Print this page

Τον παρέσυρε ο... Ρίβερς

Written by  Ιαν 16, 2017

Ο Παναθηναϊκός Superfoods μετρούσε έξι συνεχόμενες ήττες από τον Ολυμπιακό, όμως, ο Κέισι Ρίβερς το πήρε προσωπικά και σαν… χείμαρρος οδήγησε την ομάδα του στην πολύ μεγάλη νίκη με 67-77 στον ημιτελικό Κυπέλλου και μαζί στην πρόκριση για έναν ακόμα τελικό Κυπελλου, όπου θα διεκδικήσει το τρόπαιο απέναντι στον Άρη.

Οι παίκτες του Τσάβι Πασκουάλ έλεγξαν το παιχνίδι από το ξεκίνημα και, όταν στο δεύτερο ημίχρονο βρήκαν μεγάλα σουτ από τον Κέισι Ρίβερς, κατά κύριο λόγο, αλλά και από τους Σίνγκετον, Τζέημς και Γκέιμπειελ, διεύρυναν τη διαφορά και πήραν τη νίκη που εκτός από το εισιτήριο για τον μεγάλο τελικό, έσπασαν το αρνητικό σερί και πήραν μια μεγάλη ψυχολογική τόνωση ενόψει του σπουδαίου αγώνα με την Φενερμπαχτσέ για την Ευρωλίγκα.

Από την πλευρά τους, οι «ερυθρόλευκοι» που γνώρισαν την ήττα για έκτη συνεχή χρονιά σε αγώνα νοκ άουτ για το θεσμό του Κυπέλλου, ήταν κακοί, χωρίς ενέργεια και, μόνο από τις παραινέσεις του κόσμου του έδειχναν να έχουν σημάδια ζωής, δεν πατούσαν καλά στο παρκέ και παρασύρθηκαν από τη νευρικότητά τους χάνοντας μια ακόμα ευκαιρία να διεκδικήσουν ένα τρόπαιο.

Το ΣΕΦ άργησε να γεμίσει, λόγω του εργάσιμου της μέρας και ώρας διεξαγωγής του αγώνα, παρ’ όλα αυτά οι φίλαθλοι του Ολυμπιακού που μπήκαν από νωρίς δημιούργησαν θερμή ατμόσφαιρα, ενώ δεν έλειψαν και οι έντονες αποδοκιμασίες στο πρόσωπο του ιδιοκτήτη της ΚΑΕ Παναθηναϊκός Superfoods, Δημήτρη Γιαννακόπουλου, ο οποίος, όπως το συνηθίζει σε κρίσιμους αγώνες, βρέθηκε δίπλα από τον πάγκο της ομάδας του για να παρακολουθήσει το παιχνίδι.

Η κρισιμότητα της αναμέτρησης έκανε τις δυο ομάδες νευρικές στο ξεκίνημα, με τον Ολυμπιακός να έχει ήδη 3 λάθη στο πρώτο τρίλεπτο και τον Παναθηναϊκό να προσπαθεί να περάσει τη μπάλα μέσα στη ρακέτα, εκεί όπου ο Γιάννης Μπουρούσης πήρε τις πρώτες επιθέσεις για την ομάδα του.

Παρ’ όλο που το θέαμα δεν ήταν καλό, οι δυνατές μονομαχίες ήταν το χαρακτηριστικό του παιχνιδιού, με τον Βαγγέλη Μάντζαρη από τη μια και τον Κένι Γκέιμπριελ από την άλλη να οδηγούν τις ομάδες τους στο σκοράρισμα για να λήξει το πρώτο δεκάλεπτο με τον Ολυμπιακό να έχει οριακό προβάδισμα με 15-14, αλλά να μετράει ήδη 7 λάθη στην πρώτη περίοδο.

