Print this page

ΠΑΟΚ και Κύμη στα ημιτελικά μετά από φινάλε… θρίλερ

Written by  Νοε 03, 2018

Συγκλονιστικές ήταν οι πρώτες αναμετρήσεις της προημιτελικής σειράς του Κυπέλλου Ελλάδας, καθώς τόσο η Κύμη όσο και ο ΠΑΟΚ πήραν την νίκη και την πρόκριση με σουτ στα τελευταία δευτερόλεπτα.

Στην Χαλκίδα, η Κύμη έκανε μεγάλη ανατροπή επί του αήττητου μέχρι σήμερα Περιστερίου και με το τρίποντο-«μαχαιριά» του Ντεβόν Ουάσιγκτον στα 2.1’’ πριν τη λήξη νίκησε με 74-73 και προκρίθηκε στον ημιτελικό του θεσμού για πρώτη φορά στην ιστορία της, παίρνοντας ταυτόχρονα τη ρεβάνς για την πρόσφατη βαριά εντός έδρας ήττα για το Πρωτάθλημα.

Οι φιλοξενούμενοι ξεκίνησαν πολύ καλύτερα την αναμέτρηση και με καλό διάβασμα του αντιπάλου, σφιχτή άμυνα και οδηγό τον Ντάνιελ στο σκοράρισμα, πήραν νωρίς διψήφιες διαφορές και έκλεισαν το πρώτο δεκάλεπτο μπροστά στο σκορ με 12-25.

Παρά τις προσπάθειες των γηπεδούχων να μειώσουν, το Περιστέρι έμεινε μπροστά στο σκορ μέχρι το ημίχρονο, όμως, η συνέχεια ανήκε στην Κύμη που επέστρεψε στο παιχνίδι, ισοφαρίζοντας και παίρνοντας προβάδισμα ακόμα και 8 πόντων με την έναρξη της τελευταίας περιόδου (62-54 στο 32’).

Το Περιστέρι επέστρεψε, έφερε το παιχνίδι στα ίσια και το τελευταίο λεπτό ήταν συγκλονιστικό. Με το σκορ ισόπαλο 71-71, ο Χάροου έβαλε το Περιστέρι μπροστά με 11,7’’ να απομένουν, όμως, ο Ουάσιγκτον σημείωσε ένα από τα πιο σημαντικά τρίποντα της ιστορίας της Κύμης, χαρίζοντας τη νίκη και την πρόκριση στην ομάδα του.

Ο Σκοτ Σαγκς με 22 πόντους και ο ΝτεΜάριους Μπολντς με 18 πόντους, 4 ριμπάουντ και 3 ασίστ ήταν οι κορυφαίοι της Κύμης, με τον Ντεβόν Ουάσιγκτον εκτός από το νικητήριο τρίποντο να σημειώνει συνολικά 6 πόντους με 10 ριμπάουντ.

Από το Περιστέρι, ο Ράιαν Χάροου ήταν ο πρώτος σκόρερ με 14 πόντους και ο Ντάνιελ Έντουαρντ είχε 13 πόντους με 5 ριμπάουντ.

Τα δεκάλεπτα: 12-25, 34-41, 57-54, 74-73

Κύμη (Καστρίτης): Χόρτον 9, Σαγκς 22, Μπολντς 18, Τουτζιαράκης 6, Κάμφορ 6, Ουάσινγκτον 6 (10ρ.), Τσιάρας 2, Πουλιανίτης 2, Μαραγκός, Μητσιμπόνας 3

Περιστέρι (Πεδουλάκης): Σκορδίλης 6, Μουράτος 4, Αγραβάνης 3, Ντάνιελ 13, Κλαρκ 3, Σίρκο 3, Γκρέι 10, Μπεντίλ 8, Χάροου 14

Στατιστικά της αναμέτρησης ΕΔΩ

 

 

Στην Πυλαία, έπειτα από ένα επεισοδιακό παιχνίδι, ο ΠΑΟΚ επικράτησε της ΑΕΚ με 82-80, προκρίθηκε στον ημιτελικό και σταμάτησε τον δρόμο της Κυπελλούχου Ελλάδας προς την υπεράσπιση του τίτλου της.

