Print this page

«We Love Basketball»

Written by  Μάι 30, 2017

Το 2ο Τουρνουά «We Love Basketball» είναι γεγονός και θα διεξαχθεί στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας την Κυριακή 11 Ιουνίου στις 10:00.


Βασισμένο στο πρόγραμμα που εκπόνησε η ολυμπιονίκης και προπονήτρια, Τατιάνα Καββαδία, ο Ολυμπιακός, η Δάφνη Αγίου Δημητρίου, ο Κρόνος Γέρακα, η ΘΡΙΑ Ασπροπύργου και ο Άγιος Νικόλαος Παλλήνης δίνουν ραντεβού με σύνθημα «Μαθαίνω το μπάσκετ – Αγαπώ τον αθλητισμό» με σκοπό την ανάπτυξη της καλαθοσφαίρισης των γυναικών στις μικρές ηλικίες αλλά και την ανάδειξη του εθελοντισμού και της κοινωνικής προσφοράς όπως δήλωσε και η Ελληνίδα Ολυμπιονίκης στο agapotobasket.gr  

«Θέλοντας να δώσω ένα εορταστικό χρώμα στη λήξη της φετινής προπονητικής περιόδου, οι Ακαδημίες της Δάφνης Αγίου Δημητρίου σε συνεργασία με το πρόγραμμα που έχω εκπονήσει «Μαθαίνω το Μπάσκετ, Αγαπώ τον Αθλητισμό» και τις Ακαδημίες του Ολυμπιακού Πειραιώς, της Θρίας Απροπύργου, του Κρόνου Γέρακα και του Αγίου Γεωργίου Παλλήνης, συμμετέχουν στην διοργάνωση του 2ου Τουρνουά «Μαθαίνω το Μπάσκετ, Αγαπώ τον Αθλητισμό». Το πρόγραμμα αυτό έχει ως στόχο την ανάπτυξη της Καλαθοσφαίρισης Γυναικών, μέσω της επένδυσης στις νεαρές ηλικίες. Με τη συμπαράσταση των εμβληματικών φυσιογνωμιών της Ελληνικής Καλαθοσφαίρισης, καθώς και των μπασκετικών μελών του Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών, αποσκοπούμε στο να εμφυσήσουμε και να ενδυναμώσουμε την αγάπη των κοριτσιών για το άθλημα, που κάνει τους Έλληνες διαρκώς υπερήφανους.

Η κατάληξη της περσινής προσπάθειας αποτυπώθηκε στη διοργάνωση του 1ου Τουρνουά «Μαθαίνω το Μπάσκετ, Αγαπώ τον αθλητισμό», στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, με την συμμετοχή των Ακαδημιών του Ολυμπιακού Πειραιώς, του Πανιωνίου Νέας Σμύρνης, του ΖΑΟΝ Κηφισιάς και της Θρίας Ασπροπύργου. Σε εκείνο το Τουρνουά, προκειμένου να εκφράσουμε την κοινωνική μας ευαισθητοποίηση για ένα θέμα που αφορά δυστυχώς πολύ κόσμο, θεωρήσαμε πως ήταν πολύ καλή ευκαιρία να ενημερωθεί το παριστάμενο κοινό και οι γονείς, πως μπορούν να συνδράμουν ουσιαστικά στην υποστήριξη των καρκινοπαθών ανθρώπων και να γίνουν εθελοντές δότες μυελού των οστών, δίνοντας απλά λίγο από το σάλιο τους.

Στο φετινό δεύτερο Τουρνουά μας, συνεργαζόμαστε με την Εκστρατεία «Το Ροζ Φύλλο του Αγώνα της Ζωής», της οποίας ο στόχος της οποίας είναι να αυξηθούν οι εθελοντές δότες μυελού, μέσα από τους αγώνες μπάσκετ γυναικών κάθε κατηγορίας».

Παράλληλα θα διεξαχθεί το Τουρνουά Βολών «Αργύρης Καμπούρης» προς τιμήν του παίκτη που σημείωσε τις πιο ιστορικές βολές του Ελληνικού μπάσκετ, ενώ θα τιμηθούν οι Γιασεμή Σαμαντούρα και Βίκυ Δημουλά. Όποιος παρευρεθεί στην εκδήλωση θα μπορεί να γίνει εθελοντής δότης μυελού των οστών, βοηθώντας με τον τρόπο αυτό να σωθεί κάποιος καρκινοπαθής.