Πιο συγκεντρωμένος ο Παναθηναϊκός εκμεταλλεύτηκε τη φλυαρία και την αστοχία των «ερυθρολεύκων» για να προηγηθεί με 18-23 στο 15’, ενώ έφτασε και το +6 (21-27 στο 18’), ο Ολυμπιακός αντέδρασε και ο ημίχρονο ολοκληρώθηκε με τους «πράσινους» να προηγούνται με 28-29.

Την ώρα που οι δυο ομάδες οδηγούνταν στα αποδυτήρια, δημιουργήθηκε ένταση μεταξύ του Κώστα Παπανικολάου και του Κέισι Ρίβερς, οι οποίοι παραλίγο να έρθουν στα χέρια, όμως, επικράτησε ψυχραιμία και εν δόθηκε συνέχεια στο επεισόδιο.

Με τον Κρις Σίνγκλετον να παίρνει πάνω του την «πράσινη» επίθεση, ο Παναθηναϊκός που εξακολουθούσε να πατάει καλύτερα στο παρκέ, πήρε ξανά προβάδισμα με 6 πόντους (34-40 στο 24’), όμως, ο Ολυμπιακός απάντησε με σερί 7-0, πέρασε μπροστά με 41-40 και έβαλε δυναμικά στο παιχνίδι και την εξέδρα που σήκωσε το ΣΕΦ στο… πόδι.

Ήταν η σειρά των «πράσινων» να κάνουν ένα δικό τους σερί 0-7 χάρη σε προσωπικούς πόντους του Κέισι Ρίβερς και να ξαναμπούν στη θέση του οδηγού και το τρίτο δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε με ένα πολύ μεγάλο τρίποντο του Μάικ Τζέημς για το 45-52.

Έχοντας πλέον την ψυχολογία με το μέρος του, ο Παναθηναϊκός έφτασε το +9 (49-55), κάτι που φάνηκε όταν στις προσπάθειες των γηπεδούχων να μειώσουν, έβρισκε μεγάλα σουτ από τα 6,75 μ. και παρέμενε σε απόσταση ασφαλείας.

Το σκηνικό δεν άλλαξε, η διαφορά εκτοξεύθηκε στο +12 (58-70) και ο Παναθηναϊκός πανηγύρισε μια ακόμα νίκη επί του «αιωνίου» αντιπάλου του σε παιχνίδι νοκ άουτ για το θεσμό του Κυπέλλου και απέναντι στον Άρη θα διεκδικήσει έναν ακόμα τίτλο Κυπέλλου Ελλάδας.

Μακράν κορυφαίος των νικητών ήταν ο Κέισι Ρίβερς που με 27 πόντους, 5 ριμπάουντ και ορισμένα πολύ μεγάλα καλάθια, όταν ο Ολυμπιακός προσπαθούσε να μειώσει, οδήγησε την ομάδα του στην πολύ μεγάλη νίκη και την πρόκριση στον τελικό.

Κρυφός «άσσος» του Τσάβι Πασκουάλ ο Κένι Γκέιμπριελ με 14 πόντους και 6 ριμπάουντ, ενώ μεγάλο παιχνίδι έκαναν επίσης ο Κρις Σίνγκλετον με 11 πόντους και 9 ριμπάουντ και ο Νικ Καλάθης με 11 πόντους, 5 ριμπάουντ και 4 ασίστ.

Από τον Ολυμπιακό, μεγάλη εμφάνιση με 16 πόντους και 3 ασίστ έκανε ο Βαγγέλης Μάντζαρης, με τον Γιώργο Πρίντεζη να έχει 13 πόντους με 6 ριμπάουντ και 3 ασίστ, αλλά ολη η ομάδα κινήθηκε στην απόλυτη μετριότητα για να διεκδικήσουν κάτι περισσότερο.

