Print this page

«Στραβοπάτημα» στην πρεμιέρα για την υπεράσπιση του τίτλου

Written by  Οκτ 10, 2018

Η ΑΕΚ έκανε ένα πολύ κακό δεύτερο ημίχρονο απέναντι στην Χαποέλ Ιερουσαλήμ, με αποτέλεσμα να γνωρίσει την ήττα με 75-79 στην πρεμιέρα της στο Champions League και δεν μπόρεσε να γιορτάσει την επιστροφή της στον θεσμό, το λάβαρο της κατάκτησης του οποίου κρέμασε στον ουρανό του ΟΑΚΑ πριν την έναρξη της αναμέτρησης.

Υπό το βλέμμα του προπονητή του Ολυμπιακού, Βτέηβιντ Μπλατ που ήρθε να δει τον γιο του Ταμίρ που αγωνίζεται στην Χαποέλ, αλλά και παικτών του Παναθηναϊοκύ που βρέθηκαν στις κερκίδες των επισήμων, η «Ένωση» ήταν πολύ καλή στο πρώτο μέρος, παίρνοντας διψήφιες διαφορές, όμως στο δεύτερο και ειδικά στην τρίτη περίοδο ουσιαστικά εξαφανίστηκε, δεχόμενη ένα επιμέρους 3-21 σε 6’ και από το σημείο εκείνο και μετά έχασε την επαφή με το σκορ, γνωρίζοντας την ήττα στην πρώτη αγωνιστική του Γ’ Ομίλου.

Η Χαποέλ ξεκίνησε ελαφρώς καλύτερα παίζοντας καλή άμυνα και βρίσκοντας σκορ με μακρινά σουτ από τους  Μπλατ και Μπράουν, όμως, η ΑΕΚ με οδηγό τον Ντούσαν Σάκοτα που απάντησε με μεγάλα σουτ και συνολικά   πόντους στην πρώτη περίοδο, άρχισε να δημιουργεί μια μικρή διαφορά και έκλεισε ένα καλό δεκάλεπτο μπροστά στο σκορ με 21-16.

Με γρήγορο σερί 5-0 η ΑΕΚ έφτασε για πρώτη φορά το +10 (26-16), έχοντας αναλάβει πλήρως τον έλεγχο του παιχνιδιού, με την Χαποέλ να επιχειρεί να μειώσει, όμως, οι δυο ομάδες επιδόθηκαν σε έναν… διαγωνισμό ποιος θα χάσει τα πιο… άχαστα κι έτσι η «Ένωση» έφτασε στην μέγιστη διαφορά (42-29), πριν το καλάθι του Ελιγιάχου οδηγήσει τις δυο ομάδες στα αποδυτήρια για το ημίχρονο (42-31).

Το σκηνικό άλλαξε δραματικά στο ξεκίνημα του δεύτερου ημιχρόνου, με την Χαποέλ να σφίγγει την άμυνά της και να αποκόπτει εντελώς από το καλάθι της την ΑΕΚ, με συνέπεια οι φιλοξενούμενοι, όχι μόνο να μειώσουν τη διαφορά, αλλά με ένα εντυπωσιακό σερί 3-21 να περάσουν μπροστά με 45-52.

Το τρίτο δεκάλεπτο έληξε με την ισραηλινή ομάδα να προηγείται με 55-58 και από το σημείο εκείνο, να έχει αναλάβει πλήρως τον έλεγχο του παιχνιδιού, με την ΑΕΚ να μην μπορεί να καθαρίσει το μυαλό της και να προβαίνει σε συνεχείς βιαστικές και επιπόλαιες ενέργειες.

Η Χαποέλ προηγήθηκε με 59-71 και ήταν απόλυτη κυρίαρχος του παιχνιδιού, φτάνοντας τελικά στη νίκη με 75-79 που στέρησε την δυνατότητα από την κάτοχο του τίτλου να ξεκινήσει νικηφόρα την υπεράσπιση του «θρόνου» της.

Ο Βινς Χάντερ έκανε double-double με 16 πόντους και 11 ριμπάουντ, έχοντας, ωστόσο, χάσει αρκετά εύκολα καλάθια στην διάρκεια της αναμέτρησης, ο Ξαβιέρ Ράτα-Μέιζ ήταν ο πρώτος σκόρερ της ΑΕΚ με 17 πόντους, 3 ριμπάουντ και 3 ασίστ, ο Ντούσαν Σάκοτα σημείωσε 13 πόντους με 8 ριμπάουντ και 3 ασίστ και ο Γιαννούλης Λαρεντζάκης τελείωσε το ματς με 11 πόντους, 8 ριμπάουντ και 5 ασίστ.

Από την ομάδα του Οντέτ Κάτας, μεγάλη ζημιά έκανε ο πρώην «κιτρινόμαυρος» Τζέι Κόβαν Μπράουν με 21 πόντους, 5 ριμπάουντ και 8 ασίστ, ο Τζος Όουενς έκανε double-double με 10 πόντους και 10 ριμπάουντ, ο Κρις Τζόνσον σημείωσε επίσης 10 πόντους, ενώ ο Ταμίρ Μπλατ είχε 9 πόντους με 7 ασίστ.  

Τα δεκάλεπτα: 21-16, 42-31, 55-58, 75-79

 

 

Φωτό: championsleague.basketball