Print this page

Δύσκολα, αλλά πήρε την πρώτη νίκη ο ΠΑΟΚ

Written by  Οκτ 25, 2016

Ο ΠΑΟΚ δεν εμφάνισε καλό πρόσωπο στην πρώτη φετινή εντός έδρας αναμέτρησή του για το FIBA Champions League, ωστόσο, κατάφερε να επικρατήσει της Ουσάκ Σπορτίφ με 59-52 και να πάρει την πρώτη του νίκη στο φετινό ευρωπαϊκό του ταξίδι.  

Απέναντι στην ομάδα που είχε διαλύσει σε φιλική αναμέτρηση στο ξεκίνημα της προετοιμασίας (91-68 έχοντας προηγηθεί με 29-0 στο 8’) ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε νωθρός και με σημάδια κόπωσης στο παιχνίδι του. Αποτέλεσμα ήταν η Ουσάκ που στο μεταξύ είχε κερδίσει την Φενερμπαχτσέ στην πρεμιέρα του τουρκικού πρωταθλήματος να το εκμεταλλευτεί και να πάρει μια διαφορά στο πρώτο δεκάλεπτο (8-16) με τους γηπεδούχους να μην μπορούν να βρουν διαδρόμους προς το καλάθι.

Οι παίκτες του Σούλη Μαρκόπουλου αντέδρασαν, έφεραν το παιχνίδι στα ίσια μέχρι το τέλος του ημιχρόνου (23-25) και έκτοτε οι δυο ομάδες πήγαν πόντο πόντο μέχρι το 35’ (47-47).

Στο τελευταίο πεντάλεπτο ο ΠΑΟΚ ήταν πολύ καλύτερος, μπήκε αποφασισμένος να πάρει τη νίκη και με τους Μπράιαντ και Χρυσικόπουλο να παίρνουν προσπάθειες, έκανε ένα σερί 7-0, προηγήθηκε με 54-47 και έφτασε τελικά στη νίκη με 59-52, την πρώτη του στο FIBA Champions League.

Ο Ντάριλ Μπράιαντ ήταν σχεδόν όλος ο ΠΑΟΚ επιθετικά, με 21 πόντους και 5 ασίστ, ενώ ο Λίνος Χρυσικόπουλος είχε 12 πόντους με 6 ριμπάουντ. Από την Ουσάκ, ξεχώρισαν οι Λάιονς, Ντεμιρέλ και Μακισιτς που είχαν από 11 πόντους.

Τα δεκάλεπτα: 8-16, 23-25, 38-40, 59-52

ΠΑΟΚ: Χρυσικόπουλος, Κόνιαρης, Τσόχλας, Τέιλορ, Μιλιένοβιτς, Γλυνιαδάκης, Καραμανώλης, Σάιμπερτ, Καμάρας, Μπράιαντ, Πέινερς, Κλάντον

Ουσάκ Σπορτίφ: Αντέμπογλου, Καβακλίογλου, Τσαντάν, Φρεϊμάνις, Σουρουτσού, Λάιονς, Σονμέζ, Ντεμιρέλ, Καϊρύς, Μάκισιτς, Μονρό

 

Φωτό: basketballcl.com