Print this page

Νίκησε την Έλιος Σανς και το… βουνό από τα προβλήματα του

Written by  Δεκ 08, 2016

Σε ένα παιχνίδι που θα μείνει στη μνήμη των ανθρώπων του Άρη περισσότερο για τα προβλήματα που αντιμετώπισαν, παρά για την εμφάνιση της ομάδας, οι «κιτρινόμαυροι» επικράτησαν εύκολα της Έλιος Σανς με 72-54 και έκλεισαν την αγωνιστική με το απόλυτο για τις ελληνικές ομάδες.

Η νίκη ήρθε χάρη στην πολύ καλή άμυνα των παικτών του Δημήτρη Πρίφτη ειδικότερα στο δεύτερο ημίχρονο, όταν και δημιουργήθηκε η διαφορά, όταν ο Άρης με ένα επιμέρους σκορ 36-17 δεν επέτρεψε στην αντίπαλό του να ελπίσει στη νίκη.

Παρ’ όλα αυτά, η αναμέτρηση χαρακτηρίστηκε αρχικά από το σημαντικό λάθος των ιθυνόντων του Άρη να έχουν στο ρόστερ δηλωμένο τον Έρικ Μπάκνερ και όχι τον Βασίλη Χρηστίδη, κάτι που έγινε αντιληπτό μόλις ο νεαρός σέντερ μπήκε στο παρκέ, με τους διαιτητές να μην του επιτρέπουν να αγωνιστεί.

Σαν να μην έφτανε αυτό, ο Βασίλης Σίμτσακ δεν κατάφερε να ολοκληρώσει την αναμέτρηση εξαιτίας ενός χτυπήματος που δέχθηκε στο θώρακα και αναγκάστηκε να αποχωρήσει από το παιχνίδι εξαιτίας των έντονων πόνων που ένιωθε. Οι εξετάσεις του αναμένεται να δείξουν τη σοβαρότητα του προβλήματος.

Όσον αφορά στην αναμέτρηση, οι φιλοξενούμενοι αντιστάθηκαν στο πρώτο ημίχρονο, όταν δημιούργησαν μικρές διαφορές από το ξεκίνημα (9-16 στο 8’) και τελικά βρέθηκαν μπροστά στο σκορ με έναν πόντο (36-37), όμως, στο δεύτερο μέρος ο Άρης έδειξε τη διαφορά δυναμικότητας και έφτασε στην πέμπτη του νίκη σε οκτώ αναμετρήσεις.

Ο Γουίλ Κάμμινγκς ήταν ο πρώτος σκόρερ του Άρη με 18 πόντους και 6 ριμπάουντ, ο Ταντίγια Ντραγκίσεβιτς πρόσθεσε 17 πόντους, ο Μιχάλης Τσαϊρέλης είχε 10 πόντους με 8 ριμπάουντ, ενώ και ο Βασίλης Ξανθόπουλος έκανε ένα πολύ καλό ματς με 7 πόντους, 5 ριμπάουντ και 7 ασίστ.

Από τους φιλοξενούμενους, ο Μάι Κοβάσεβιτς είχε 13 πόντους.

Τα δεκάλεπτα: 16-18, 36-37, 53-46, 52-54

Άρης (Πρίφτης): Μαρμπλ 6, Ξανθόπουλος 7, Φλιώνης, Τσαϊρέλης 10, Τζένκινς 2, Κάμμινγκς 18, Ζάρας 4, Μούρτος 8, Σίμτσακ, Μπάκνερ, Νταγκίσεβιτς 17

Έλιος Σανς (Βούλιτς): Μότσνικ 7, Κίζλινγκ 8, Ομάν, Μπράτετς, Βέσελ 2, Ρεμεκούν 8, Κοβάσεβιτς 13, Ατανάσκοβιτς 12, Μπόλτσινα, Βόντσινα 4

 

Φωτό: basketballcl.com