Print this page

1ο «We Love Basketball for Boys»: Γιορτή του μπάσκετ στο Κορωπί – Τιμήθηκε ο Τσαρτσαρής!

Written by  Δεκ 19, 2017

Η ακαδημία μπάσκετ του Παναθηναϊκού κέρδισε το 1ο «We Love Basketball Tournaments For Boys», το οποίο φιλοξένησε ο Γ.Σ. Κορωπίου και βασίστηκε στην εξέλιξη της συνεργασίας του αθλοεκπαιδευτικού προγράμματος «Μαθαίνω το Μπάσκετ, Αγαπώ τον Αθλητισμό» της ολυμπιονίκη, Τατιάνας Καββαδία, και της εκστρατείας για το «Ροζ Φύλλο του Αγώνα της Ζωής» προς αρωγή των καρκινοπαθών παιδιών.

Έτσι, στο απόλυτα πετυχημένο 1o We Love Basketball For Boys, η ομάδα του Αχιλλέα Δεμεναγα, μετά από έναν συναρπαστικό ημιτελικό κέρδισε την ΘΡΙΑ Ασπροπύργου με εύστοχο μακρινό σουτ στο τελευταίο δευτερόλεπτο, ενώ στον επίσης συναρπαστικό τελικό επικράτησε του Αετού Πικερμίου με ένα καλάθι διαφορά.

Τις απονομές έκανε ένας εκ των σπουδαιότερων σύγχρονων Ελλήνων καλαθοσφαιριστών, ο Κώστας Τσαρτσαρής, o oποίος τίμησε με την παρουσία του το τουρνουά, τιμήθηκε από τον οικοδεσπότη πρόεδρο του Γ.Σ Κορωπίου, Γιώργο Αλεξίου, έτυχε αποθεωτικής υποδοχής (τύπου φισούνας) από όλα τα παιδιά των ομάδων, συνέδραμε τα μέγιστα στον 1ο Διαγωνισμό Ρακέτας (Ιn the Paint) που πραγματοποιήθηκε ως παράλληλο δρώμενο και έγινε κι εκείνος Εθελοντής Δότης μυελού των οστών προς αρωγή της προσπάθειας του Συλλόγου ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ, να κερδίσουν τα καρκινοπαθή παιδάκια το «Ροζ Φύλλο του Αγώνα της Ζωής τους»!

Η υπεύθυνη του αθλοεκπαιδευτικού προγράμματος "Μαθαίνω το Μπάσκετ, Αγαπώ τον Αθλητισμό" και εμπνεύστρια των We Love Basketball Tournaments, κα Τατιάνα Καββαδία στο τέλος της Εκδήλωσης δήλωσε: "Μετά την τεράστια επιτυχία των We Love Basketball Tournaments For Girls τα 2 προηγούμενα χρόνια, αποφασίσαμε με τους συνεργάτες μου ότι είναι φέτος είναι ώρα να προχωρήσουμε στη διοργάνωση του 1oυ We Love Tournaments For Boys, ώστε τα παιδιά να συναντώνται, να αποκτούν πολύτιμη εμπειρία που θα αποτελέσει πολύτιμο εφόδιο για εκείνα στο μέλλον, ερχόμενα σε επαφές με εμβληματικές προσωπικότητες της Ελληνικής Καλαθοσφαίρισης σαν τον Κώστα Τσαρτσαρή, τον οποίο ευχαριστώ θερμά που μας τίμησε με την παρουσία του. Στα παιδιά που αναδείχθηκαν μέλη της καλύτερης πεντάδας του Τουρνουά και νικητές του Διαγωνισμού Ρακέτας εύχομαι πάντα επιτυχίες, όπως και σε όλα τα παιδιά που συμμετείχαν, τα οποία με εντυπωσίασαν με το πάθος και την αγωνιστικότητά τους καθώς και τις στιγμής που μας πρόσφεραν. Θέλω θερμά να ευχαριστήσω για τη συμμετοχή και όλη τη συνεργασία τους συναδέλφους coaches του Παναθηναϊκού Αχιλλέα Δεμέναγα, του Αετού Πικερμίου Γιώργο Παναγόπουλο και της Θρία Ασπροπύργου Ιάκωβο Αβραμίδη καθώς και τον Πρόεδρό της Βασίλης Δέδες. ιδιαίτερες ευχαριστίες στον Πρόεδρο του Γυμναστικού Συλλόγου Κορωπίου κ. Γιώργο Αλεξίου για την Φιλοξενία και την απόλυτη στήριξη".

Ο τιμώμενος Ολυμπιονίκης, Παγκοσμιονίκης, τρις Πρωταθλητής Ευρώπης και πολλάκις Πρωταθλητής Ελλάδας κ. Κώστας Τσαρτσαρής δήλωσε: "Μαζί με τις ευχές μου για Καλά Χριστούγεννα και Καλές Γιορτές, θα ήθελα να σας ευχαριστήσω όλους για την υποδοχή και να σας συγχαρώ για όλο αυτό που κάνατε σήμερα εδώ. Έχω ιδιαίτερη ευαισθησία στα παιδιά καθώς θεωρώ ότι είναι το μέλλον που πρέπει να προστατεύουμε και να στηρίζουμε. Είμαι κι εγώ ταγμένος στην εκμάθηση του αθλήματος που όλοι αγαπάμε και προσπαθώ να μεταδίδω τη γνώση και την εμπειρία μου στα νέα παιδιά μέσω ενισχυτικής διδασκαλίας, που στόχο έχει να συνδράμει στην απόδοσή τους, τόσο στις προπονήσεις, όσο και στους αγώνες τους. Το μήνυμά μου είναι η "διαφορά είναι στην λεπτομέρεια", καθώς αυτή καθορίζει τελικά τα πάντα στη ζωή. Χρόνια Πολλά, Καλή Χρονιά να έχετε, με Υγεία πάνω απ΄όλα".


Ο επικεφαλής της Εκστρατείας για "Το Ροζ Φύλλο του Αγώνα της Ζωής" κ. Ioannis Stathopoulos, o οποίος παρουσίασε την εκδήλωση και επιμελήθηκε τη παραγωγής, σημείωσε: "Η προσπάθεια να αναγάγουμε τα γήπεδα μπάσκετ ως τόπο έμπρακτης υποστήριξης για ευπαθείς κοινωνικές ομάδες παιδιών & ενηλίκων, συνεχίζεται αδιάκοπτα. Η παρουσία του Thomas Skourtis ως εκπροσώπου του Συλλόγου ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ προκειμένου να ενημερώσει και να παροτρύνει το παριστάμενο κοινό να γίνει Δότης Μυελού των Οστών, εκπλήρωσε με τον καλύτερο τρόπο τον κοινωνικό στόχο που θέσαμε στο πολύ πετυχημένο πρώτο We Love Basketball Tournament For Boys".