Print this page

Πέρασε και από το Βέλγιο η ΑΕΚ

Written by  Νοε 20, 2018

Η ΑΕΚ αν και δεν πραγματοποίησε την καλύτερη της εμφάνιση, βρήκε τις λύσεις από τους Λαρεντζάκη και Χάντερ φτάνοντας στην ανατροπή και τη νίκη με 71-64 επί της Αντβέρπ.

Πλέον η τροπαίούχος της διοργάνωσης με τη νίκη της αυτή και τη νίκη της Χαποέλ στην αναμέτρηση με την Ντιζόν βρίσκονται στην κορυφή του ομίλου και θα λύσουν τις διαφορές τους στο Ισραήλ την Τρίτη 11 Δεκεμβρίου όπου και η κορυφή θα φιλοξενεί μόνο έναν.

Η ΑΕΚ δεν μπήκε καλά στην αναμέτρηση με την Αντβέρπ και βρέθηκε να κυνηγά από το ξεκίνημα, καθώς οι γηπεδούχοι ξέφυγαν με 13-6 και 18-13, ο δικέφαλος ισορρόπησε ισοφαρίζοντας 18-18, όμως το πρώτο δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε με την Αντβέρπ μπροστά 24-20. Στο δεύτερο δεκάλεπτο το σκηνικό δεν άλληξε η ΑΕΚ είχε θέματα στην άμυνα της, όμως είχε περισσότερα στις επιθετικές της επιλογές όπου τα ποσοστά της δεν ήταν καλά με 45% στα δίποντα και 20% στα τρίποντα με αποτέλεσμα η Αντβέρπ να κλείσει το ημίχρονο με διψήφια διαφορά 38-28 και την ΑΕΚ να έχει σημειώσει σε ένα δεκάλεπτο μόλις οκτώ πόντους.

Ο Βινς Χάντερ πάλευε μόνος στο πρώτο μέρος για την ΑΕΚ, αφού σημείωσε 10 πόντους, ενώ οι Ματσιούλις και Σάκοτα είχαν από 5 πόντους.

Στο τρίτο δεκάλεπτο η ΑΕΚ εμφάνισε την πραγματική της εικόνα και με τους Λαρεντζάκη και Χάντερ μπροστάρηδες κατάφερε όχι μόνο να ψαλιδίσει την διαφορά, αλλά να προσπεράσει με το κλείσιμο της περιόδου μπροστά με 51-49, έχοντας δεχτεί μόνο 11 πόντους και σημειώνοντας 23.

Η ΑΕΚ αφού κατάφερε να πάρει το προβάδισμα δεν επέτρεψε στην Αντβέρπ να διεκδικήσει τη νίκη, καθώς έχοντας ένα εξαιρετικό στο δεύτερο μέρος Γιαννούλη Λαρεντζάκη σε άμυνα και επίθεση αποσπάστηκε στο τελευταίο λεπτό με έξι πόντους (68-62) και έφτασε σε μια ακόμη νίκη με 71-64 που την κρατά στην κορυφή του ομίλου της.

Πρώτος σκόρερ ο Βινς Χάντερ με 17 πόντους, ενώ ο Γιαννούλης Λαρεντζάκης σημείωσε 16 και ο Ντούσαν Σάκοτα τους ακολούθησε με 10 πόντους.

Τα δεκάλεπτα: 24-20, 38-28, 49-51, 64-71

Δείτε την στατιστική ΕΔΩ

πηγή φωτό Basketball Champions League