Print this page

Το APP που αναδεικνύει ταλέντα του basketball

Written by  Δεκ 15, 2017

Το μπάσκετ είναι αδιαμφισβήτητα ένα από τα αγαπημένα αθλήματα όλου του κόσμου και η Ελλάδα δεν αποτελεί εξαίρεση. Kobe Bryant, LeBron James, Stephen Curry αλλά και οι δικοί μας Διαμαντίδης, Σπανούλης, Πρίντεζης κλπ. έχουν χαρίσει μοναδικό θέαμα με κάθε τους παιχνίδι, τις τεχνικές και το πάθος τους. Και παρότι σήμερα τα ονόματα αυτά ηχούν τρομερά δυνατά στα αφτιά μας, δεν μπορούμε παρά να αναρωτηθούμε…θα μπορούσαν στη θέση τους να είναι και άλλοι αν είχαν την ευκαιρία; 

 

Την απάντηση έρχεται να δώσει ένα ελληνικό application, το Athlenda ΑPP

Με βασικό ιδρυτή της πλατφόρμας τον αγαπητό σε όλους Λάζαρο Παπαδόπουλο, το AthlendaAPPείναι μια πολύ ‘έξυπνα’ στημένη εφαρμογή αναζήτησης νεαρών ταλέντων του μπασκετ. Mέσα σε λίγους μόλις μήνες από την έναρξη λειτουργίας της, η εφαρμογή κατάφερε να σπάσει τα ελληνικά σύνορα και να αναγνωριστεί και σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Σκοπός της πλατφόρμας είναι να φέρει νεαρά ταλέντα σε επαφή με coaches, agents, scouts, ομάδες αλλά και πανεπιστήμια για να δείξουν τις ικανότητές τουςκαι να αυτοπροβληθούν. Ήδη περίπου 25.000 αθλητές και 3.000 επαγγελματίες του μπάσκετ έχουν φτιάξει για τον σκοπό αυτό τα αθλητικά τους προφίλ στο Athlenda.

Πως όμως λειτουργεί στην πράξη;

O κάθε αθλητής στην ουσία φτιάχνει ένα πλήρες μπασκετικό βιογραφικό, με φωτογραφία προφίλ, τα βασικά του χαρακτηριστικά (ύψος, βάρος, άνοιγμα χεριών κλπ.), την ομάδα που παίζει, τη θέση του κλπ. και αρχίζει να προωθεί το ταλέντο του χρησιμοποιώντας τα παρακάτω μέσα:

·         Προσθέτει τα αποτελέσματα των αγώνων που παίζει

·         Βάζει τα στατιστικά του κάθε αγώνα και βγάζει το μέσο όρο της σεζόν

·         Ανεβάζει videoκαι φωτογραφίες από αγώνες του

·         Κόβει highlightsαπό τα video του και τα κάνει tag με ετικέτες (assist, rebound, shootκλπ)

·         Επικοινωνεί με μπασκετικούς φορείς και εκπροσώπους ο ίδιος

Δείτε το video:

 

 

 

Το αποτέλεσμα:

Ο αθλητής από κάθε γωνιά του κόσμου δίνει τη δυνατότητα σεAgents, Scouts, coaches, Ομαδες και πανεπιστήμια που αναζητούν αθλητές με τα χαρακτηριστικά του να τον βρουν με τη χρήση ειδικών φίλτρων και κυρίως να του μιλήσουν απευθείας από το Athlendamessenger.

Εξίσου εντυπωσιακό είναι όμως, ότι ο αθλητής γίνεται αυτόματα μέρος μια μεγάλης μπασκετικής κοινωνίας αλλά και χτίζει μέσα την δική του. Κάνοντας μπασκετικούς φίλους με friendrequests, καλώντας άτομα της ομάδας του με τη λειτουργία inviteκαι παρακολουθώντας την δική του πορεία αλλά και των άλλων ο κάθε αθλητής βρίσκει συνεχώς κίνητρα να παλεύει, να βελτιώνεται και να συνεχίζει να κυνηγάει το όνειρό του με σύμμαχο την τεχνολογίατου Athlenda.

