Print this page

Με το μετάλλιο στο στήθος το «αντίο» του Ναβάρο

Written by  Σεπ 17, 2017

Σε ένα ιστορικό για την ιστορία του ευρωπαϊκού μπάσκετ αγώνα, η Ισπανία επικράτησε της Ρωσίας με 93-85 στον μικρό τελικό του Ευρωμπάσκετ και αποχαιρέτισε τον Χουάν Κάρλος Ναββάρο, ο οποίος αποσύρεται από την Εθνική ομάδα της χώρας του με το ένατο μετάλλιο στις τελευταίες δέκα διοργανώσεις.

Η αναμέτρηση, όπως ήταν φυσικό, ήταν μια γιορτή για την ισπανική ομάδα, που ήθελε να κάνει το καλύτερο δώρο στον μεγάλο της αρχηγό στην τελευταία του εμφάνιση με το εθνόσημο και αυτό το πέτυχε με τον καλύτερο τρόπο, πανηγυρίζοντας ένα ακόμα μετάλλιο, με τον Ναββάρο να αποχαιρετά στα χέρια των συμπαικτών του που τον σήκωσαν ψηλά σε ένδειξη σεβασμού.

Στο αγωνιστικό κομμάτι, η Ισπανία πήρε τη διαφορά από το πρώτο ημίχρονο και ουσιαστικά στο τέλος προσπάθησε να τη διατηρήσει, με την Ρωσία να κλείνει ένα κατά γενική ομολογία καλό Ευρωμπάσκετ στην τέταρτη θέση και χωρίς μετάλλιο στο στήθος, αλλά με πολλές κερδισμένες εντυπώσεις και υποσχέσεις για επιστροφή στα υψηλά ευρωπαϊκά επίπεδα.

Οι αδερφοί Γκασόλ οδήγησαν την Ισπανία στη νίκη, με τον Πάου να κάνει double-double με 26 πόντους, 10 ριμπάουντ, 3 ασίστ, ένα κλέψιμο και 3 κοψίματα και τον Μαρκ να σημειώνει 25 πόντους με 4 ριμπάουντ, μία ασίστ, ένα κλέψιμο και ένα κόψιμο. Μεγάλο παιχνίδι και από τον Σέρχι Ροντρίγκεθ, που είχε 16 πόντους και 9 ασίστ.

Για την Ρωσία, ο Αλεξέι Σβεντ σημείωσε 18 πόντους με 3 ασίστ, αλλά και 3 λάθη, ο Τιμοφέι Μοζγκόφ έκανε double-double με 14 πόντους με 10 ριμπάουντ, με τους Βοροντσέβιτς και Κουλάγκιν να σημειώνουν από 10 πόντους.

Τα δεκάλεπτα: 21-13, 45-28, 66-55, 93-85

Φωτό: fiba.com