνίδι, θα είναι κάτι πολύ όμορφο και εύχομαι φυσικά ο καλύτερος να κερδίσει».