Ήδη πολλοί αθλητές από Ελλάδα και εξωτερικό κατάφεραν να πετύχουν μεταγραφές και υποτροφίες και ο κατάλογος των τυχερών που έχουν αναδειχτεί από το AthlendaAPPσυνεχώς μεγαλώνει και με την υποστήριξη των basketballsuperstars. Δείτε το video:

 

Εάν πιστεύεις και εσύ στο ταλέντο σου, το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να κατεβάσεις το Athlenda. Ξεκίνα σήμερα!

 

Γιώργος Αράπογλου

 

Γεννημένος στην Ν. Φιλαδέλφεια και μεγαλωμένος στο Καματερό, σε μια γειτονιά γεμάτη αλάνες και άπειρους χώρους για την διεύρυνση της παιδικής φαντασίας, από μικρός δύο πράγματα ήταν ξεκάθαρα μέσα του.

 

Ότι θα ασχοληθεί με τον αθλητισμό και ότι κάποτε θα γίνει δημοσιογράφος. Από τη μια, η κλίση στο γράψιμο φαινόταν από τις πρώτες εκθέσεις του δημοτικού και τις άπειρες μικρές εφημερίδες που τύπωνε, από την άλλη, που τον έχανες, που τον έβρισκες, με μια μπάλα στο χέρι ήταν. Την πορτοκαλί, αυτή με τα σπυριά!

 

Μεγαλώνοντας, το ύψος δε βοήθησε να ασχοληθεί ενεργά με το μπάσκετ πέρα από κάποιες ομάδες της γειτονιάς ή τα σχολικά πρωταθλήματα, ωστόσο, τον αθλητισμό δεν τον εγκατέλειψε. Υπήρξε αθλητής με δελτίο του Ιωνικού Ν.Φ., για έξι χρόνια, περνώντας αρχικά από τα τμήματα ενόργανης γυμναστικής και στη συνέχεια από το χάντμπολ, με συμπαίκτες αθλητές που αρκετά χρόνια αργότερα, στελέχωσαν και την Εθνική Ομάδα.

 

Η δημοσιογραφία, ωστόσο, τον κέρδισε. Ο μεγάλος του έρωτας ήταν το ραδιόφωνο. Την πρώτη του ραδιοφωνική εκπομπή την έκανε σε ηλικία μόλις 15 ετών. Στα επόμενα χρόνια εργάστηκε σε πολλά από τα μεγαλύτερα Μέσα της έντυπης και ηλεκτρονικής δημοσιογραφίας (Flash, ΝΕΑ, Χρηματιστήριο, Ταχυδρόμος, Veto, ΝΟΟΖ κλπ) και πέρασε από όλων των ειδών τα ρεπορτάζ (ελεύθερο, αθλητικό, πολιτικό, καλλιτεχνικό, αυτοδιοίκησης, τουριστικό κλπ). Εργάστηκε επίσης ως διορθωτής και επιμελητής κειμένων σε αρκετά έντυπα, καθώς και ως υπεύθυνος επικοινωνίας στην εταιρεία WIDEServicesPC.

 

Είναι μέλος της συντακτικής ομάδας του πρώτου ελληνικού περιοδικού δρόμου «ΣΧΕΔΙΑ» από το πρώτο τεύχος, ενώ έχει ασχοληθεί και με την εκπαίδευση ενηλίκων. Το τελευταίο διάστημα ετοιμάζεται για την έκδοση του πρώτου του μυθιστορήματος.

Από τη θέση του Αρχισυντάκτη του «Agapotobasket.gr», ευελπιστεί να βάλει το πιο σημαντικό «τρίποντο» της δημοσιογραφικής του ζωής. Να δημιουργήσει με τη βοήθεια της συντακτικής ομάδας μια μεγάλη μπασκετική κοινότητα που θα αλλάξει τον τρόπο που αντιλαμβανόμαστε το άθλημα και θα φέρει άλλο χρώμα στις κερκίδες των ελληνικών γηπέδων.