Print this page

Παραλίγο...αυτοκτονία για ΑΕΚ

Written by  Οκτ 16, 2018

Τα μάτια της με τα δικά της χέρια προσπάθησε να βγάλει η ΑΕΚ στην Τσεχία, αλλά στο τέλος στάθηκε τυχερή και ψύχραιμη, ώστε μετά από δύο παρατάσεις να φύγει νικήτρια με 94-93 επί της Νίμπουργκ.

Η τροπαιούχος του Basketball Champions League είχε δύο πρόσωπα στην αναμέτρηση, ένα εξαιρετικό στο πρώτο ημίχρονο όπου και προηγήθηκε με 52-36 και ένα αυτοκαταστροφικό δεύτερο μέρος όπου έβαλε στο παιχνίδι τους Τσέχους.

Τέλος καλό όλα καλά όμως με την ΑΕΚ να πετυχαίνει την πρώτη της νίκη στη διοργάνωση.

Πρώτος σκόρερ ο εξαιρετικός Γιαννούλης Λαρεντζάκης που κράτησε όρθια την ΑΕΚ με 23 πόντους και 7/8 τρίποντα, ενώ τον ακολούθησε ο πολύ καλός Γιόνας Ματσιούλις με 21 πόντους και 5/9 τρίποντα.

Για τη Νίμπουργκ πρώτος σκόρερ ήταν ο Χρουμπάν με 25 πόντους και ο Μπόχατσικ με 23 πόντους με τους δύο τους να είναι και αυτοί που έφτασαν την ομάδα τους μια ανάσα από τη νίκη.

Η ΑΕΚ με το ξεκίνημα της αναμέτρησης θέλησε να δείξει ποιος είναι το αφεντικό και με τους Ματσιούλις, Σάκοτα και Λαρεντζάκη να εκτελούν, έκλεισε το πρώτο δεκάλεπτο μπροστά με 30-17 και έβαλε τις βάσεις για ένα εύκολο βράδυ.

Ο ρυθμός της ΑΕΚ δεν έπεσε στο δεύτερο δεκάλεπτο, η Ελληνική ομάδα έφτασε τη διαφορά και στο +19, ενώ όσο κι αν προσπαθούσε η Νίμπουργκ να επιστρέψει στο ματς αυτό δεν ήταν εύκολο, καθώς οι λύσεις που προέβαλε η ΑΕΚ ήταν πολλές κλείνοντας μάλιστα το ημίχρονο μπροστά με 52-36.

Ο Γιόνας Ματσιούλις είχε στο πρώτο μέρος 11 πόντους, οι Λαρεντζάκης και Ρόμπερτσον από 9 πόντους, ενώ οι Καββαδάς, Σάκοτα και Γιαννόπουλος από 7 πόντους συνθέτοντας το παζλ των σκόρερ που έσπρωχναν την ΑΕΚ στην πρώτη της νίκη στη διοργάνωση.

Στο τρίτο δεκάλεπτο η ΑΕΚ προσπάθησε να καταστρέψει ότι έχτιζε για 20 λεπτά, καθώς το +16 του ημιχρόνου έγινε +1 (62-61) υπέρ της Νίμπουργκ μέσα σε 9 λεπτά. Με ένα δίποντο του Ρόμπερτσον όμως και ένα τρίποντο του Ματσιούλις η ΑΕΚ έμεινε μπροστά κλείνοντας η τρίτη περίοδος με 66-62, όμως είχε επιτρέψει στους Τσέχους να μπουν στη διεκδίκηση της νίκης.

Το τέταρτο δεκάλεπτο στο ξεκίνημα του είχε Ματσιούλις και Λαρεντζάκη να εκτελούν από το τρίποντο και να δίνουν στην ΑΕΚ αέρα 12 πόντων (78-66), όμως η Νίμπουργκ που  με σερί 11-0 επέστρεψε στο παιχνίδι, καθώς μπαίνοντας στα τελευταία δύο λεπτά ήταν πίσω με ένα πόντο (78-77) και πλέον το ματς θα κρινόταν στις λεπτομέρειες.Ένα τρίποντο του Μπόχατσικ έβαλε την Νίμπουργκ μπροστά με 82-80 στα 46 δευτερόλεπτα, αμέσως μετά ακολούθησαν δύο άστοχες βολές στα 29 δευτερόλεπτα του Χάντερ, όμως η λάθος πάσα του Κριζ έφεραν κλέψιμο από τον εξαιρετικό και σήμερα Λαρεντζάκη, ο οποίος κέρδισε και το φάουλ ισοφαρίζοντας σε 82-82, 11 δευτερόλεπτα πριν τη λήξη και στέλνοντας το ματς σε παράταση, αφού οι Τσέχοι δεν κατάφεραν να ευστοχήσουν με τον Χρούμπαν σε σουτ τριών πόντων.

Στην παράταση η Νίμπουργκ προσπέρασε με 86-83, όμως ο Λαρεντζάκης όντας σε απίστευτο βράδυ, έφερε το ματς στα ίσια 86-86 και έστειλε το ματς σε δεύτερη παράσταση αφού στο τελευταίο λεπτό της πρώτης παράτασης καμία ομάδα δεν κατάφερε να σκοράρει.

Στο δεύτερο έξτρα πεντάλεπτο η ΑΕΚ πήρε κεφάλι στο σκορ και είχε την τύχη με το μέρος της φτάνοντας στη νίκη με 94-93 πραγματοποιώντας την πρώτη της στην διοργάνωση.

Η ΑΕΚ την επόμενη αγωνιστική θα φιλοξενήσει την Μπάμπεργκ του Νίκου Ζήση στο ΟΑΚΑ.

Τα δεκάλεπτα: 17-30, 36-52, 62-66, 82-82(κ.α.), 86-86(παρ.1) , 93-94 (παρ.2)

Δείτε την στατιστική ΕΔΩ

πηγη φωτό Basketball Champions League