Print this page

Με άμυνα από «ατσάλι» το πρώτο βήμα για τον ΠΑΟΚ

Written by  Φεβ 28, 2017

Ο ΠΑΟΚ ήταν άκρως ανταγωνιστικός απέναντι στην πρωτοπόρο του ισπανικού πρωταθλήματος Τενερίφη, την οποία νίκησε με 66-63 και, παρά το γεγονός ότι έμεινε με την γλυκόπικρη γεύση ότι έχασε ευκαιρία για μεγαλύτερη διαφορά, έκανε το πρώτο βήμα για την πρόκριση στην οκτάδα του Champions League.

Η ελληνική ομάδα έπαιξε εξαιρετική άμυνα στο μεγαλύτερο μέρος της αναμέτρησης, απέναντι σε μια πολύ επιθετική ομάδα, βρήκε κατά διαστήματα εύκολο σκοράρισμα, φτάνοντας αρκετές φορές σε διψήφιες διαφορές, όμως, τα αρκετά κενά διαστήματα και οι επιπολαιότητες που έδειξαν οι παίκτες του Δικεφάλου σε κρίσιμα σημεία, έφεραν τη μείωση της διαφοράς που αφήνει ανοικτά όλα τα ενδεχόμενα ανοικτά για τη ρεβάνς.

Η άμυνα ήταν εκείνη που οδήγησε τον ΠΑΟΚ στο ξεκίνημα της αναμέτρησης, με την ελληνική ομάδα να είναι καλά διαβασμένη και να έχει κλείσει όλους τους διαδρόμους, με αποτέλεσμα να πάρει μια διαφορά (14-7 στο 7’), όμως, δεν απέφυγε τα επιπόλαια λάθη και το πρώτο δεκάλεπτο έληξε ισόπαλο με 16-16.

Οι παίκτες του Σούλη Μαρκόπουλου μπήκαν εντυπωσιακά στο δεύτερο δεκάλεπτο και με σερί 11-0 προηγήθηκαν με 27-16, πήγε και στους 12 (29-17), αλλά και πάλι, η αυτοσυγκέντρωση χάθηκε με αποτέλεσμα η Τενερίφη να σημειώσει ένα δικό της σερί 0-10 και να επιστρέψει και πάλι στο παιχνίδι.

Το ημίχρονο έληξε με τον ΠΑΟΚ να προηγείται με 34-30, όμως, η ισπανική ομάδα ήταν πιο συγκεντρωμένη στο παρκέ και μόλις βρήκε μακρινά σουτ, κατάφερε να περάσει για πρώτη φορά μπροστά στο σκορ με 42-44.

Ο «Δικέφαλος» απάντησε με σερί 15-2 και προηγήθηκε και πάλι με +11 στο τέλος του δεκάλεπτου, παίρνοντας ένα σημαντικό προβάδισμα για τη νίκη.

Το… έγκλημα των παικτών του ΠΑΟΚ να κάνουν 5 φάουλ μόλις στο πρώτο λεπτό του τελευταίου δεκάλεπτου έδωσαν ένα ανέλπιστο δώρο στους φιλοξενούμενους στην προσπάθειά τους να μειώσουν, κάτι που εκμεταλλεύτηκαν ως ένα βαθμό, με το τελικό 66-63 να χαρίζει τη νίκη στην ελληνική ομάδα και μαζί το οριακό προβάδισμα για την πρόκριση.

Ο Ζάνις Πέινερς είχε 15 πόντους με 5 ριμπάουντ, ο Κιθ Κλάντον υπό το βλέμμα της μητέρα του που ήταν στο γήπεδο να τον δει, έκανε double-double με 13 πόντους και 10 ριμπάουντ και ο Λίνος Χρυσικόπουλος είχε 11 πόντους με 4 ριμπάουντ και 3 ασίστ.

Από την ισπανική ομάδα, ο Καναδός Άαρον Ντούρνεκαμπ ήταν ασταμάτητος με 19 πόντους και 12 ριμπάουντ με 5/7 τρίποντα, πετυχαίνοντας το τελευταίο του σε νεκτό χρόνο για να διαμορφώσει το τελικό σκορ.

Τα δεκάλεπτα: 16-16, 34-30, 57-46, 66-63

ΠΑΟΚ (Μαρκόπουλος): Χρυσικόπουλος 11, Κόνιαρης 2, Τσόχλας, Μαργαρίτης 8, ΜακΦάντεν 9, Μιλιένοβιτς 4, Γλυνιαδάκης 4, Καραμανώλης, Παπαδόπουλος, Πέινερς 15, Κλάντον 13

Τενερίφη (Βιντορέτα): Σαν Μιγκέλ 8, Ριτσότι, Νιάνγκ 2, Μπάσας 2, Χάνλεϊ 4, Κιρκσάι, Γκριγκόνις 12, Βάσκες 4, Αμπρομάιτις 3, Μπόγρης 6, Γουίτ 3, Ντούρνεκαμπ 19

 

Φωτό: basketballcl.com