Τα δεκάλεπτα: 15-14, 28-29, 45-52,

Ολυμπιακός (Σφαιρόπουλος): Γκριν 3, Μπιρτς, Γιανγκ 6, Παπαπέτρου 5, Σπανούλης 7, Γουότερς 3, Αγραβάνης, Μιλουτίνοφ 2, Πρίντεζης 13, Παπανικολάου 4, Μάντζαρης 16, Λοτζέσκι 8

 

Παναθηναϊκός Superfoods (Πασκουάλ): Σίνγκλετον 11, Ρίβερς 27, Τζέημς 5, Μποχωρίδης, Φώτσης, Παππάς, Φελντείν 5, Χαραλαμπόπουλος, Γκέιμπριελ 14, Τζεντίλε, Μπουρούσης 4, Καλάθης 11

Γιώργος Αράπογλου

 

Γεννημένος στην Ν. Φιλαδέλφεια και μεγαλωμένος στο Καματερό, σε μια γειτονιά γεμάτη αλάνες και άπειρους χώρους για την διεύρυνση της παιδικής φαντασίας, από μικρός δύο πράγματα ήταν ξεκάθαρα μέσα του.

 

Ότι θα ασχοληθεί με τον αθλητισμό και ότι κάποτε θα γίνει δημοσιογράφος. Από τη μια, η κλίση στο γράψιμο φαινόταν από τις πρώτες εκθέσεις του δημοτικού και τις άπειρες μικρές εφημερίδες που τύπωνε, από την άλλη, που τον έχανες, που τον έβρισκες, με μια μπάλα στο χέρι ήταν. Την πορτοκαλί, αυτή με τα σπυριά!

 

Μεγαλώνοντας, το ύψος δε βοήθησε να ασχοληθεί ενεργά με το μπάσκετ πέρα από κάποιες ομάδες της γειτονιάς ή τα σχολικά πρωταθλήματα, ωστόσο, τον αθλητισμό δεν τον εγκατέλειψε. Υπήρξε αθλητής με δελτίο του Ιωνικού Ν.Φ., για έξι χρόνια, περνώντας αρχικά από τα τμήματα ενόργανης γυμναστικής και στη συνέχεια από το χάντμπολ, με συμπαίκτες αθλητές που αρκετά χρόνια αργότερα, στελέχωσαν και την Εθνική Ομάδα.

 

Η δημοσιογραφία, ωστόσο, τον κέρδισε. Ο μεγάλος του έρωτας ήταν το ραδιόφωνο. Την πρώτη του ραδιοφωνική εκπομπή την έκανε σε ηλικία μόλις 15 ετών. Στα επόμενα χρόνια εργάστηκε σε πολλά από τα μεγαλύτερα Μέσα της έντυπης και ηλεκτρονικής δημοσιογραφίας (Flash, ΝΕΑ, Χρηματιστήριο, Ταχυδρόμος, Veto, ΝΟΟΖ κλπ) και πέρασε από όλων των ειδών τα ρεπορτάζ (ελεύθερο, αθλητικό, πολιτικό, καλλιτεχνικό, αυτοδιοίκησης, τουριστικό κλπ). Εργάστηκε επίσης ως διορθωτής και επιμελητής κειμένων σε αρκετά έντυπα, καθώς και ως υπεύθυνος επικοινωνίας στην εταιρεία WIDEServicesPC.

 

Είναι μέλος της συντακτικής ομάδας του πρώτου ελληνικού περιοδικού δρόμου «ΣΧΕΔΙΑ» από το πρώτο τεύχος, ενώ έχει ασχοληθεί και με την εκπαίδευση ενηλίκων. Το τελευταίο διάστημα ετοιμάζεται για την έκδοση του πρώτου του μυθιστορήματος.

Από τη θέση του Αρχισυντάκτη του «Agapotobasket.gr», ευελπιστεί να βάλει το πιο σημαντικό «τρίποντο» της δημοσιογραφικής του ζωής. Να δημιουργήσει με τη βοήθεια της συντακτικής ομάδας μια μεγάλη μπασκετική κοινότητα που θα αλλάξει τον τρόπο που αντιλαμβανόμαστε το άθλημα και θα φέρει άλλο χρώμα στις κερκίδες των ελληνικών γηπέδων.