Print this page

Το κοινωνικό πρόσωπο του αθλητισμού (pics)

Written by  Απρ 24, 2017

Ηλιούπολη και Ολυμπιακός την Κυριακή το μεσημέρι έδειξαν για ακόμα μια φορά το κοινωνικό πρόσωπο του αθλητισμού και τι μπορεί να προσφέρει στους συνανθρώπους μας.


«Σήμερα (σ.σ. χτες) μαζευτήκαμε ένα τσούρμο κοριτσιών που ξεκίνησε εκεί τη δεκαετία του 80, αγάπησε το μπάσκετ και έκανε μια ένδοξη πορεία για μια εικοσαετία περίπου. Το κλειστό που βρισκόμαστε στην Ηλιούπολη έγινε γιατί τότε ανεβήκαμε στην Α Εθνική και δεν είχαμε γήπεδο να παίξουμε. Στυλοβάτης εκείνης της ομάδας η Βασιλική Αντωνίου, το πεντάρι της ομάδας, αγαπημένη φίλη, η οποία έφυγε το καλοκαίρι μετά από μάχη που έδωσε με τον καρκίνο. Τιμούμε αυτή τη γυναίκα, παίκτρια, αθλήτρια, φίλη, της ομάδας μας και ευχαριστούμε το Γυμναστικό σύλλογο Ηλιούπολης και τον Ολυμπιακό οι οποίοι ανταποκρίθηκαν άμεσα με πολύ θετική διάθεση για να πραγματοποιηθεί αυτός ο αγώνας για την Κική Αντωνίου. Στα πλαίσια του αγώνα θελήσαμε να αγοράζει ο κόσμος τον Καρκινόδρακο, ένα βιβλίο για τον παιδικό καρκίνο και τα έσοδα θα δοθούν στη Φλόγα, στα παιδάκια με νεοπλασματική ασθένεια. Ήταν μια ενέργεια ψυχής και καρδιάς για τη φίλη μας και έτσι πρέπει να συμπεριφέρονται οι άνθρωποι του αθλητισμού και έτσι πρέπει να συμπεριφερόμαστε όλοι, με τέτοιες ενέργειες για το συνάνθρωπό μας».

Τα λόγια της Βάσως Στασινού στο agapotobasket.gr αμέσως μετά το τέλος της φιλικής αναμέτρησης περιγράφουν ακριβώς αυτό που ξεκίνησε πριν μερικούς μήνες σαν σκέψη και ολοκληρώθηκε την Κυριακή 23 Απριλίου στο κλειστό της Ηλιούπολης. Το ιστορικό παρελθόν της ένδοξης ομάδας της Ακαδημίας Ηλιούπολης προσκάλεσε το παρόν του συλλόγου και τον Ολυμπιακό ώστε όλοι μαζί να αγωνιστούν στο παρκέ τιμώντας τη μνήμη της Κικής Αντωνίου ενώ την ίδια στιγμή όσοι βρέθηκαν στο γήπεδο είχαν την ευκαιρία να αγοράσουν το βιβλίο Καρκινόδρακος ενισχύοντας το έργο του Συλλόγου "Φλόγα".


Οι παίκτριες έγιναν ένα, ευχαριστήθηκαν τη συμμετοχή τους (όλες μαζί μάλιστα χόρεψαν μακαρένα στο κέντρο του γηπέδου), πρόσφεραν όμορφες μπασκετικές φάσεις και έφυγαν με το τεράστιο χαμόγελο της προσφοράς. Το τελικό 81-106 που διαμορφώθηκε με καλάθι του διαιτητή παρακαλώ δεν έχει καμία σημασία καθώς οι πόντοι της κοινωνικής προσφοράς ήταν αμέτρητοι.

