Print this page

Πάλεψε, ανέτρεψε, αλλά ηττήθηκε στο τέλος

Written by  Νοε 07, 2017

Η ΑΕΚ έφτασε κοντά σε μια μεγάλη ανατροπή και εκτός έδρας νίκη, όμως, στο τέλος αδίκησε τον εαυτό της και με παιδαριώδη άμυνα στην τελευταία φάση της αναμέτρησης, χάρισε την ευκαιρία στον Λόγκαν να σκοράρει το νικητήριο καλάθι για την Στρασμπούργκ για το τελικό 80-78.

Η «Ένωση» αν και βρέθηκε πίσω στο σκορ ακόμα και με 16 πόντους στα μισά της τρίτης περιόδου, στην τελευταία ήταν αγνώριστη προς το καλύτερο και με εντυπωσιακό μπαράζ από τα 6,75 μ. με τον Σάκοτα να σημαίνει την… αντεπίθεση, πέρασε μπροστά, διεκδίκησε τη νίκη μέχρι τέλους, αλλά η κακή άμυνα στην τελευταία επίθεση και το ανόητο φάουλ του Λαρεντζάκη, έδωσαν τη νίκη στην γαλλική ομάδα.

Με τον Γιαννούλη Λαρεντζάκη να παίρνει τις πρώτες προσπάθειες, η ΑΕΚ διατηρούταν κοντά στο σκορ μέχρι τα μισά του πρώτου δεκάλεπτου, όμως, στο σημείο εκείνο έχασε το καθαρό μυαλό της, δέχθηκε ένα σερί 11-0 και βρέθηκε πίσω στο σκορ για πρώτη φορά με διψήφια διαφορά (19-9) κυνηγώντας από το ξεκίνημα του αγώνα.

Η «Ένωση» δε μπορούσε να βρει τρόπο να περιορίσει τον Ζακ Ράιτ που έκανε μεγάλη ζημιά στην επίθεση, ενώ σε όσες προσπάθειες έκανε να μειώσει τη διαφορά, η Στρασμπούργκ έβρισκε πάντα τρόπο να απαντήσει, με συνέπεια το ημίχρονο να βρει την ελληνική ομάδα να υπολείπεται 10 πόντους (39-29).

Με τους παίκτες της  ΑΕΚ να μη μπορούν να βρουν τρόπο να πλησιάσουν, η διαφορά έφτασε το +16 για τη γαλλική ομάδα (53-37) και το μόνο που κατάφερε η ελληνική ομάδα ήταν να την επαναφέρουν στους 10 στο τέλος του δεκάλεπτου (57-47).

Τα πάντα άλλαξαν εντυπωσιακά για την ελληνική ομάδα με το ξεκίνημα της τέταρτης περιόδου, όταν με τρομερή βελτίωση στην άμυνα και με απίστευτο κρεσέντο από τα 6,75 μ. με μπροστάρη τον Σάκοτα που σημείωσε τρία μεγάλα τρίποντα, έκανε σερί 12-0 και βρέθηκε από το 65-54 να προηγείται στο σκορ με 65-66, αλλάζοντας πλήρως τα δεδομένα της αναμέτρησης.

Ο Ράιτ με εύκολο καλάθι έκανε το 76-74 στα 46’’, ο Μάικ Γκριν με 1/2 βολές μείωσε στον πόντο (76-75) στα 41’’, ο Λόγκαν ευστόχησε για το 78-75, ο Σάκοτα ευστόχησε σε ένα ακόμα μεγάλο τρίποντο για την ισοφάριση κι ενώ όλα έδειχναν ότι το παιχνίδι θα οδηγηθεί στην παράταση, ήρθε η… καταστροφή.

Ο εκπληκτικός Ράιτ σημείωσε το νικητήριο καλάθι και πήρε και το φάουλ, αστοχώντας στην συμπληρωματική βολή με το 80-78 να είναι το τελικό σκορ που αφήνει στην «Ένωση» μια πικρή γεύση μετά την υπερπροσπάθεια για την ανατροπή.

Ο Ντούσαν Σάκοτα με 19 πόντους με 4/5 τρίποντα και ο Μάικ Γκριν με 18 πόντους, 3 ριμπάουντ και 3 ασίστ προσπάθησαν να χαρίσουν στην ΑΕΚ τη νίκη, αλλά δεν ήταν αρκετοί, ενώ στον αντίποδα, ο Ράιτ ήταν ασταμάτητος με 26 πόντους, 6 ριμπάουντ και 3 ασίστ, με τον Λόγκαν να έχει 20 πόντους με 2 ριμπάουντ και 4 ασίστ.

Τα δεκάλεπτα: 19-11, 39-29, 57-47, 80-78

 

 

Φωτό: championsleague.basketball