Print this page

Έφυγε από τη ζωή ο ΓΓ της FIBA, Πάτρικ Μπάουμαν

Written by  Οκτ 14, 2018

Θρήνος στο παγκόσμιο μπάσκετ και τον αθλητισμό γενικότερα, καθώς η FIBA ανακοίνωσε πως ο Γενικός Γραμματέας της και μέλος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, Πάτρικ Μπάουμαν, πέθανε αιφνιδίως σε ηλικία 51 ετών από ανακοπή καρδιάς, ενώ βρισκόταν στο Μπουένος Άιρες για τους Ολυμπιακούς Αγώνες Νέων.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, παρά το γεγονός ότι ακολουθούσε πιστά την φαρμακευτική του αγωγή, ο Μπάουμαν έφυγε από ανακοπή καρδιάς, αφήνοντας πίσω την σύζυγο και τα δυο του παιδιά.

Γεννημένος το 1967, ο Ελβετός Πάτρικ Μπάουμαν, πρώην παίκτης, προπονητής και διαιτητής του μπάσκετ, μπήκε στις τάξεις της FIBA το 1994 ως δικηγόρος και γρήγορα ανέλαβε καθήκοντα αναπληρωτή Γενικού Γραμματέα, έναν χρόνο αργότερα. Το 2002 ανακηρύχθηκε ομόφωνα Γενικός Γραμματέας, και έγινε ταυτόχρονα μόλις ο τρίτος που ανέαβε αυτό το αξίωμα, μετά τους Γουίλιαμ Τζόουνς και Μπόρισλαβ Στάνκοβιτς. Ανέλαβε επίσημα τα καθήκοντά του το 2003 μέχρι και τον αιφνίδιο θάνατό του. Με πλούσιες σπουδές στα Πανεπιστήμια του Σικάγο, της Λυών και της Λωζάνης, έγινε μέλος της ΔΟΕ το 2007 και μέλος της επιτροπής αξιολόγησης των Ολυμπιακών Αγώνων του 2008 και του 2020, ενώ είχε τοποθετηθεί και πρόεδρος της Επιτροπής Οργάνωσης των Ολυμπιακών Aγώνων του 2028.

Ο πρόεδρος της FIBA Οράσιο Μουρατόρε, εξέφρασε εκ μέρους της Ομοσπονδίας τα συλλυπητήριά του στην σύζηγό του, Πατρίτσια και την οικογένειά του. «Ο Πάτρικ ήταν πολλά περισσότερα από Γενικός Γραμματέας της FIBA και μέλος της ΔΟΕ. Ήταν πολύ στενός μου φίλος, όπως και για αναρίθμητους ανθρώπους στην οικογένεια του μπάσκετ και στην ευρύτερη αθλητική κοινότητα», ανέφερε μεταξύ άλλων στην δήλωσή του.

Πηγή και φωτό: fiba.com