Print this page

Διασυρμός για τον ΠΑΟΚ στην πρεμιέρα του Champions League

Written by  Οκτ 10, 2017

Ένας άνευρος, ασυντόνιστος και παντελώς αδύναμος να παρακολουθήσει το ρυθμό του αγώνα ΠΑΟΚ έγινε έρμαιο των ορέξεων της Λούντβιχσμπουργκ και γνώρισε τη συντριβή με 103-70, κάνοντας τη χειρότερη δυνατή έναρξη στην πορεία του στο Champions League.

Ο «Δικέφαλος του Βορρά» κατάφερε να αντισταθεί μόλις για ένα δεκάλεπτο και, στη συνέχεια εξαφανίστηκε εντελώς από το γήπεδο, με την άμυνά του να είναι σχεδόν ανύπαρκτη, κάτι που αποτυπώνεται και στο επιμέρους 83-46 που δέχθηκε στα τρία δεκάλεπτα που ακολούθησαν.

Η κακή μέρα φάνηκε από νωρίς, καθώς ο ΠΑΟΚ άργησε να βρει τα πατήματά του στο παρκέ, κάνοντας δυο λεπτά για να σκοράρει, όμως, ξεκίνησε με καλά ποσοστά στην περιφέρεια και σωστές συνεργασίες, καταφέρνοντας με τον Ντίλαρντ που ξεκίνησε ζεστός, να πάρει ένα μικρό προβάδισμα (15-20 στο 9’) και να κλείσει το πρώτο δεκάλεπτο μπροστά στο σκορ με 24-20.

Η συνέχεια, όμως, δεν ήταν ανάλογη, καθώς οι γηπεδούχοι έκαναν ένα σερί 11-0 στο ξεκίνημα του δεύτερου δεκάλεπτου, παίρνοντας αυτοί πλέον το προβάδισμα με 31-24, δημιουργώντας πολλά προβλήματα στην ομάδα του Ηλία Παπαθεοδώρου.

Η διαφορά έφτασε γρήγορα στο +11 (38-27), με την άμυνα του ΠΑΟΚ να έχει χάσει τον προσανατολισμό της, με συνέπεια το ημίχρονο να βρει την ελληνική ομάδα να βρίσκεται πίσω στο σκορ με 48-40.

Τα πράγματα έγιναν ακόμα χειρότερα στο ξεκίνημα του δεύτερου μέρους, όταν και πάλι η γερμανική ομάδα έκανε ένα σερί 10-1 και εκτόξευσε τη διαφορά στους 17 πόντους (58-41) και, από το σημείο εκείνο και έπειτα, ήρθε η ολοκληρωτική κατάρρευση, με τους παίκτες του «Δικεφάλου του Βορρά», αλλού να πατούν κι αλλού να βρίσκονται.

Το εφιαλτικό δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε με την Λούντβιχσπουργκ να έχει κάνει ένα επιμέρους 30-12 και να εκτοξεύει τη διαφορά στους 26 πόντους (78-52).

Το μαρτύριο δεν είχε τελειωμό για την ελληνική ομάδα, που είχε ήδη παραδώσει πνεύμα και σώμα στην αντίπαλό της, με αποτέλεσμα το τελικό 103-70 να αποτυπώνει πλήρως την εικόνα διάλυσης που παρουσίασε.

Ο Κέβιν Ντίλαρντ ξεκίνησε καλά, αλλά στη συνέχεια χάθηκε στη μετριότητα όλης της ομάδας, σημειώνοντας συνολικά 12 πόντους με 3 ασίστ, ο Θοδωρής Ζάρας είχε 11 πόντους με 3 ασίστ, ενώ ο Λάκι Τζόουνς είχε 10 πόντους με 5 ριμπάουντ για την ελληνική ομάδα που θα πρέπει να αλλάξει πολλά, αν θέλει να έχει καλύτερη συνέχεια στη διοργάνωση.

Για τους νικητές, κορυφαίος ήταν ο Τόμας Γουόλκαπ με 18 πόντους, 3 ριμπάουντ, 7 ασίστ και 2 κλεψίματα, ο Έλγκιν Κουκ είχε 18 πόντους με 8 ριμπάουντ, ενώ οι Έβανς και Τζόνσον σημείωσαν από 15 πόντους. 

Τα δεκάλεπτα: 20-24, 48-40, 78-52, 103-70

 

Φωτό: championsleague.basketball