Print this page

Νίκη… «οξυγόνο» για τον ΠΑΟΚ

Written by  Ιαν 09, 2018

Με φόρα από την μεγάλη νίκη του στο Πρωτάθλημα επί του Ολυμπιακού, ο ΠΑΟΚ που ξεκίνησε τη χρονιά με το πόδι στο… γκάζι επικράτησε στην Πυλαία και της Ορλαντίνα και σημείωσε μια ακόμα σημαντική νίκη που τον κρατά ζωντανό στο κυνήγι της πρόκρισης στην επόμενη φάση του Champions League.

Ο «Δικέφαλος του Βορρά» δείχνει να βρίσκεται σε πολύ καλή κατάσταση και αυτό το έδειξε για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι, έχοντας αρκετούς πρωταγωνιστές που τον έσπρωξαν στο θετικό αποτέλεσμα.

Η φιλοξενούμενη ομάδα είχε καλύτερη εκκίνηση και πήρε προβάδισμα 6 πόντων μετά τα μισά της πρώτης περιόδου (6-12), με τον ΠΑΟΚ να δυσκολεύεται να φτάσει στο καλάθι, αλλά να απαντά με τρίποντα των Χρυσικόπουλου και Τσόχλα να περνά μπροστά (15-14) και το δεκάλεπτο να κλείνει με την Ορλαντίνα να έχει ανακτήσει το προβάδισμα με 15-18.

Ο ΠΑΟΚ βελτιώθηκε αισθητά με το ξεκίνημα της δεύτερης περιόδου, πήρε διαφορά 7 πόντων (31-24) και ανέλαβε τον έλεγχο της αναμέτρησης, φτάνοντας μέχρι το ημίχρονο, όταν και προηγήθηκε με 41-35.

Ιδανικό ήταν το ξεκίνημα του ΠΑΟΚ στο δεύτερο ημίχρονο, όταν με σερί 10-0 εκτόξευσε τη διαφορά στο +16 (51-35) και έγινε το απόλυτο αφεντικό του αγώνα. Παρά την προσπάθεια των φιλοξενούμενων να μειώσουν, οι παίκτες του Ηλία Παπαθεοδώρου ήταν απόλυτα συγκεντρωμένοι και δεν έπεσαν στην παγίδα του ενθουσιασμού, κλείνοντας ένα ιδανικό τρίτο δεκάλεπτο με διαφορά ασφαλείας (62-46).

Έχοντας πλέον βάλει το… νερό στο αυλάκι, ο ΠΑΟΚ δεν δυσκολεύθηκε να κρατήσει τη διαφορά ως το τέλος και να φτάσει στην ευρεία νίκη με 79-61 που τον φέρνει πιο κοντά στην προσπάθεια να καταλάβει μια θέση στην τετράδα του ομίλου.

Ο Λίνος Χρυσικόπουλος με 13 πόντους και 4 ριμπάουντ, ο Θοδωρής Ζάρας επίσης με 13 πόντους, ο Δημήτρης Κατσίβελης με 10 πόντους, 3 ριμπάουντ και 7 ασίστ και ο Λάκι Τζόουνς με 11 πόντους και 7 ριμπάουντ ήταν οι διακριθέντες για τον ΠΑΟΚ, ενώ για την φιλοξενούμενη ομάδα ο Αλιμπέγκοβιτς είχε 14 πόντους και ο Στογιάνοβιτς 12.

Τα δεκάλεπτα: 15-18, 41-35, 62-46, 79-61

 

 

 

Φωτό: championsleague.basketball