«Ευχαριστούμε τον Ολυμπιακό, την Ακαδημία, το Δήμο Ηλιούπολης, όλους. Τιμήσαμε μια συμπαίκτρια μας με την οποία ήμασταν χρόνια φίλες και χρόνια στο γήπεδο και σε αυτό το παρκέ συγκεκριμένα φέραμε πολλές επιτυχίες. Τη χάσαμε πριν λίγο καιρό από καρκίνο στο κεφάλι. Όχι απλά συγκινηθήκαμε που ήμασταν σήμερα εδώ, το ευχαριστηθήκαμε, την τιμήσαμε και θέλουμε να τη θυμόμαστε όπως ξεκινήσαμε και όπως τελειώσαμε. Για μένα ήταν συγκινητικό. Είχα να παίξω δυο χρόνια και το χάρηκα πολύ και θέλω να ευχαριστήσω ξανά τον Ολυμπιακό και τις αθλήτριες του. Κική σε αγαπάμε» ήταν τα λόγια της Κατερίνας Δελή η οποία δεν μπορούσε να κρύψει τα συναισθήματα της.


«Είναι πολύ σημαντικό και χαίρομαι πάρα πολύ που ο Ολυμπιακός συμμετέχει σε μια τέτοια κίνηση, σε ένα τέτοιο φιλανθρωπικό αγώνα. Είναι σημαντικό να ξεφεύγουμε μερικές φορές και από την πίεση των αγωνιστικών υποχρεώσεων και να συμμετέχουμε σε μια τέτοια κίνηση. Είναι κάτι που πρέπει να το κάνουν όλες οι ομάδες πιο συχνά για να ενισχύουμε τη Φλόγα όπως έγινε σήμερα (χτες) αλλά και άλλου είδους τέτοιες φιλανθρωπικές οργανώσεις» δήλωσε η Αφροδίτη Κοσμά από πλευράς Ολυμπιακού ενώ για τη συμπαίκτρια της Νατάσα Γκοτζή εκπληρώθηκε ένα μεγάλο μπασκετικό όνειρο. «Νομίζω ότι πλέον όλα μου τα όνειρα πραγματοποιήθηκαν, έπαιξα πεντάρι και ήταν η Κάιζερ το πόιντ γκαρντ. Την άκουσα πιστά και έκανα ότι μου έλεγε το πλέι μέικερ, ήθελε να της δώσω ένα πικ εν ρολ για να παίξει, πήρα το χώρο μου για να της δώσω ένα πολύ καλό σκριν και επίσης πόσταρα και έδωσα τα πάντα για αυτή τη θέση και όλα μου τα όνειρα πραγματοποιήθηκαν στο χώρο του μπάσκετ».


Η άσος των "ερυθρολεύκων" έστειλε ταυτόχρονα και το δικό της μήνυμα για τη συνεισφορά που μπορεί να έχει ο αθλητισμός στην κοινωνία μας. «Πολύ σπουδαίο αυτό το παιχνίδι που διοργανώθηκε από τα παιδιά της Ηλιούπολης για έναν άνθρωπο που έφυγε από τη ζωή και για μια μάστιγα που θερίζει. Ο αθλητισμός είναι εδώ ώστε όλοι να συνεισφέρουμε όσο μπορεί ο καθένας και είναι τιμή για εμάς τους αθλητές να συμμετέχουμε».



Για περισσότερες φωτογραφίες πατήστε ΕΔΩ 

Σεβαστή Βρακατσέλη

Αγαπώ τον αθλητισμό ---> Αγαπώ το μπάσκετ ---> Βρίσκομαι εδώ!



Η τρέλα για τον αθλητισμό και τα media έβαλε μέσα της το μικρόβιο της δημοσιογραφίας.Το μεράκι έγινε πράξη όταν πέρασε τη πόρτα του Κέντρου Αθλητικού Ρεπορτάζ . Το ταξίδι στο χώρο της δημοσιογραφίας μόλις είχε αρχίσει. Λίγα χρόνια μετά με την φλόγα να μένει ακόμα ζωντανή μικρότερες και  μεγαλύτερες διαδρομές σε μονοπάτια του έντυπου και ηλεκτρονικού τύπου και του ραδιοφώνου οδήγησαν στη συνεργασία με το "Αγαπώ το μπάσκετ"
             
Ένα ζευγάρι παπούτσια, μία μπάλα, ένα γήπεδο και... όλα αρχίζουν! 
Και επειδή η μαγεία των σπορ δεν έχει τελειωμό, η πορτοκαλί θεά είναι ανεξάντλητη  με  το θέαμα στο επίκεντρο και κάθε γωνιά της γης έχει κάτι διαφορετικό είμαστε εδώ για να σας παρουσιάσουμε μέσα από την δικιά μας οπτική κάθε της γωνιά!