Η αναμέτρηση χαρακτηρίστηκε από τον έντονο εκνευρισμό που παρουσίασαν και οι δυο ομάδες, με συνέπεια την αποβολή κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού τόσο του Ηλία Παπαθεοδώρου όσο και του Βινς Χάντερ, αμφότερων με δυο τεχνικές ποινές, ενώ λίγο πριν το ημίχρονο σημειώθηκε μικρής έκτασης ένταση μεταξύ φιλάθλων του ΠΑΟΚ και του πάγκου της ΑΕΚ.

Παρ’ όλα αυτά, το παιχνίδι ήταν ένα κλασικό ντέρμπι «Δικεφάλων», με τον ΠΑΟΚ να είναι αυτός που στο τέλος πανηγύρισε τη νίκη και την πρόκριση, η οποία ήρθε μετά από συνολικά 19 χρόνια όταν οι δυο ομάδες είχαν συναντηθεί στον τελικό της διοργάνωσης.

Οι δυο ομάδες είχαν αρκετά καλά διαστήματα στο παιχνίδι τους, εναλλασσόμενες με μικρά προβαδίσματα σε όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού. Η ΑΕΚ προηγήθηκε με 19-24 πριν τη λήξη του πρώτου δεκάλεπτου, που βρήκε, ωστόσο, τον ΠΑΟΚ να προηγείται με 25-24, με τους γηπεδούχους να χτίζουν με τη σειρά τους μικρή διαφορά στη δεύτερη περίοδο (31-24) και την «Ένωση» να ανταπαντά και να καλύπτει τη διαφορά μέχρι το ημίχρονο που την βρήκε να προηγείται με 44-45.

Η ΑΕΚ προηγήθηκε εκ νέου με 7 πόντους (44-51), αλλά ο ΠΑΟΚ απάντησε με συνολικό επιμέρους 23-7 για να κλείσει το δεκάλεπτο προηγούμενος με 67-58 και να φτάσει ακόμα και το +12 (70-58) με την έναρξη της τελευταίας περιόδου.

Οι φιλοξενούμενοι όχι μόνο δεν τα παράτησαν, αλλά μείωσαν σταδιακά και με καλάθι του Μέις πέρασαν ξανά μπροστά με 78-79 στο τελευταίο λεπτό που ήταν επίσης δραματικό.

Αρχικά ο Γκος με 1/2 βολές και στη συνέχεια ο Αθηναίου με 2/2 έδωσαν προβάδισμα στον ΠΑΟΚ με 82-79, με τον Μέις να κερδίζει το φάουλ, να ευστοχεί στην πρώτη βολή και να αστοχεί σκόπιμα στην δεύτερη για να δώσει την ευκαιρία στην ομάδα του να διεκδικήσει τις πιθανότητές της.

Η διεκδίκηση της μπάλας ήταν… επεισοδιακή με την κατοχή να καταλήγει από τη γραμμή στην «Ένωση» με 3,1’’ να απομένουν, όμως, ο Μέις που πήρε τη μπάλα στην επαναφορά δεν κατάφερε να ευστοχήσει στο τρίποντο της νίκης και ο ΠΑΟΚ πανηγύρισε την νίκη και την πρόκριση.

Ο Τζαμάλ Τζόουνς είχε 18 πόντους με 3 ριμπάουντ, ο Φιλ Γκος 14 πόντους με 4 ριμπάουντ και 2 ασίστ, ο Γιάνικ Μορέιρα 13 πόντους με 4 ριμπάουντ και ο Γιάννης Αθηναίου 10 πόντους με 3 ασίστ για τον ΠΑΟΚ, ενώ από την ΑΕΚ, ο Εξέβιερ Μέις είχε 21 πόντους με 3 ριμπάουντ και ο Γιαννούλης Λαρεντζάκης 14 πόντους.

Τα δεκάλεπτα: 25-24, 44-45, 67-58, 82-80

ΠΑΟΚ (Παπαθεοδώρου): Τζόουνς 18, Μορέιρα 13, Χρυσικόπουλος 3, Κόνιαρης, Αθηναίου 10, Τέπιτς 9, Μαργαρίτης 8, Ζάρας 1, Χάτσερ 2, Γκάρετ 4,Γκος 14

ΑΕΚ (Μπάνκι): Τσαλμπούρης 8, Ματσιούλις 7, Μέις 21, Λαρεντζάκης 14, Μωραϊτης 5, Γκρίφιν 4, Σαν Ρόος 6, Ρόμπερσον 4, Γιαννόπουλος 4, Χάντερ 6

Στατιστικά της αναμέτρησης ΕΔΩ

Φωτό: ΕΟΚ